Alonso’ya Göre Ferrari’deki İletişim Geliştirilmeli

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Ferrari’deki uzun süren karar verme prosedürlerinin değişken havalarda hızlı tepki verilebilmesini engellediğini ve bu yüzden elendiklerini söyledi.

Sıralama turlarının ilk seansı geçiş lastikleri ile başlamıştı, ancak son beş turda pist kuru zemin lastiklerine yetecek kadar kurumuştu ve çoğu takım Marussia’ların zaman ekranlarında tepede olduğunu görünce hemen tepki vererek bu lastiklere geçmişlerdi. Ancak Ferrari sürücülerini dışarı çıkarmakta gecikti ve kötü bir sonuç alındı.

Griddeki daha büyük takımların daha yavaş tepki verdiği sorulduğunda Alonso: “Yarı yarıya haklısınız. Büyük takımların daha uzun prosedürleri olur ve burada iletişimin bir kısmını hızlandırmalıyız. İkincil olarak küçük takımlar karmaşık havanın geçerli olduğu her hava durumunda kuru zemin lastikleriyle piste çıkarlar, beceremezlerse yine sonuncu, haklı çıkarlarsa üst düzey takımlardan çok daha kolay dördüncü olabileceklerini bilirler.”

“Bizden birkaç dakika önce pistte kuru zemin lastikleriyle birilerinin olduğuna katılıyorum, bu bir sonraki için gelişmemiz gereken bir şey.”

Alonso kalkış pozisyonuna rağmen güçlü bir sonuç alabileceklerine inanıyor.

“Bence karmaşık şartlar yardımcı olacak. Eğer birden fazla pit stop olan ve kuru, ıslak, kuru, ıslak gibi bir durum olursa tek bir turda 30 saniye bile kazanabilirsiniz. 19. sırada başlıyorsanız kaybedecek hiçbir şeyiniz yoktur ve bu durumda nasıl bir yarış çıkaracağımızı göreceğiz.”

“Bence dün kuru şartlarda araç iyi bir performans gösterdi ve bence ıslak zeminde de iyi. Islak şartlardaki ilk turumuzda beşinciydik ve kesinlikle gelişmek için alana sahibiz, çünkü arkadan başlayacağız. Yarın olacak herşey sadece olumlu bir sonuç doğuracak.”


Yorumlar

“Alonso’ya Göre Ferrari’deki İletişim Geliştirilmeli” için 4 yanıt

  1. Küçük takımlar risk alır, büyükler almaz diyor. Burada sorun yok.

    Ama sen Force India ve Hülkenberg’i sonuncu görüyorsan, gerçek nedir yarışta gösteriverirler 😉

  2. bahane sanki bana starti alacak arabasi varda riske 20 arac deli gibi piste cikti ferrari iki araci ile uyudu garajda son iki dakikada ciktilar yagmur baslayinca

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Komik, Button bile 3. olabildiyse emin ol iyi bişeyler olurdu..

  3. pekı ayarlar ne yapıldı yarıs gunu ıcın kuru mu ıslak mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir