Fernando Alonso ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Fernando, ING Renault F1 Takımının 2008 için yeni pilotusun. Mutlu musun?

Fernando Alonso: "Evet, çok. Herkes, ING Renault F1 takımının, ne kadar büyük bir takım olduğunu ve Formula 1’deki hünerlerini bilir."

"Birlikte bunları unutamazsınız. 2005 ve 2006’da ard arda şampiyonlukları kazandık. Bu başarının bir parçası olma şansıma sahiptim. Önemli firmalar tarafından destelnen en büyük takımlar biri. Kazanmak için neler yapılacağını bilen bir takım"

Uzun bir bekleyiş mi oldu? Verilecek kararı beklerken geçen bir kaç haftada neler hissettin?

Alonso: "Dürüst olmak gerekirse Kasım ayının ilk 3 haftası daha çok, Formula 1 ile bağlantımın olmadığı tatile ihtiyacım vardı. Bir takım seçme kararı, bir haftadan fazla sürmedi. Ben ve bana yakın olan insanlar, ne istediğimiz konusunda açıktık."

Neden Renault’u seçtin? Kaç seçeneğe sahiptin?

Alonso: "Seçenekler… Hımm, gerçeği söylemek gerekirse bunun kolay olmayacağını biliyorduk. Her sene bir Dormula 1 aracı kullanan 22 ayrıcalıklı insandan biriyim."

"Ve bunlar arasında bir harika takımdan diğer bir harika takıma giden daha ayrıcaklıklarından biriyim. Ki bir Formula 1 aracı kullanamayan bir çok pilot var"

"Karar alması kolay değildi. Benimle çalışmaya ilgili diğer bütün takımlara teşekkür etmek istiyorum. Önceden de söylediğim gibi, spora bağlılıklarını göz önünde bulundurarak ve güçlü pist kayıtları nedeniyle Renault’u seçtim"

Basın ilgisinin ne kadar çok olduğunu farkettin mi?

Alonso: "Gerçekten etmedim. Çünkü söyledğim gibi ilk 3 hafta, tatildeydim ama seçeneklerimize bakmaya başlar başlamaz, bütün gazetelerde ve neredeyse internet sitelerinde, bütün takımlarla temas halinde olduğumun yazıldığını farkettim."

"1 senelik, 3 senelik anlaşmalardan, fabrikaları gezmemden ve bir yıl uzak kalma düşüncelerinden bahsediyorlardı. Neler olduğunu faketttiğim zaman buydu ve gazeteleri her sabah okumak eğlenceliydi"

Ama insanların, senin nerede yarışacağını veya sürmeden seneyi geçireceğini merak etmeleri normal değil mi?

Alonso: "Gelecek sene sürüş yapmayacağım asla aklıma gelmedi. Şüphesiz gri ve siyah pantolon arasında yaptığım seçim gibi değildi. Çok önemli bir karar hakkında konuşuyorduk ve Ocak veya ŞLubay aylarında bir aracın direksiyonuna geri dönememe kadar, hiç acele yoktu"

"İnsanların neden çok ilgili olduklarını anlıyorum. Taraftarlar, daima beni destekleyenlerden oldular. Bu sene benim için ne kadar insanın orada olduğunu ve bana ne kadar duygusal geldiğini hâlâ hatırlıyorum. Belki de asla gerçekten neler dediklerini göremedim, çünkü gazeteler arasında ilk olarak yayınlamak (haberleri) yayınlamak adına çeşit çeşit rekabetler var. Çok fazlası, uydurmaydı"

McLaren ile geçen seneni nasıl derecelendirirsin?

Alonso: "Bir sezonu, sadece derece veya numara ile ifade etmek kolay değil. Kesin olan şey; 2007, insanların düşüncelerine rağmen benim için çok iyi bir yıl oldu"

"Brezilya’daki yarış turundan 20 tur önce dünya şampiyonluğunu hâlâ kazanabilecek durumda olduğumu unutan insanları sevmiyorum. Ardından Kimi Massa’yı geçti, bu zaferle kendisinin dünya şampiyonu olmasına yetecek puanları aldı."

"Bunu hesaba katarsanız, sezonun başlangıcında sezonun son duruna kadar savaşabilmek için imza atmıştım, yeni bir dünya şampiyonluğu için. Bundan daha fazla mutlu olamazdım"

Gelecek sezon ne olacak?

Alonso: "Bu, hepimizin sorduğu bir soru ve buna kimsenin kesin olarak cevap verebileceğini düşünmüyorum. Ferrari gibi takımların daima favoriler olduğunu bilirsiniz. Ayrıca Bridgestone lastiklerine göre ayarlanmada sorun yaşayan takımlar, sorunlarını çözerek zirveye geri dönmesini umuyorum"

"Belki de Renault, bu sezon tekrar zirvedeki takımlardan biri olur. Bugünün meydan okuması, daha Ocak ve Şubat aylarından Renault’un listenin zirvesine geri dönmesi olacaktır. Sonra, gelecek sezon podyuma yakınlaşmak. Bu sene fazlasıyla sıkıntı yaşadılar"

Gelecek sezon yine şampiyonluk için mücadele edecek misin?

Alonso: "Neler yapılabileceğine bakacağız. Atın önüne at arabasını koymamalıyız. Yapılacak ilk iş, Ocak’ta R28’i piste çıkarmak ve sonrasında, sezonun ilk yarışına mümkün olan en iyi araçla çıkabilmek için çalışmaya başlamak."

"Kış sezonu boyunca geçen seneki gibi meydan okumalarda bulunmam gerekiyordu ve bunun tekrar olabileceğine inanıyorum. Bundan sonra, harika bir sezon geçirmem ve diğerlerinin çok hızlı olmamalarını ummam gerekiyor."


Yorumlar

  1. alonso eleştirilere bakma sen koçum konuşur onlar yuvana hoşgeldin senin arkanda biz warız.senin ne olduğunu biz gayet ii biilioruz gerisi önemli diil.tekrar tebrikler renonun senin gbi şampiyon bi piilota tekrar ihtiyacı wrdı.zirveye tırmanış:)

  2. team_spirit avatarı

    söylediklerin hiç inandırıcı gelmio geçen sene dediklerini ne çabuk unutmuşsun alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir