Takımlar, Taraftar Destekli Değişiklikleri Kabul Edecek

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, taraftarların desteklemesi halinde ters grid ve madalya sistemi gibi radikal çözümleri kabul etmeye hazırlar.

Bu görüş Formula 1 Takımlar Birliği’nin son toplantısında ortaya çıktı.

Mclaren Takım Patronu ron Dennis, FOTA adına yaptığı konuşmada, sporun gelişimini sağlayacak değişimlere açık olduklarını belirtti.

Dennis "Takımlar durumları itibariyle, toplu şekilde F1’i daha iyi bir yere getirecek görüşlere karşı değiller."

"Ancak bunun bilgili bir şekilde olduğuna inanmamız lazım."

"Takımlar bir araştırmayı finanse ettiler ve küresel olarak 2 ayda bu araştırma devam ettirildi ve aynı araştırma yeni puan sisteminin madalyalı mı yoksa sürücülerin sıralamalarda zorlaması için pole pozisyonuna puan verilmeli mi, ya da sıralamalarda puan verilmesinin ardından ters grid mi olması gerektiğini de açığa çıkartacak."

"Ben saf bir yarışçıyım. Ben sıralamalarda zorlamayı, önde en hızlı olmayı ve her ne olursa olsun kazanmayı seven birisiyim. Ancak benim için olmasa da bu çok sıkıcı olabilir."

"Bu konuda pazarlama araştırması sınırlarında bilimsel araştırma yapalım, insanların Formula 1’de ne sevdiklerini anlamaya çalışıp, güçlü yanlarımızla oynayıp zayıf yanlarımızı güçlendirmeye çalışalım."

"Eğer bu bağlamda madalya sistemi katkıda bulunacaksa onu da kabul ederiz ve herkesten gelen tekliflere açık olacağız. Kapalı fikirli değiliz. Herkes için F1’i daha iyi hale getirmek istiyoruz." dedi.

Dennis aynı zamanda FOTA’nın elde ettiği başarıları da övdü.

Dennis "Eğer zıtlıklara ve savaş içerisindeki sorunlara bakarsanız, insanlar buna rağmen bir araya geldiler. Çok sıkı rekabetçiyiz ancak belki de F1 tarihinde ilk kez tüm rekabet bir yana bırakılıp motorsporları ve F1’in ilgisine çalışıldı."

"Bu bizim işimiz çünkü hayatta kalmak  ve F1’i daha güçlü yapmak istiyoruz ve harika bir çözüm oldu." dedi.


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    en hızlı turu atan pilota 1 puan verilebilir ama ters grid bir çok spekülasyon ve tartışmalarıda f1 taşır ,neticede ferrari ,mercedes yada reno motoru kullanan takımlar ,birbirlerini gözetecekelrdir ve geçen sene sonlarına doğru pilotalrın ,takım yöneticilerinin yorumlarına bakarsak neler olabileceğini hayallendirebiliriz ,bu takımlarla ters grid 2 yarıştan sonra kaosa dönüşür….

  2. tolga soydan avatarı

    macaristan monaco gibi pistlerde kötü olur sadece.

  3. yapılan bunca aerodinamik değişiklikten sonra ters grid uygulaması çok güzel olur.Ancak madalyalı puan sisteminden biraz şüpheliyim.

  4. tijs_wervest avatarı

    hem ters grid olup hem madalya sistemi olursa çok güzel olur.pilotlar 1.lik için zorlamayı göze alırlar buda bize heycanlı yarışlar sunar.ancak geçiş olmassa ki bi çok pistte bunun olucagnı sanmıyorum o zaman vay halimize 🙁

  5. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Ters grid olursa yarışlar tadından yenmez 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir