Button’ın Kontratı Yenilenmeyecek!

yazar:

kategori: ,

McLaren’ın hissedarı ve yöneticisi Ron Dennis’in memnuniyetsizliği Avusturya’da ortaya çıkmıştı ve Jenson Button’a daha çok zorlaması gerektiğini söylemişti.

İspanyol basınından Marca, Dennis’in halihazırda Button’ın kontratının yenilenmeyeceğini söylediğini iddia ediyor. Takımın 2015 için İspanyol pilot Fernando Alonso’yu istediği iddia edilmişti.

Marca’ya göre bu karar çok yakında resmi olarak açıklanacak.

Honda’nın gelmesi ve beraberinde devasa bir maddi kaynak getirmesi ile birlikte güçlü dedikodular ortaya çıktı. Japon üretici takıma sadece motor sağlamayacak, ki McLaren bugün motora yılda 20 milyon ödüyor, Honda ek bir 30 milyon ile yıldız bir pilot ile anlaşma yapılmasını istiyor. Günümüz F1’inde bunu hakeden pilotlar Alonso, Vettel ve Hamilton.

Bu üç isimden birisi 80’lerde Senna ve Prost’un tarih yazdığı projenin devamına liderlik yapacak. Dennis yeni patronlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Yılın başlarında Dennis Alonso’yı yoklamıştı, ancak şu an Alonso en yüksek şansa sahip pilot olarak görünmüyor.


Yorumlar

“Button’ın Kontratı Yenilenmeyecek!” için 36 yanıt

  1. Haber resmi değil ama kesin olan bu bencede. Button da Kimi de artık bitmiş gözüküyorlar. Yani bence son seneleri bu sene gibi.

    Kimi kendi emekli olmaz sa kalır ama Ferrari de göndermez bence. Alonso bence gitti gidecek durumda. Gideceği yerde bence McLaren ve daha açıklanmama sebebleri de her konuda anlaşamadılar bence.

    Bunun nedeni de Ron F1 takımının başına geldi. Alonso da Ron u yanında istemiyor bence. Yoksa çoktan bitmişti iş. Şuan ayrıntılar konuşuluyor bence.

    Ferrari Alonso giderse Hulk u alır yüzde yüz. Vettel gitmez oraya şuan. Bence Vettel kariyerini son anlarını Ferrari ye saklıyor. Kimi de giderse Bianci gelir bence.

    Alonso planı olmaz sa bence en büyük aday Vettel. Bilindiği üzere adam aşırmakta McLaren ve Ron un üzerine yoktur. Çoktan yoklamıştır bile. Heleki bu senki Vettel in performası düşünülürse.

    Alonso çok sıcak bakmadı gibi McLaren a bence. Ama sadece gelirse kazanmak için gelicektir. Ron da bunu biliyor zaten. Ferrari de umut yok diye düşünüyor bence Alonso. Özellikle de ikinci bir RB gibi baskın bir araç çıktıktan sonra iyice bunu düşünmüştür.

    Lewis e gelirsek McLaren seçeneği yok bence. Hele ki bu sene şampiyon olamazsa ne olur bilemiyorum açıkçası. Mercedes i bırakır ve gideceği yer bence Ferrari olur. McLaren le bu saatten sonra bir araya gelemezler artık.

    Ferrari , Alonso nun tutumunu çok yakından izliyordur ve bence Lewis şampiyon olamasın diye dua ediyordur Çünkü hedeflerinde Alonso giderse Lewis olur. Çünkü Vettel i ve ekibini alamadı Monte. Daha da uğraşmaz.

    En son bunlar olmazsa Button yine gider ve yerine Hulk gelir. Buda son nokta olsun.

    Daha başka bir pilot görmüyorum şuan McLaren da yarışacak büyük bir isim. Zaten yokda.

  2. Haberin başına ” Marca ” yazsaydınız bari..İspanyol basını dedikoduları..Görende gerçek sanacak..Anladılar Aloya yeni yer arıyorlar..Mümkünse Lewiste Alonso da dönmesin McLarene..

  3. Bana gore olasilik siralamasi ALO – HAM – VET

  4. İyi oldu Button bir takımda 2. pilot olacak bir yarışçı…

  5. arkadaşlar resmi mclaren mika hakkinenle 2 yıllık sözleşme imzaladı ron dennis bizi bu durumdan ancak mika kurtarır dedi hakkinen mclaren hondanın birinci pilotu olacak

  6. demek ki buttonu eski patronları Honda bile istemiyorki olay bukadar açık hal almaya başlandı…

  7. murat aksoy avatarı

    Alonso-Vettel McLaren’e.

    1. O cok zor iste, ikisi de McLaren’a su durumda sartlarini sunacaktir, ve ikisinin de digerini takimda isteyecegini sanmiyorum.

      1. murat aksoy avatarı

        O zaman Vettel olmalı. Alonso son 5 yılın tartışmasız istikrar abidesi ama yaşı çok ilerledi kaç yıl daha maksumumu kesintisiz verebilir? Mümkünse ikisi de ama ille birini tercih etmem gerekse bugünü değil geleceği düşünürdüm ve Vettel derdim.

        1. Olmaz, Vettel’i biz alacagiz 🙂

          1. murat aksoy avatarı

            Yedirmeyiz 🙂

  8. Ron Alonso’yu alır. Hatta bence çoktan aldı.

    Ferrari Alonso’nun değerini bilemedi. Resmi açıklama yapıldığı an Ferrari nakavt darbesini yiyecek. Takım 2000 öncesi 21 yıllık hasrete doğru tekrar koşacak. Ta ki yeni bir Schumacher doğana kadar…

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    F1’de her taraf için hayırlı olacağını düşündüğüm bir anlaşma Alonso – McLaren anlaşması. Vettel’i Ferrari’ye getirdikmi her şey yeniden güzel başlar.

  10. Mclaren, Honda ile bile de olsa Button’a maaş veremeyecek mi? Gören de takım arkadaşları tarafından geçildi sanacak. Lewis geçti tamam, ancak Mclaren de Lewis’in yerini alabilecek birini bulamadı hala.

    Mclaren’de artık patronun Honda olduğu da açık. Muhtemelen %40’ını sattılar takımın yine. Hülkenberg’i alırlar mı? Japonlar asla onu istemez. Hamilton ve Alonso’nun sözleşmelerini kıracak paraları olduğunu da sanmıyorum, malum Button’a ödeme yapmak istemiyorlar. Ne olacak belirsiz.

    Habere gelince, tipik İspanyol uydurması. Briatore bir ziyaret yapmış olmalı. Zaten Ferrari yarıştan sonra Alonso ile konuşacak sözleşme için. Büyükşehir çalışıyor.

  11. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Umarım Hamilton startta kazaya karışır. 🙁
    Sonraki yarışta lastiği patlar.
    Diğerinde Turbo arızası yaşar.
    Ardından motoru patlar.
    Sonra arka kanadı kırılır.
    Dahasında şanzıman yağ kaçırır.

    1. Sözleşmesi ne olacak? Bu sürede Mclaren aracının da taş gibi olması gerekecek.

      1. *********** (spä2000) avatarı
        *********** (spä2000)

        İşte bu temennilerim de onun için.
        Bunlar sözleşme sonlandırıcı olaylar. 🙂

    2. Mübarek günde böyle beddua olmaz ama 🙂

        1. Komplosu bile kötü heran kabul de olabilir aman aman 🙂

      1. *********** (spä2000) avatarı
        *********** (spä2000)

        Didem, Mercedes’in bizden Lewis’i alabilmek için kolladığı anların bir potporisini yazdım.
        Düşmanın silahı düşmana karşı hesabı.

        1. Lewis için biraz acımasızca potporin ama evet Mercedes bunu McLaren üzerinde çok iyi kullandı zamanında.hayırlısı olsun iyi bir araç üreteceksek Ron mutlaka ikna eder 🙂

    3. Doktora git acilen abim.sonunu iyi gormedim senin..

  12. Ayrıca Ferrari’de boşalan koltuğa kesinlikle Jules Bianchi gelmeli

  13. Bence Alonso ufaktan Ferrari’yi eleştirmeye de başlamışken bu isim kesinlikle Alonso’dur

  14. Yusuf Hitay avatarı

    nihayet. 5 yıl, heybeden kazanılmış 1 pole pozisyonu.

    güle güle tek tur özürlüsü istikrar abidesi.

    1. Alonso da tek tur ustasıydı zaten 🙂

      Lewis gibi birini bulmalılar bence.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        bence son senelerde o konuda da çok başarılı. aracın suyunu çıkardığını inkar edemeyiz artık.

        1. Yarış temposu harika ama sıralamalarda geliştiğini düşünmüyorum. Hamilton veya Maldonado ile takım arkadaşı olmadan anlamamız mümkün değil tabi.

  15. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    Hamilton – Mclaren

    Tekrardan hayırlı olsun.

  16. hadi hayırlı olsun Alonso – Mclaren 🙂

  17. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    İnşallah bir takım bulabilir

  18. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Nankörlük bu başka birşey değil..

    Hem yavaş, mücadeleden uzak bir araç yapıyorsunuz iki senedir. Bu adam zorlaya zorlaya, üç beş puan fazla almak için mücadele ediyor. Button’un hakkı yenmeseydi keşke..

    1. Hakkının yendiğini düşünmüyorum. Mclaren takım disiplinleri gereği öyle pek hak yiyecek bir takım değildir. Perez durumunun da kendi içinde kendi kritikleri ile değerlendirilmesi gerekir. Kaldı ki Button’ın verilerinden Mclaren çok da yararlanmıştır ancak Honda da bu birliktelikte söz sahibi olacaktır. Ve şüphesiz Mclaren bir takım olarak bu denklemi iyi kurmak zorunda. Bir haksızlık olduğunu düşünmediğimi tekrar söylemek isterim. Not: Button’ı bir çok Mclaren taraftarının aksine oldukça sever ve tutarım, çok zeki bir pilot.

      1. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        Ron Dennis’in düşüncesine göre konuşuyorum ben. Eğer doğruysa tabi. Elinizde Button varsa, uygun araç verdiğinizde iyi bir sonuç alırsınız. Ron Dennis, tuttuğum pilot Alonso için, Button’u harcarsa gerçekten hakkı yenmiş olur. Yoksa dediğin gibi Honda ve takımın ortak bir kararı ile yapılırsa bu değişiklik elbette sporun bir normalitesi olucaktır.

  19. Alonso & Hulkenberg ikilisini o koltukta görmek o kadar güzel olurdu ki. Ancak yine de Magnussen’in harcanmaması kanaatindeyim. Magnussen iyi bir araç ile iyi işler çıkaracak potansiyelde. Alonso & Magnussen ikilisi de olası güzel bir alternatif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir