2014 Britanya GP – Rosberg Yarış Dışı Kaldı, Hamilton Kazandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Britanya GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken takım arkadaşı Nico Rosberg yarış dışı kaldı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rosberg, ilk pitlere kadar liderliğini sürdürdü ve pitlerden sonra da ilk sırada kalmayı başardı. Yarışa 6. sıradan başlayan Hamilton ise ilk turlardaki iyi yükselişi ile takım arkadaşını kovaladı ve ilk pitlerden sonra daha hızlı olmayı başardı.

Pitlerden sonra Hamilton hızlanarak farkı kapatmaya başladı ve çok uzun zaman geçmeden Rosberg vites kutusu sorunuyla aracını kenara çekmek zorunda kaldı. Rosberg bu sene ilk defa yarış dışı kalırken Hamilton damalı bayrağı rahat bir şekilde ilk gören isim oldu.

Hamilton kendi seyircisi önünde kazandığı bu zaferle birlikte İspanya yarışından sonra ilk defa podyumun zirvesine çıkarak 5. zaferini elde etti ve takım arkadaşının yaşadığı sorunla puan farkını 29’dan 4’e düşürmüş oldu.

Sezonun 9. yarışı olan Britanya’da ilk tur kaos dolu oldu. Önce Jean Eric Vergne ile Sergio Perez arasında temas yaşanırken ardından Kimi Raikkonen’in baş rollerinde yer aldığı olaylar başladı. Raikkonen Wellington düzlüğüne girerken pist dışına taştı. Piste dönmeye çalışırken bir tümseğe denk gelince araç hafif havalandı ve Ferrari pilotu aracının kontrolünü kaybetti. Bariyerlere sert bir şekilde vuran Ferrari aracı tekrar piste döndü. O zaman da startta sorun yaşayıp geride kalan Williams pilotu Felipe Massa ile temas yaşadı. Massa deneyimi ile birlikte önüne çıkan Raikkonen’e direkt vurmamak için frene basarak aracını sağa doğru kırdı. Bu olay sonucunda Massa aracın sağ arka tarafını vurmaktan kurtaramadı. Olay sonucunda her iki sürücü yarış dışı kalırken yarış, bariyerlerin tamiri için kırmızı bayraklarla durduruldu. Bariyerlerin tamiri yaklaşık 1 saat sürdükten sonra yarış güvenlik aracı arkasında tekrar start aldı.

Yarışa 14. sıradan başlayan Williams pilotu Valtteri Bottas, özellikle ilk turlarda gösterdiği mükemmel performans ile çok iyi yükseliş gerçekleştirdi ve yarışı 2. sırada tamamlayarak art arda 2. podyumunu kazandı.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo da 8. sıradan başladığı yarışı tek pit stop stratejisi ile 3. sırada tamamlayarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Mclaren pilotu Jenson Button, kendi evindeki yarışta 4. olarak yine en iyi sonucunu tekrarladı ve podyuma çıkamadı. Mclaren kendi evindeki yarışta beklenenden daha iyi sonuçlar elde etti. İlk turda 2 ve 3. sıralarda yer alan Mclaren, Magnussen’in 7. olmasıyla  4 ve 7. olmuş oldu.

Yarışın son turlarına girerken Ferrari pilotu Fernando Alonso ile Sebastian Vettel arasında destansı bir mücadele oldu. İki sürücü uzun süre 5.lik mücadelesi için kıyasıya mücadele etti. Alonso önde yer alırken Vettel onu kovalayan isimdi. Sürücülerin pist üstü mücadelesi kadar pit duvarında da pist sınırlarıyla ilgili şikayetler yer aldı. Bu mücadeleden Vettel, gülerek ayrılan isim oldu ve yarışı 5. sırada tamamladı. Alonso ise 6. oldu.

Force India’dan Nico Hulkenberg 8. olurken  Toro Rosso sürücüleri Daniil Kvyat ve Jean Eric Vergne yarışı başladıkları gibi 9 ve 10. sıralarda tamamladılar ve son puanların sahibi oldular.

Sezonun 10. yarışı olan Almanya GP 20 Temmuz’da gerçekleşecek.

 

Poz Pilot                  Takım                   Süre
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                 2sa26dk52.094s
 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes        +30.135s
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault         +46.495s
 4. Jenson Button         McLaren-Mercedes         +47.390s
 5. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault         +53.864s
 6. Fernando Alonso       Ferrari                  +59.946s
 7. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes         +1m02.563s
 8. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes     +1m28.692s
 9. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault       +1m29.340s
10. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault       -1 lap
11. Sergio Perez          Force India-Mercedes     -1 lap
12. Romain Grosjean       Lotus-Renault            -1 lap
13. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari           -1 lap
14. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari         -1 lap
15. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault         -2 laps
16. Max Chilton           Marussia-Ferrari         -2 laps
17. Pastor Maldonado      Lotus-Renault            -3 laps

Yarış dışı:

    Nico Rosberg          Mercedes                 28 laps
    Marcus Ericsson       Caterham-Renault         11 laps
    Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari            9 laps
    Felipe Massa          Williams-Mercedes         1  laps
    Kimi Raikkonen        Ferrari                   0  laps

Pilotlar Puan Durumu           Takımlar Puan Durumu
 1. Nico Rosberg      165      1. Mercedes             326   
 2. Lewis Hamilton    161      2. Red Bull-Renault     168   
 3. Daniel Ricciardo  98       3. Ferrari              106
 4. Fernando Alonso   87       4. Williams-Mercedes    103
 5. Valtteri Bottas   73       5. Force India-Mercedes 91 
 6. Sebastian Vettel  70       6. McLaren-Mercedes     90 
 7. Nico Hulkenberg   63       7. Toro Rosso-Renault   15 
 8. Jenson Button     55       8. Lotus-Renault        8  
 9. Kevin Magnussen   35       9. Marussia-Ferrari     2  
10. Felipe Massa      30      10. Sauber-Ferrari       0  
11. Sergio Perez      28      11. Caterham-Renault     0  
12. Kimi Raikkonen    19                                    
13. Jean-Eric Vergne  9                                     
14. Romain Grosjean   8    
15. Daniil Kvyat      6    
16. Jules Bianchi     2    

 

 


Yorumlar

“2014 Britanya GP – Rosberg Yarış Dışı Kaldı, Hamilton Kazandı!” için 147 yanıt

  1. Burdan konuşması kolay size acizhane tavsiyem bu pilotları anlayabilmek için en azından bir kere karting yapın ve sonrada kartingle 300 gittiginizi düşünün o zaman belki azda olsa bu pilotları ve pisikolojilerini anlarsınız
    Geçen sene uçan rbr yüzünden alonso sadece webber ile mücadele edebiliyordu ama bu sene vettellede kapışıyor bence ikiside süperdiler keşke bu tür yarışlar daha fazla olsa ve işin zevki dahada artsa
    Ayrıca millet bir anda rosbergi şampiyon yaptılar ama görüldüğü gibi her şey an itibariyle değişebiliyor
    Saygılar

  2. Amma aglayıp sızlandınız yahu yok alonso şöyle yapmış yok vettel böyle yapmış kardeşim biraz olaydan zevk almasını artık ögrensek ben yurt dışında yaşıyorum burda da f1 i sevenler izleyenler takip edenler var dogal olarak pilotları tutan fanlarda ama bizim tr de oldugu gibi degil hemen en ufak bir şeyde ortalık karışıyor kavga etmeyi ve tartışmayı nede çok seviyoruz böyle ya ne bekliyordunuz 2 dünya şampiyonu alonso vettele gel kardeş buyur geç vettelde çekilirmisin kardeş önümden mi diycekti bu bir spor ve mücadele etmeden olmuyor

  3. Yarışı yeni izleyebildim kazananı ve ilk üçü tebrik ederim.

    Nico Rosberg’e yazık olmuş ama Lewise’de yazık oluyordu umarım bundan sonra Cumartesi günleri yaptığı hataları yapmaz gerçi yapsada sorun değil bu zamana kadar üretilmiş en iyi gümüş ok var altında.

    Gelelim yarışın en güzel mücadelesine Alonso-Vettel mücadelesi iki şampiyonda mükemmel kapışmışlar ama maalesef burada ağladı yok şu oldu yok bu oldu demek bana göre doğru değil objektifliğin dışında. Başta söyleyeyim ben bu pist limitleri kuralına karşıyım pilot bazı durumlarda isteyerek yapmıyor ve tur derecesi iptal ediliyor bu tür mücadeleleri öldürüyor. Alonso’ya 23-24 turlarda pist limitlerini aştığı için bayrak sallanıyor ve uyarılıyor sonra bu müthiş mücadele başlıyor Alonso bu tür geçişi sever Japonya 130 R ye benzer bir atak burada sorun var mı kesinlikle yok, Vettel vites kutusuna yapışıyor Alonso’nun ve içeriye burnunu atacak zaman Alonso beklenmedik anda üzerine geliyor Vettel’in ve şampiyon da haliyle bunu yapamaz lastiğini patlatabilirdim diyor sonuna kadar haklı bu ağlamak değil bu Alman disiplini olası bir teması önlüyor Vettel burada sonra mücadele devam açık ve net Alonso pist limitlerini aşıyor Vettel’in gönlü olmuyor takımına bildiriyor ve yarış kontrol olaya el atıyor zaten 23-24 turlarda uyarılmış ve bir uyarı daha alıyor Alonso haliyle sonra Vettel bunu yapamaz dediği yerde atağa kalkıyor ve düzlükte geçiyor bu sefer Alonso telsizden DRS ile ilgili bir şeyler söylüyor işte burası tam anlaşılmıyor burada illegal olan hiçbir şey yok FIA DRS noktasını belirler ve bir yazılım ile DRS noktasında DRS açılabilir bunun dışında bu yazılım pistin başka bölümünde açılmasına izin vermez ama Alonso burada ne elde etmek istiyor anlaşılması güç. Ayrıca bir sorununun da olduğunu düşünmüyorum tek dezavantajı Vettel’den 5 tur daha eski lastiklere sahip olmasıydı Alonso’nun.

    Sezon giderek zevkleşiyor Mercedes’den sonra ki takımlar markalarda ikincilik ve üçüncülük için kıyasıya bir mücadeleye girişeceklerini düşünüyorum. Hayırlı sabahlar ve iyi günler diliyorum.

  4. ferrarı ve reno 8. vıteste 300 kmh goruyor gerçi RBR 310 yaptı drs acıkken alonsa 297 falandı benım MERCEDES 6. VITESI 296 ile bıtırıp 7. vıtese 300kmh ile başlıyor helal olsun 8. vıtese dokunmuyorlar bile ferrarı .rbr gıbı dar vıtes oranıyla yarışsalar fark her tur 2.5 sanıye olur MONZAYI beklıyorum sabırsılıkla

  5. şikayet eden vettel efendı kendını burdan gorsun bakalım o gecısı nasıl yaptıgını alonso her zaman adil savunma yaptıkı aracla bogusurkende sorunları vardı ve yavas olmasına ragmen

  6. Bu yarışta buzdağının altında kalmış doneler var.
    1- Mercedes en yakın takımdan en az 2 saniye daha hızlıydı. Heves kırıcı.
    2- Birgün öncenin kaybedeni Hamilton, bugünün kazananı oldu ve dün affedilmez ve unutulmaz hata dediğimiz sıralama faciasını hemen unutturdu ve affettirdi.
    3- Rosberg yarıs dışı kalmasaydı bile takım galibiyeti Hamilton’a zaten verecekmiş. Tek pitle bitirmek çok normalken Rosberg e yine Medium lastik takmanın anlamı bu. Hamilton sadece keyiften 2.pite girdi.
    4- Vettel ‘in pit stratejileri ve aracın bu sezonki dayanıklılık sorunları takımın ilginç bir şekilde Ricciardo ya öncelik tanıdığını gösteriyor. Vettel takım değiştirmiş olabilir. Ve RedBull bunun farkında.
    5- Alonso’nun yaptığı faultstart’ ı küçük takımlardan biri yapsaydı 5sn dur kalk cezasıyla sıyıramazdı.
    6- Bir çaylak pilot bile Ricciardo ‘nun Alonso’ya geçildiği pozisyonda daha iyi savunma yapardı.
    7- Magnussen hayal kırıklığı.
    8- Bottas heyecan verici.
    9- Massa’ nınki sanssızlıktan çok daha fazlası

  7. Gercekten guzel bir yaris oldu, keske Raikkonen ve Massa yaris disi kalmasaydi.

    Raikkonen’in daha ilk virajda donme sorunu yasadigi belliydi. Sanki inatla Raikkonen’in aracina kimse dokunmuyor. Ilk yarista nasilsa simdi de ayni. Hayir Raikkonen’i, Mercedes’teki Schumacher gibi denek olarak kullaniyorlarsa o zaman bir sey diyemem. Belki meyvelerini bir iki sene icinde alirlar.

    Massa enteresan bir sekilde kalkis yapamadi ki en iyisidir kendisi. Nazar herhalde. Onlarla birlikte yaris cok daha guzel olabilirdi. Kazalara karsi bagisiklik kazandi kendisi. Ama kazada yaptigi hamle kotu sonuclari engelledi.

    Hamilton’a tebrikler; gercekten zorladi. Belki Rosberg’in vites kutusu sorunu olup yavaslamasaydi onu yakalama zamani biraz uzun surebilirdi ama olan oldu. Bir kere de o yolda kalsin. Birileri sevinsin yani. Ama Rosberg’in cimlerin uzerinde kalip, hala araci yurutmeye calismasi gercekten takdire sayan bir olaydi. Bana seneler onceki Schumacher’i hatirlatti. Almanlarin is ahlakina hayranim. Hamilton’un dakikalar once camur attigi bir takima, yaris sonunda tesekkur ve minnettarligini iletmesi, dusundurucu. Iki hafta once ben bu ikilemi dile getirdim diye, hem Grosjean’ci bir cakma hesap ilan edildim, hem de Hamilton dusmani 🙂

    Vettel’i kendi muhendisleri bu sene oyle bir hallere sokuyor ki enteresan yani. Eger ki Ricciardo tek pit yapabiliyorsa bence Vettel de yapabilirdi. Hem gayet iyi gidiyordu sert lastiklerle. Belki tekrar bir guvenlik periyodunu dusunmus olabilirler. Ama yine de rezalet oldu. Ricciardo ilk turlar haricinde guzel bir yaris cikarmadi.

    Alonso ile Vettel’in mucadelesi muazzamdi. Alonso zaten lastik durumu avantajiyla gecmisti, neredeyse Magnussen de gececekti ama lastikleri cabuk isitti Vettel. Ben pist sinirlari ve telsiz konusmalarina deginmeyecegim ama Alonso’nun cok kez araci uzerine kirdigi goruluyor. Cunku ayni durumda Vettel hem yer acti hem de cizgisini degistirmemisti. Alonso ise surekli uzerine kirdi araci. Herkesin gordugu seyler bunlar. Ama iste bunlar guzellik katan seyler F1’e.

    Bottas’in Avustralyavari bir yaris cikarmasina bayildim. O zaman da harika gecisler sergilemisti, geriden tirmanma periyodu harikaydi. Umarim boyle devam eder. Daha cok yarislarda kendisini izlettirecegi belli. En buyuk tebrik ona gelsin.

    Button; Schumacher’den sonra en sevdigim pilot. Bazi arkadaslarin merakini bu paragrafta gidereyim. Malum hayat felsefeleri karalama ve iftira uzerine kurduklari icin ve bu sitede uzun sure olmalarindan dolayi inandirici olma ve yonlendirme ihtimalleri yuksek olmalarindan dolayi yanlis tanitilmayla karsi karsiya kalabiliyorum ya da kalabiliyorlar. Neyse Ingiltere’de ben kazandigini hatirliyordum Button’i ama sanirim araclari karistirmisim 🙂 Altindaki araca ragmen cok guzel bir yaris cikardi. Ilginc olan, Mercedes motorlu araclarin hepsi cok iyi iken, McLaren’in aldigi motorlarin pert olmasi. Arac virajlarda aslinda iyi is cikariyor gibi ne kadar aerodinami patates deseler de ama uzun soluklu duzluklerde boguluyor sanki. Eger ki motorlarin hepsi ayni ise belki muhendisler haritalamada bir yanlislik yapmis olabilirler. Bunu bu isi bilenler daha iyi aciklayabilirler. Ama McLaren hic haketmiyor bu durumu.

    Hulkenberg de her yaris ayni strateji ile yaristirilmaz ki arkadas. Tamam iki uc yaris tutuyor ama sanki sampiyona iki uc yarislik. Bu duruma bir cozum uretmeleri gerekiyor yoksa yazik oluyor hem takima hem pilotlara.

    Lotus’a aciyorum. Yazik oluyor takima.

    Guzel bir haftaydi Formula1 icin.

    Bir an once Ferrari ve McLaren’in oyuna donmesi gerekiyor. Tarihi bir cekisme firsatini tepiyor Formula1 tarihi.

    Sevgiler ve saygilar.

    1. Ben olsam Mclarene ozel B tipi motor yapardim.Ama Mercedesin bunu yaptigini sanmiyorum.Sorun Mclarende.Bottas nerelerden gelip ikinci oldu.Gecen yarista polu almisti Williams

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mercedes pit ekibinin Rosberg’i kayırdığını düşünmeye başladım her yarış Hamilton 2 pit stopta toplam 2.5 saniye kadar Rosberg’e kaybediyor..

    Redbull’da Vettel’in stratejilerine kim karar veriyor acaba ? Bu yıl Vettel’in birçok yarışta gerilerde kalıp düzlük hızının az olması nedeniyle önünde aracın arka paketini ezberlemesini başka bir açıklaması yoktur heralde.. Bakın Ricciardo’ya adam stratejiyle 3.oldu ne kadar güzel.. Vettel’e de benzer bişey yapılsa daha fazla puan alırdı takım..

    Ferrari’de Alonso sanırım 19-0 yapacak durumu.. Raikkonen’in bariz hatasıydı olay inanamadım ben.. sandım orda biriyle temas etti ama resmen kendi kendine kıymış.. Burda daha rekabetçi gözüktüler zaten Cuma gününden beri belliydi.. Sıralamalar onlara kötü bir piyango oldu yoksa Alonso ilk 10’a kalsa bence podyumda olurdu.

    Williams beklenenden hızlı çıktı ama son 2 yarıştır podyumda olmaları güzel..

    Massa kadar şanssız pilot bu gridde yoktur zannımca. Bu kadar şanssızlık biraz fazla gerçekten.

    Tebrik edilesi pilotlar: Podyum-Alonso-Vettel-Rosberg-Button

  9. Yusuf Hitay avatarı

    bu arada yarışın en hızlı turunu, yarışın tam orta noktasında hamilton elde etti. benzer strateji ile yarışmamalarını bir kenara bırakırsak, en hızlı turunu yarışın son turunda elde eden alonso’dan neredeyse 1.5 saniye hızlı olması aslında her şeyi anlatıyor. bundan sonraki her yarışa son sıradan da başlasa mercedes güle oynaya şampiyon olur. redbull’un bile hiçbir sezonda bu denli üstünlüğü olmadı(tabii bu yorum için alsında sezon sonunu beklemek gerek). mercedes inanılmaz bir araç üretmiş gerçekten, tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.

    böyle bir üstünlüğe rağmen sezonun sıkıcı geçmemesinin sebebi rosberg ve hamilton’ın birbirleriyle yarışabiliyor olmaları kesinlikle.

    webber 4 sezon boyunca en iyi aracı kullandı ve hiçbirinde sezonu 2. bile bitiremedi. gerçekten inanılmaz bir detay. başka sözüm yok hakim bey.

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ortada dolaşan tek resim Vettel’in Alonso’yu Copse’ta geçtiği fotoğraf.. Sizce normal değil mi 300 kadar bir hızla gidiyorsunuz ayrıca solunuzda rakibiniz var ve sadece 1 vites düşürerek o virajı geçeceksiniz.. Milisaniyeler içinde Alonso pes etti belki de Vettel normalde olandan daha geç döndü içerde olmanın avantajıyla..Bu da kirli tarafın lastiklere olan etkisiyle arabayı döndürememesine sebep oldu .. Alonso’nun yaptığı önünde kimse yokken dışarı taşmak ve pistin temiz tarafında olduğu halde.. Ayrıca Vettel zaten ”bu adam bu kadar dışarı taşıyosa ben de taşarım arkadaş madem ceza vermiyorlar” demiştir içinden.. Alonso ve Vettel’in full onboard kameralarını bulsak da hangisi kaç defa dışarı taşmış görsek..

    Ama benim site yönetiminden istediğim Alonso’nun Vettel’e son yaptığı savunmanın videosu. Atağın özeti ;
    Wellington düzlüğünde Vettel Alonso’nun yaklaşık 50 cm önünde (bakın sadece arka tekerleğinin demiyorum ön kanadının bile önünde).. Vettel sola dönmeye çalışıyor genişten çünkü tam dönerse arka tekerleği Alonso’nun ön kanadına çarpacak ve kaza olacak . Alonso napıyor Vettel’in dönmesi gereken güzergaha doğru arabayı kırıyor(o kerblerin olduğu yere) ve 1cm bile boşluk yok sonra Vettel yavaşlamak zorunda kalıyor yoksa Alonso’ya çarpacak..Ardından Luffield virajında Vettel gene içeri giriyor Alonso dışarıdan alıyor virajı (Vettel’in güzergahına girdiği için virajın içinde kalıyor haliyle dışardan dönecek) Alonso genişten dönerken Vettel yine içeri girmek istiyor ve giriyor da Alonso’nun Vettel’i görmemesi imkansız çünkü Vettel’in olduğu yere dönecek.. Sonra yine Vettel sıfır boşluk bırakıp o virajı dönüyor ve Vettel yine yavaşlamak zorunda kalıyor.(Sky sports yayın içerisinde tekrarını vermişti bu anlattığım olayın )

    Vettel’e ağlıyor diyenler gerçekten ilginçler.. Kaldı kı hepsi Ferrari(Alonso) taraftarı sanırım.. Bu savunma kabul edilemez Vettel ayağını gazdan erken çekmese kaza olacak halbuki avantaj onda..

    Mücadelenin başlarında herşey mükemmeldi sertlerdi ama adillerdi.. Nolduysa sonradan Alonso’nun Copse’u taşarak dönmesi ile hız avantajı kazanması ve Vettel’e olan sert ama bu sefer adil olmayan savunmasıyla başladı.. Vettel de baktı ceza gelmiyor ben de agresif olurum dedi ve atağını Copse’ta yaptı.. Millet de o atakta Vettel’in dışarı taşmasını Alonso’nun bütün normal yarışta taştığı pozisyonlara bedel ediyor o yükledikleri fotoğrafla..

    İnternet ve bilgisayar yavaş olmasa pozisyonu arayacağım ama inanın sekme bile 3-4 dakikada açılıyor..

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yahu Raikkonen’e bırak git dediğim için aşağıda bir arkadaş çok alınmış.

    Ama ilginç olan Raikkonen’in eski Raikkonen olmadığını söyleyen 4-5 yorum olmasına rağmen söz konusu zat sadece benim yorumuma cevap vermiş

    Tekrar söylüyorum: Raikkonen çoktan ununu elemiş eleğini asmış. 2015 sonunu beklemesine gerek yok. 2014 biter bitmez emekli olabilir.

    Raikkonen’in 2003-2004-2005-2007 yılındaki performansını şimdiki ile kıyaslayabilir misiniz?

    Ama Alonso’nun 2005-2006-2007-2010-2012 performansı ile bugünkü arasında fark yoktu. Adam elinden geleni yapıyor.

    Raikkonen’in sadece bugün neden olduğu kazadan dolayı bunları söylemiyorum. Adam sezon başından beridir yokları oynuyor.

    Yahu çok değil Raikkonen 2013 yılında bile şimdikinden çok daha mücadele ediyordu. Ne değişti 1 yılda?

    1. Rai yada başkası farketmez.Alonso’nun bu takımda 5. yılı ve Ferrari’de bütün olumsuzlukarı gördü.Kötü olan Ferrari’nin elinde ki en iyi elemanlar onda….Rai’nin kötü durumundan dolayı eski yarış mühendisini bile çağırdılar ve Ferrari’de takım tamamen Alonso’ya bağlı çalışıyor görünüyor..Rai’nin ön tarafında ki problemi gidermeye bırak o sorunda bir iyileştirme bile yapamadılar bu takımın mühendisleri… Rai geçen senelerde Lotus gibi iyi bir süreç geçirmiş takımdan geldi ve böyle maddi açıdan büyük takımın bu kadar kötü olacağını tahmin bile etmemiştir..

      Alonso’yuda gördü bu F1 izleyenler Mclaren’da aracının pistteki en iyi araç olduğu yılda çaylak Lewis Hamilton’a üstünlük sağlayamadı 2 kez şampiyon olmuş Alonso…

      O yüzden pistte sanki Alonso,Raikonen,Hamilton, Vettel dışında şampiyonluk yaşamış pilotlar var mı da bu kadar kötü Ferrari’de ayrıca bu kadar kötü pist kenarı stratejisi uygulayan takımda yeni gelmiş sürücüye bıraksın gitsin diyorsun…Rai F1’de farklı bir renktir bu yıl bazı sebeblerden dolayı iyi durumda değildir sadece o kadar…

      Not: F1 kan kaybediyor rekabet yok FIA esas buna bir çözüm bulmassa sonu kötü…

    2. Merhaba

      Bu sitede bulunduğunuza göre muhakkak F1 hakkında çok şey biliyorsunuzdur fakat yanlış bir yaklaşımınız olduğunu düşünüyorum. Siz de belirtmişsiniz 2013deki performansının farkında olduğunuzu fakat yine de hatırlatmak istiyorum;
      2012de Lotus ile Hamilton’ı Webber’i Button’ı ve Massa’yı geride bırakıp şampiyonayı 3. sırada bitirmiş
      2013’de yine Lotus ile son 2-3 yarışa çıkmamasına rağmen Hamilton’ın sadece 6, sezonun son bölümünü domine eden Redbulldan Webberin 16 puan gerisinde şampiyonayı bitirmiş Raikkonen’in
      2014’de yeni takımına alışamayıp sorunlar yaşadığı için daha sezonun ortasında bittiğinin söylenmesi komik geliyor bana.

      Sizin bakış açınızla 4 yıldır şampiyon olan Vettel de bitmiş artık bıraksın.

      Pilotun aracıyla sıkıntı yaşadığı zamanlar olabilir. Sorun yaşadığı bariz olan bu aracıyla Monacoda yarıştaki en hızlı tur zamanını atan, tarihte en fazla en hızlı turu atan 3. pilot olan Raikkonen(2. Alain Prosttan sadece 1 en hızlı tur zamanı eksik) birkaç yarış kötü gitti diye artık bıraksın gitsin denilecek bir pilot değildir.

      Bu sporda araçların performansı ve pilotla uyumu önemli yer tutmaktadır. Futbol gibi değildir, futbolda top ayağına geldikten sonra artık her şey futbolcudadır fakat burada araçların performansa etkisi vardır. Siz F1’e futbolmuş gibi yaklaştığınız müddetçe aracı kötü olan her pilotu yeterince mücadele etmemekle itham etme yanlışına düşeceksinizdir.

      Saygılarımla, iyi akşamlar.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        +1 Helal nihayet aklıselim bir yorum.

  12. Alonso- Vettel :Yorumlarda Vettel ağladı Alonso ağladı çok okuyorum da bütün pilotlar yapar bunu ortada ağlama falan yok vücut yüksek dozda adrenalin salgılarken dediklerini bile duymadılar iki pilotu da sonuna kadar tebrik etmek lazım ikisi arasında kazanan yoktu bana göre hakkını vermek gerek Çünkü Alonso daha yavaş bir araç ama düzlük hızı iyi olan bir araç ile bunu yaptı Vettel ise pit stoplardan sonra geriye düşüp moral bozukluğuna rağmen önce geçilip sonra geçti ( Dışarı taşmaları işin içine katmak istemiyorum çünkü ikisi de taştı )

  13. Öncelikle Raikkonen’e geçmiş olsun,Massa’ya da 200.yarışında yazık oldu bu 200-300 gibi özel yarışlar yarışlar pek iyi geçmiyor brezilyalılar için,Barichello da 2010 Belçikada ilk turda gitmişti..Neyse Hamilton harika yarıştı ve bana göre startta sağ ön lastiği Vettel’den muazzam bir çabuklukla kurtararak(ki Vettelin haberi bile yoktu uyuyodu o an ikisi de yarış dışı kalabilrdi) yarışı aldı,şimdi ibre Hamiltona dönmüş oldu..

    Ancak günün adamı Alonso’ydu tebrikler,özellikle Ricciardoyu sonra da Vetteli geçişi harikaydı.Startta aracı yerleştirememesi yakışmadı o panikle de yavaş kalktı heralde.5 sn cezası olmasaydı podyumdaydı zaten yazık oldu.Evet destansı bir mücadele oldu ve Alonso fazla agresif ama adil bir savunma yaptı lastikleri de 5 değil 7-8 tur yeniydi ayrıca Vettelinkilerin aksine Alonsonun hala 1 sıra için haykırışı azmini görünce üzülüyorum bu adamın hakettiği şampiyonluk mücadelesi verecek aracı bulamamasına.Vettel’in “another one” tarzı itici hareketlerine,geçiş yaptığı esanada kendisinin düşmüş olması da ironikti ceza bekliyorum.

    Keşke Button olsaydı podyumda Ric yerine bu haftasonu yakışırdı..Bottas da temiz bir iş yaptı ama aracının da buna fazlasıyla müsait olduğunu belirtmek gerekir sadece hata yapmadı bu yüzden de tebriği haketti.Guttierrez de Maldan rövanşı almış oldu Maldonado kadar tecrubeli olmadığı için onun uçurduğu kadar yükseğe uçuramadı tabi 🙂

    1. Bu arada Alonso’nun yarış sonu röportajını tam dinleyemedim sanırım Vettele direnirken bir yandan da araçta oluşan bazı problemlerle uğraştığını ve yakıtı korumaya çalıştıklarını söylemiş

  14. Onur Gentas avatarı

    Dün çok kızmama rağmen Hamilton’ı, Alonso ve Vettel’i, 2 ve 3. olan pilotları son olarakta Rosberg’i tebrik ediyorum. Rosberg çok hırslı ve işini iyi yapan bir pilot. Araçta sorun olmasına rağmen tekrar piste dönmek için uğraşları eleştirilecek değil övülecek bir harekettir. Hamilton’ı sadece tebrik ediyorum, dün yaptığı hareketide kolay kolay unutmayacağım.

    Vettel’e ağlak diyenlere soruyorum: son zamanların en rekabetçi yarışlarından birini izlememizi sağlamaları sizi neden rahatsız ediyor. İster ağlarlar ister zırlarlar bundan size ne? Birkere de taraflı olmayı bir kenara bırakında rakibi tebrik etmeyi öğrenin birşey kaybetmezsiniz.

    Magnussen denen adamı bir türlü sevemedim. Button bana göre çok daha başarılı en azından zorluyor birşeyler yapmak için. Mclaren iyi olmasa da gene de gelecek için birazda olsa umutlandık.

  15. Yusuf Hitay avatarı

    bu arada piste 2010’da eklenen düzlük ve yeni bölümü ben gerçekten çok beğeniyorum. hatta düzlük birazcık daha uzun olabilse harika olacaktı ama olsun bu haliyle bile gerçekten çok iyi. eski 3. sektör pek bir aksiyona sahne olmuyordu, yeni ilk sektör ise tamamen şu anki 3. sektörün genlerini taşıyor. bu kadar bahsedince yine ağzımın suyu aktı. en azından bir %50 yarış yapmak farz oldu. 🙂

  16. An itibari ile Vettel ve Alonso’nun röportajlarını izledim, ikisi de olaya gülerek yaklaştı, ikisi de birbiri hakkında o anın sıcaklığı ile şikayette bulunduklarını söylediler 🙂 Biz de son zamanların en güzel mücadelelerinden birini izledik 🙂 burda sövüp sayıyoruz o ayrı

    Bu arada Alonso araçta elektronik sorunu yaşadıklarını o yüzdende yakıt tasarrufu yapmak zorunda olduklarını söyledi. Bir de arka kanatta aerodinamik sorundan bahsetti (stalling) ama arka kanat durup dururken niye stall olsun nasıl bir problemdi o bu konuyu oturup Ferrari ile bir konuşmak isterdim 😀 😀

    Şampiyona açısından Hamilton’ın kazanması iyi oldu, fena yarış olmadı. Alonso’nun starttaki hatası olmamalıydı, Kimi de piste çimenden geri dönmeye kalkmasa iyi olurmuş tabi ciddi yaralanmaması iyi. Yarışın yıldızı Bottas denebilir, Ricciardo da süper sürdü. Ama tabi ki Alonso’nun geçişleri ve tam Vettel geçti bu sefer derken birden bire cevap vermesi gerçekten izlenmeye değerdi 🙂

    1. Evet Alonso durdu, durdu, sonra dediğin gibi birbirimizden şikayet ettik dedi 🙂

      Güzel çekişmeydi. Alonso ilk başlarda fren testi yapıyor gibi geldi, ancak diğer kameradan izleyince aracını çok iyi konumlandırdığını gördüm. Bir tanesi bile çenesini kapasaydı güzel fiyaka yapardı.

  17. Nomercy (Krv12) avatarı
    Nomercy (Krv12)

    Dün herkes yaptığı hatadan sonra veryansın ediyordu Hamiltona ama bugün Rosberg yarış dışı kalmasaydı bile Hamilton yarışı alabilecek kadar iyiydi,Rosbergin yarış dışı kalması herşeyi daha da kolaylaştırdı.Bugün yarışan pilotların arasında en iyisi gördüğüm,anladığım kadarıyla Fernando Alonso.Bu yarış sonucuyla alakalı değil ama yani genel olarak bu sezon ve belki,muhtemelen önceki bir kaç sezonda da en iyisi Alonso.Raikkönen artık kafa olarak Formula 1 bitirmiş gibi hissediyorum.Bizler halen 2003-2005 yıllarındaki Kimi gibi yarışacak sanıyoruz ama olmuyor.Alonso Formula 1 pilotu olarak yaşıyor hayatını başka bir işi yok ve bu sebeple her sene üstüne koydu pilotajının ama diğerlerı geriye gittiler..

    1. Nomercy (Krv12) avatarı
      Nomercy (Krv12)

      Vettel içinde bir kaç kelime yazayım,Pistin en hızlı aracıyla şuan yarışan pilotlar arasında şampiyon olabilecek 10 isim sayabiliriz.Ama pistin en hızlı aracını sürmeden yarışlara renk katan ve başarılı (sürüş) olanların arasında Vettel yok..

      1. ←Simply The Best avatarı
        ←Simply The Best

        Seni bilmem ama bugün Vettel olmasaydı yarış esnasında yatacaktım.

        1. Nomercy (Krv12) avatarı
          Nomercy (Krv12)

          Son 10 tur kalana kadar yatmadıysan,yatmazdın daha ))

      2. Açıkçası bir çok sürücünün sürüş stili uyku getiriyor. Alonso uyandırıyor, Hamilton’un öyle durumları oluyor. Vettel bence dediğiniz gibi değil, aracı atak yapmaya fırsat veriyorsa bunu deniyor genelde.

        Ama dediğiniz gibi gridde çoğu Button stiline sahip.

        1. Nomercy (Krv12) avatarı
          Nomercy (Krv12)

          Ricciardo ile karşılaştırırsak Vetteli başarılı olarak görmüyorum.

    2. Farklı stratejiler ve sorunlu bir araç. hamilton kaç yarıstır 1sn dolaylarında rosbergin müsade ettiği oranda hep arkasında kalıyor hiç atak yaptığını dahi göremedik gene aynısı olacaktı arkadaki pilot zorlar öndeki pilot bir noktaya kadar lastiklerini korur savunma modunda gider daha sonrası malum tek atak yemeden yarısı bitirir.İşte rosberg ve hamilton arasında kaç yarıstır olan da bu aksi halde zaten o kadar geçise müsait pistler vardıki elbet birinde bırak geçmeyi bir atak girisimi görürdük.
      Bugünde en fazla aynısı olacaktı nico çoktan rüstünü ispat etti.
      Tabi hamilton da sanssızlıklar yasadı ciddi puanlar kaybetti bu yüzden hep kendimize yontmamak gerek hayatta
      bi anlamda hamilton haklı bir 25 puan aldı diyebiliriz galibiyet diyemem çünkü buna hamilton dan önce aday rosberg di onunda hakkı olacaktı puansal olaraksa adaletli bir durum diyebiliriz.
      Zaten rosberg in ilk pit stop un hemen ardından telsizden vites kutusu problemi olduğu söylendi daha 20 li turlara gelmeden belkide ilk pitlerden önce baslamıstı problem.Yani devam etseydi de bu problemle rosberg yeterince hızlı olamayacak geçilecekti muhtemelen.

      1. Nomercy (Krv12) avatarı
        Nomercy (Krv12)

        Monacoda aradaki farkı 1 saniyeye indirsen bile atak yapmak herkes için zor bu Rosbergin başarısı değil.Bilmem hatırlarmısın 2001 Monaco yarışında David Coulthard 43 tur bir Arrows süren Enrique Bernoldiyi geçememişti.Kanada yarışını Riccardo kazandı Hamilton fren arızası ile yarış dışı kaldı.Bu pistte istenenı veremedı Hamilton Rosbergi geçmesi beklenıyordu burda kısmen haklı olabilirsin ama frenlerin sıkıntı çıkarttığını da unutmayalım.Avusturya yarışını izlemedim ama muhtemelen bunda haklısın Rosberg Hamiltona fırsat vermedi.

        Şimdi saydım baktım sadece son üç yarışın (bu yarış hariç) sadece birinde yani Avusturyada senın dediğin gerçekleşmiş olarak sayabilirim ben..Bu senin dediğin her yarış olabilirde olmayabilirde.Hamiltonun Monacodan önceki 5 yarışın birini (Avustralya) bitiremediğini ondan sonraki dört yarışın ikisini 15 sn üzeri ikisini 2 saniyeden az farkla Rosbergin önünde kazandıgını unutmayalım.

        1. Kanada da 1 kez sikan kesti rosberg ancak fren problemine kadar 10 turdan fazla o kadar zorlamasına rağmen gene tek bir atak yapamadı avusturya da da bir sey yapamadı bu yarıstata ilk bölümde rosberg farkı açıyordu temposu gayet iyiydi ancak zaten ilk pitlere gelirken problemler basladı erken aldılar rosberg i pit sonrası tamamen vites kutusu problemleri arttı ve yarıs dısı kaldı.Yani 1 değil 3 yarısta açık bir sekilde pist atak yapmaya müsaitken monaco yu saymıyorum tek bir atak girisimi göremedik hamilton bildiğimiz hamilton ama rosberg gerçekten zor hızlı bir pilot belki tek turda hamilton daha hızlı abartılı olmasada ancak yarıs performansında net bir sekilde kafa tutuyor hamilton a bugüne kadar doğru düzgün bir atak yemedi bunları da görmek gerekir.Benim anlatmak istedim isin performans kısmısyla ilgili.Yoksa bugün hamilton problem yasar puan alamaz yarın rosberg problem yasar sezon sonuna kadar iki pilotda daha çok sorunlar yasar bunlar ayrı konular.

          1. Nomercy (Krv12) avatarı
            Nomercy (Krv12)

            2000 yılından beri izlediğim formula 1 de ilk defa bu sene hiç bir yarışı tam izlemedim yada hiç izlemedim.Belkide haklısın.Dün internetten takip ediyordum yarışı yarım yamalak ama ilk pitlere gelmeden aradaki fark yanılmıyorsam 2 sanıye cıvarına indi.Hamilton Rosbergden 6 tur sonra girdi pite ve yıne yanlış bilmiyorsam daha önceki yarışlarda oldugu gibi pit stopu 1 saniyenın uzerınde yavaştı.Buna rağmen pit cıkısında fark 5 sanıyenın biraz üzerindeydi ve son bölümde lastik avantajıyla Rosbergi geçmesi muhtemeldi bana göre.Sıralama turlarında Hamilton turuna devam etmiş olsa polden başlaması bana göre değil heralde çoğu izleyiciye göre kesindi.Benim anlatmak istediğimde Hamiltonun normal şartlarda Rosbergi geride bırakması sürpriz olmaz.Yarışın bitimine 24 tur kala Rosberg yarış dışı kalmış,sorun yaşamasa bence atak yiyecekti sence yemeyecekti,saygı duyarım.

            1. Evet fark 5sn üzerindeydi ancak nico nun seçtiği hamur aslında hamilton 6 tur pist üzerindeyken çok daha fazla fark açmaya yeterliydi yeni lastikleriyle ancak bu farkı açamamasının nedeni vites kutusu sorunuydu. pit den çıkar çıkmaz vites kutusu sorunu nu telsizden bildirdi zaten bu yüzden çok iyi istikrarlı turlar atamadı lastik avantajını hiç kullanamadı tersi bir durumda zaten hamilton son bölümdeki lastik avantajını kullansa dahi problem yasamayan hızlı turlarla yeni lastikleriyle farkı açan nico ya karsı bu farkı kapatması hayli zor olacaktı.Tabiki herbirimizin farklı bakıs açıları olacaktır saygılar.

    3. sedat en sonunda kabul ettin yani alonsonun iyi bir pilot olduğunu 🙂

      bu arada epeydir gözükmüyordur haşgeldin tekrar.

      1. Nomercy (Krv12) avatarı
        Nomercy (Krv12)

        Hoşbuldum,kabul etmeyecek bir şey yok ki.Kötü pilot dediğimi hiç hatırlamıyorum ama karşılaştırma yapıyorduk diğer pilotlarla zamanında o zaman yazdıklarımı halen savunurum.şimdi baktığımda yarışan pilotlar arasında en iyi işi o yapıyor elindeki araca göre. 🙂 evet aylar sonra ilk kez yazdım.Haberleri okuyorum ama yorumlara çok fazla bakamıyorum zamanım olmuyor.

  18. Siteye girip de son yılların en unutulmayacak pist üstü mücadelesini bizlere yaşatan iki büyük pilota övgülerimi yazmaya niyetlenmiştim ancak o da ne?
    Vettel ‘in ağlaklığı da kalmamış yine. Ricciardo’ dan tokat yemeye devammışmış.
    Alonso da Vettel de harika anlar yaşattılar bizlere. Ağlamaksa eğer ikiside ağladı, ikisi de politika yaptı. Ancak ikisi de mücadeleden kopmadılar. Birkaç dakika boyunca nefes alıp verdiğimi sanmıyorum.
    Ama fanı olduğunuz Alonso bile Vettel ‘e saygı gösterirken burada Onu hiç saymaya çalışmak neyin nesidir? Alonso bu mücadeleye gridde sadece 2-3 pilotla girebilir. Onların başında da emin olun Vettel var.
    Şimdi nasıl bir at gözlüğü ile izlediklerini merak ettiğim arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
    1 Alonso’ya yarış içerisinde neden siyah beyaz bayrak sallandı?
    2 Button Alonso mücadelesinde Button telsizden neler söyledi?
    3 Alonso ile Vettel arasında kaç tur lastik farkı vardı? Dediğiniz gibi 16mı yoksa 7mi
    4 Alonso ‘nun lastikleri soğuk olan Vettel’ e Corpse ‘ta yaptığı atak sizlere de Takuma Sato’ yu hatırlatmadı mı?
    5 Vettel kaç kez pist dışına çıktı?
    6 Kim daha çok ağladı?

    1. hemen cevap vereyim,

      1- pist sınırı ihlali uyarısı
      2- bana selam söylemediği kesindi
      3- 7 falan, 16 diyen bol keseden atıyor
      4- hiçte bile, yine kendisini hatırlattı 2005 Suzuka 130R, bir başka alman dünya şampiyonuna karşı, herkes yapamaz güven özveri ve tecrübe ile alakalı bir nokta bu
      5- aslında fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla geçiş yaptığı anda pist dışına çıkıyor, yani geçişi gerçekleştirirken dışarda değil mi ? Aynı olaydan dolayı Grosjean mıydı birisi Macaristan’da ceza almıştı aslında geçtiğimiz senelerde…
      6- kim daha çok mızmızlandı söylemek zor ama Vettel’in Alonso’nun yaptığı savunma ve tam geçtiğini zannettiği anda birden ortada belirmesi daha fazla can sıkıcıydı Vettel için muhtemelen… ki ben illegal bir savunma vs. görmedim…

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Vettel 42.tur pite girmedi mi ?

        1. 33.tur girdi

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Sanırım oruçlu kafayla ve yarış sonu heyecanıyla pit zamanlarını karıştırdım ben. Kusura bakmayın bu durum için.

  19. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Bu arada 2011 senesinde Serhan Acar yarışı anlatırken, Schumi’den sürüş dersi daha yavaş bir araçla, hızlı bir araç nasıl arkada tutulur diye.Schumi, Hamilton ile yarışırken. Tam tamına bu tabire uyar bir sahneydi. Alonso’nun aracı pist üzerinde konumlandırması inanılmaz. Griddeki en sert ve en iyi savunma yapan pilot olabilir.

  20. NesetAydın avatarı

    Hamilton iyi bir sürüşle yarışı kazandı ancak benim düşünceme göre Alman markası Mercedes Alman pilotunu şampiyon yapmak istiyor..Evet yanılıyor olabilirim ama Rosberg’de de o hissiyatı alıyorum şansla da olsa bi şekilde işi götüreceğini düşünüyorum..Bunun Hamilton’un yetersizliği ile alakası falan yok yanlış anlaşılmasın Hamilton çok çok iyi bir pilot ama Rosberg’i hala bi adım önde görüyorum ve haftaya Almanya’da Rosberg’in yarışı kazanacağını düşünüyorum

    Diğer bir konu Alonso-Vettel mükemmel bir şekilde çekişti eyvallah da iki pilotunda pist sınırlarını ihlal ettiği falan birbirini şikayeti yanlış siz yarışcıınız toplamda 6 şampiyonluk yaşamıssınız olsun böyle ufak tefek temaslar zaten FOrmula1 bundan dolayı çok güzel..Ama Vettel sanki biraz daha itiraz etti bana göre de haklı çünkü hep önde gitmekten böyle bir mücadeleye daha önce hiç girişmemişti Alonso napsın adam 5 senedir aynı tas aynı hamam sürünüp gidiyor yine de mücadele harikaydı

  21. Herkes Red Bull’un düzlük hızını Renault’a yıkıyor da kimse demiyor Red Bullun vites oranları nedir ne değildir, diğer Renault motorlu araçların düzlük hızıda belli…

  22. Yusuf Hitay avatarı

    vettel ve alonso çekişmesi müthişti. ama bu çekişmenin varolmasının asıl sebebi renault motorunun düzlükte sürünmesidir büyük oranda. bu durum giderek can sıkıcı olmaya başladı. evet, iyi iş çıkaran ekiplerin böyle bir avantaja sahip olması çok normal bir şey ama izleyici olarak buna şahit olmak pek hoşuma gitmiyor. yakın tempolarda olsalar, renault motorlu araçların geçiş yapması neredeyse imkansız. bu denli aşağılanmalardan sonra yakın zamanda renault komple çekilirse hiç şaşırmam. 3 aydır yedi sülalasini andılar resmen 😀 reklamın iyisi kötüsü meselesinin biraz çılkı çıktı sanki.

    hamilton dört ayak üstüne düştüğünü söyleyebiliriz. rosberg’deki sorun ne zaman başladı bilmiyorum ama yine üst üste 4. kez tempo olarak daha iyiydi sanki(aksini ispat edeni er meydanına bekleriz). tabi bu üstünlüklerinin çok azını sonuca dönüştürebilmesi çoğunlukla kendi hataları.

    yarışın adamları bottas ve alonso. mclaren olması gereken yerden başlasa yine 8-9 gibi bir pozisyonda bitirirdi muhtemelen. massa ve rosberg’in yolda kaldığı, ferrari ve williams’ın fizandan start aldığı günde 4.’lük araç açısından umut vermiyor. şu an tempo olarak piste göre 5. ve 6. takım gibi duruyor. büyük hayal kırıklığı.

    gelelim güneşin(!) oğlu esteban’a. hep söyledim yine söylüyorum gutierrez yetenek fakiri bir pilot. bu adamlar dünya üzerindeki en yetenekli pilotlar ise gutierrez bunların, hatta şu an yarışmayan bir çok pilotun gerisinde kumaşa sahip bir pilot. geçen yıl hulkenberg’den aldığı inanılmaz ağır darbe sonrası kariyerinin biteceğini düşünmüştüm ama maalesesef öyle olmadı.

    avustralya ve ingiltere arızaları durumu dengelemiş duruyor. ve yine hamilton 3245. kez 1 saniye üzeri geç bir pitstopla yollandı. bilmem kaç turda eriteceği farkı pit ekibi yine rosberg’e hediye etmiş oldu. ben bunda bir kasıt aramıyorum ama bu kadar üst üste gelmesi de can sıkmaya başladı.

    button’ı sevmem ama kesin bir şey var ki, magnussen’den net daha iyi bir pilot. eğer ikisinden biri gidecekse magnussen gitsin. ikisi de gidecekse sıkıntı yok 🙂

    hem massa hem raikkonen ucuz atlattı. raikkonen’in bireysel hatasıyla gelişen olayların bir felakete dönüşmesini massa’nın inanılmaz refleksiyle araca spin attırması engelledi bana kalırsa.

    bottas, hakkinen’in dediği kadar kaliteli bir pilot. ileride şampiyon olabilir.

    rosberg yolda kalmasa müthiş bir galibiyet çekişmesi görebilirdik ama yine de güzel bir yarıştı. hamilton bu şansı iyi değerlendirmeli.

  23. Şu Alonso – Vettel mücadelesinde ikisinin de buradaki arkadaşların deyimiyle ağlaklığı çok gereksizdi. Hele Vettel’in tek tek şimdi çıktı, bir daha çıktı şeklinde saymasına gerek yoktu. Pist sınırı konusunu bu kadar abartmamak lazım. Bırakın yarışsınlar. Bu arada Alonso savunmalarında sınırları fazlasıyla zorladı ve bana göre bazı yerlerde aştı. Ancak gerçekten efsanevi bir mücadeleydi. İki sürücünün taraftarları karşı tarafı eleştirse de çok iyi bir mücadeleydi. Yarışın en keyifli anlarıydı. Son yılların hatta…

    Hamilton galibiyet sayısını 5’e çıkardı. 2 defa yarış dışı kalmasına rağmen tek sefer yarış dışı kalan Rosberg’in 4 puan arkasında. Orantısal olarak daha başarılı görünüyor. Kendi evinde kazandı. Sırada Rosberg’in evi var. Orada da kazanırsa rüzgarı tersine çevirebilir.

    Bottas ve Williams mükemmeldi. Tebrikler. Mclaren’ler çok yavaş kaldılar. İlk turlarda nerdeyse 4 saniye fark vardı tur başına. Ama sonuç olarak iyi puanlar kazandılar.

    Ricciardo stratejisi ile podyuma çıktı. Bir an şaşırdım diyebilirim 3. sırada olmasına.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Şaşırma bence,pit duvarı bu sene Vettel’i sabote etmeye devam ediyor,gayet iyi giderken gereksiz yere pite aldılar,almasalar Vettel’de rahatlıkla tek pit stop ile bitirirdi. Onu geçtim kırmızı bayraktan sonra hangi akıla hizmet sert lastiğe geçiyorsunuz,rezaletti pit duvarı ve bu ilk değil bu sene.

  24. Hamilton’ın pit ekibine ayar vermesi de iyiydi telsizden.

    1. Puan farkıda kapandı bu konuyu iyice konuşması lazım takımla.Nico’ya 2.1 sn pit stop yapan adamlar Lewise 4.2 sn yapıyolar.

      1. 2.7sn olucaktı.

  25. Hamilton’a tebrikler bundan sonra df olmasın da çekişsinler biraz. Yine de Rosberg farkı kapattırmayacak gibiydi, 4 ila 5 saniye arasındaydı fark. Vites sorunu olunca düştü. Alonso ile Vettel’e de tebrikler. Alonso biraz agresif bir savunma yapsa da, yani Vettel dikkatli olmasa Alonso Vetteli biçecekti 1-2 sefer, iyi bir mücadele izlettiler.

  26. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Öncelikle hiç üzgün değilim. Hamilton’u galibiyetinden ötürü tebrik ederim.

    Yarışın başında iyi bir tempoya sahiptik. 4.9sn lik farkı ufak ufak 5.5sn üzerine çıkarmıştık ki bir an da yakalanmaya başladık. Bir şeylerin ters gittiğini ve yarışı bitiremeyeceğimizi zaten ilk pitlerden sonra anladım. Çünkü yeni hamura rağmen fark yeteri kadar kapanmıyordu.

    Yinede pist görevlisini azarlama anı ve hırsını göstermesi hoşuma gitti.

    Düşmanımızın uzağımızda değil yakınımızda olmasını daha iyidir. Kendi evimizde indireceğiz bu kara oğlanı.

    1. Yavaş indir

    2. Senin en büyük hatan bu oluyor Hamilton sanki babanın oğluymuş gibi eleştiriyorsun eleştirinin de bir seviyesi vardır Kaldı ki bu pilot grid’in en hızlı 3 pilotundan biri

      1. rosberg power avatarı
        rosberg power

        Bak yukarıda yazdığın bir yorum var. Hamilton ve Pit ekibiyle ilgili. Her mesajıma cevap verme istersen ben Hamilton kadar acımasız olmak istemiyorum sana karşı 😀

        1. Senin dünkü riyakar gülüşleri çoğu yorumundan kalkmış bugün ne oldu erken mi öttün acaba ? Yorumların fazla gereksiz ve pilotlara karşı seviyesiz 2011 Monza’dan örnek vermende Hamilton’dan ne kadar nefret ettiğinin göstergesi istediğin kadar et Hamilton Rosberg’den daha kaliteli bir pilot bunu kafana sok.

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şunuda verelim ..

    1. Bu ceza gerektirir.Kerbler pist içi sayılmıyor.Sadece pilotların zorlaması için konulmuş engellerdir.Buna rağmen ceza gelmezse Fia kendini inkar eder.

      1. DreamOfWinD avatarı

        Aynı şekilde Alonso da bir çok kez dışarı taştı. Bunlar olağan şeyler abartmaya gerek yok bence.

        1. Benim söylediğim 0 tolerans olayı.Alonso yaptıysa ona da ceza versinler.Eğer yapamıyorlarsa kendilerini inkar ederler bu en rezaleti.

  28. Tebrikler şampiyon sonunda şans sanada güldü 🙂 şampiyona yeniden başlıyor artık bundan sonra adam akıllı yarışmaya bak ibreyi kendi lehine çevir yeteneğini ve altındaki aracın hakkını ver.
    Button,Ricardo,Bottas ve bizlere çok iyi bir mücadele izleten Alonso ve Vettele kocaman tebrikler.

  29. bir kaç şey daha yazayım. rai ye büyük geçmiş olsun.
    guti maldonadoyı ters çevirse tam olacaktı.
    ayrıca vettel-alo kapışmasını izlemek yerine niye birbirimize gireriz. süper bir mücadele yaşandı. evet düzlüklerde alo kadar hızlı değildi ama red bull virajlarda ok gibi. haliyle düzlüğe çıkarken çekişide iyi sağlıyor. yani her iki aracı birleştirirsen ortaya mercedes çıkıyor. takılmamak gerekiyor.

  30. Hmiltonun bu aracı rosbergden daha iyi süremediği açık. yaklaştığı zamanlarda downshift sorunu vardı rosbergin. neyse.
    her yarış rosbergin virajları nasıl döndüğü konusunda hamiltona kopya veriyorlar.

    Bu arada: Alonso; bir yarışçıdan daha fazlası.

    1. arkadaşın yorum takılı kalmış. sayfa fazlalaştıkça aynı mesajı atıyor 🙂 gerçektende ATIYOR.

  31. o değilde rosberg yarış dışı kalınca bizim rosbergci totonun yüzündeki ifade efsaneydi bi anda bütün planları altüst ldu . pitte yine 2 sn yavaşlattılar ama ellerinde patladı

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hep diyorum ki, arkadaş, sayfaya bir şey katacaksan yorum yap, katmayacaksan yapma.

    Burada gün geçtikçe fark ediyorum ki gerçek Formula 1 severler birer birer yok olmuş.

    Raikkonen gibi dünya çapında sürücüye “bırak git artık” diyenler. Adam çok daha kötü sonuçları olabilecek bir kaza yapmış “beceriksiz” diyenler.

    İki dünya şampiyonu mükemmel şekilde kapışmış. Neredeyse DRS icat olduğundan beri göremediğimiz biçimde muhteşem ve inanılmaz bir kapışma olmuş. Konuşulanlar “kim daha çok ağladı”, “ağlak Vettel”.

    Sen orada olsaydın arabadan çıkıp kaçardın. Adamlar limitte mücadele ediyor. Bedenlerindeki kan akışı, ter, agresiflik ağızlarından çıkan sözlere de elbette yansıyacak. Bu çok doğal. Senin gibi salon koltuğunda oturup ahkam kesmiyorlar. Onlar yarış koltuğunda, 50 dereceye yakın sıcaklık içerisinde kafalarında kask, senin görebildiğinden çok çok daha ufak bir görüş alanı içerisinde dünya çapında bir kapışma ortaya koyuyorlar.

    Bazı insanları anlamak gerçekten mümkün. değil.

    Helal olsun Vettel’e ve Alonso’ya. Bize aslında heyecan veren şeyin geçiş sayısının fazlalığı olmadığını, aslında önemli olanın mücadele etmek, sonuna kadar zorlamak olduğunu, aslında geçmenin değil geçememenin heyecan verdiğini hatırlattıkları için teşekkür ediyorum. Gözüm kırpmadan izledim.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Sizi cidden tebrik ediyorum, fanatiklik göstermeden objektif bir şekilde takip ediyorsunuz sporu. Sizin kadar olmasa da ben de bu yönde izlemeye çalışıyorum olanları.

      İnsanları da suçlayamazsınız ama, yorum yapanların kimisinin yaşı küçük, kimisi işi fanatiklik boyutuna taşımış durumda. O süratte araç kullanmanın zorluğunu tahmin de edemezler ve sürmüyorlardır da muhtemelen. En basitinden yarışta sizin kadar olgun yaklaşmasam da Vettel’e hafif kızmıştım geçemedi o lastik avantajıyla diye(renault motoruna rağmen). Yarıştan 2 saat kadar sonra hafif bozuk bir yolda 100km/h hıza çıkıp aracın verdiği tepkileri görünce 5-10 kat daha da arttı “bütün pilotlara” olan saygım.

      Siz kendinizi yormayın, ama bu güzellikte sporu takip etmeyi sürdürün kardeşim. İyi akşamlar.

  33. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Hamilton ve diğer podyuma çıkanlara tebrikler. Hamiltonun Rosbergten bir alacağı vardı onu aldı. Bundan sonra yarış dışı olmazsa şampiyonanın davamı için daha güzel olacak. Normalde pilotların şikayetlerini pek sevmem ama Vettel bugün haklı gibiydi. Çündü adam pist limitini geçtiği için hakemler tarafından sıralamadaki bir turu silindi. Buna kızması normaldi. En sonunda tepesi attı galiba, Alonsoya cezaya gelmiyorsa ben de aynısı yaparım dedi ve geçiş geldi 🙂

  34. ForzaFerrari avatarı

    Hamilton muhtemelen tek pit stratejisi belirlemişti ki Rosberg devam edebilse bile rahat kazanırdı yarışı. Rosberg çok erken bir pit yaptı, belkide vıtes kutusunun kaybettırdgı zamanı tekrar toparlayabılmek adına yaptı bunu. Ama arıza yine baş gösterdi bu sefer yapacak birşey yoktu. Hamiltonun da benzer şeyler başına geldiği için ağlanacak sızlanacak bir durum yok. Yalnız şunu belirtmek isterim mercedes kesinlikle gridde en az dayanıklı araçlardan birisi çok çabuk ve de sık arızalar yaşıyorlar. Dün williamslardan ve Alonsodan güzel bir çıkış bekliyorum diye yazmıştım ve aynen öyle oldu. Alonso ve Bottas yarışa renk kattılar. Kimiyi eleştirmekten vazgeçtim artık. Olduğu haliyle kabulleniyorum kendisini. Nasıl olsa 9-0 geride hiçbir alanda takım arkadaşına üstünlük kuramamış. Haliyle 2. pilot muamelesini görmeyi şimdiden haketti. Bu saatten sonra Alonsoya yol ver mesajları duyarsanız kusura bakmayın hiç bir şekilde eleştirmeye hakkınız da yüzünüz de kalmadı. Günün yıldızı Alonso ve Bottastı. Özellikle Alonso yaptmış olduğu geçişler ve savunmalarıyla yarışa ayrı bir hava kattı. Bazıları Vetteli engeledi felan demiş. Nasıl engelledi nasıl önüne kırdı anlamadım. Heralde magnussenin hamıltona geçildiği gibi geçilmesini felan bekliyorsunuz. Çok net bir ders verdi vettele. Suç tabiki yüzde yüz vettelde değil reno motorunun güçsüzlüğü asıl etkenlerden, ama vettel becerikli olsaydı çok daha önceden geçebilirdi rahatlıkla. Bknz Alonso-webber 2012 son turlar.

    1. baktık alonso webber 2012 son turlar çok mantıklı bir örnek vermişssin tebrik ediyorum

  35. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Vettel’in ağlamasını eleştirenler Alonso’ya da baksınlar. İkisi de telsizden sürekli birbirlerini şikayet ettiler.

    Gerçekten çok iyi bir kapışmaydı. Öncelikle Alonso’nun Vettel’i geçişi çok iyiydi. Ardından ikisininde zorlamaları çok iyiydi. Ancak bir iki pozisyonda Alonso çok agresif gibiydi. Geçildikten sonra dalışlarında muhtemel kaza olabilirdi. Yine de santim santim efsane bir kapışma izledik.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Ek olarak dün ne kadar Lewis eleştiriliyordu, şimdi gelinen duruma bakın. Bu spor çok acayip.

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vettel’ci kardeşelere gelsin, Vettel bize track limit nedir öğretiyor.. Bknz. Ağlak Vettel…

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Pardon verilmiş. Olsun 🙂

    2. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Kusura bakma ama bunun gibi 1 kere bayrak yedi Alonso,Vettel’e savunma yaparken en az 2 kere yaptı aynısını,sonra üzerine kırmaları da ekleyince bırak da geçtikten sonra taşmış olsun,sanıyor musun bu durumda Vettel’e ceza verebilecek yarış kontrol?Veremez zira Alonso’ya 2.cezayı vermek zorunda kalırdı,burada Alonso’nun Vettel’in 4 şampiyonluğunu tampondan izlemesinin acısı var,çok beğendiğiniz Alonso 1 şampiyonluğu Rus treni yaparak izledik.

      Ek olarak Rai olayına gelecek olursak,Alonso yanına geldiğinden kontra verip dışarı taştı piste dönerken ise tümsekten sekti burada pilotajlık ne duruma var,yavaşlasa 10 km ile geçse ancak sekmeden geçer kaç ile geçmesini isterdiniz oradan? Saçmalama zirve yapmış bu site sakinleri.

  37. Rosberg e üzüldüm valla…Ama Toro Rossoların güç bela puan almalarına çok sevindim…:D

  38. İlahi adalet der susarım .
    Ciddi bir şekilde , bugün hakkıyla kazandı bizim karaoğlan . Tebrikler çocuğuma .
    Alonso’ya gelince , bu adam iyi bir araçla neler yapmaz ki …
    Kimse bahsetememiş ama söylemeden geçmeyeceğim . Açık ve net söylüyorum . Bugüne kadar Rosberg kadar çirkin çirkef yarışan bir pilot görmedim . Araç 6. vitese takılı kaldıktan sonra hunharca ayar değiştirmeye çalışması güldürdü insanı .
    Raikonnene yazık oldu ama çok uzatmaya gerek yok . Bilinmez nedendir ama eski BuzAdam yok artık . Kredisi bitti . Emeklilik yakındır .
    Bottasa tebrikler . Henüz yaşı genç bir gün şampiyon olacaktır .
    Riccardo tokatlamaya devam ediyor .
    Buttonu bugün podyumda görmek harika olurdu fakat olmadı canın sağolsun ,.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      bu arada yarışın en hızlı turunu, yarışın tam orta noktasında hamilton elde etti. benzer strateji ile yarışmamalarını bir kenara bırakırsak, en hızlı turunu yarışın son turunda elde eden alonso’dan neredeyse 1.5 saniye hızlı olması aslında her şeyi anlatıyor. bundan sonraki her yarışa son sıradan da başlasa mercedes güle oynaya şampiyon olur. redbull’un bile hiçbir sezonda bu denli üstünlüğü olmadı(tabii bu yorum için alsında sezon sonunu beklemek gerek). mercedes inanılmaz bir araç üretmiş gerçekten, tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.

      böyle bir üstünlüğe rağmen sezonun sıkıcı geçmemesinin sebebi rosberg ve hamilton’ın birbirleriyle yarışabiliyor olmaları kesinlikle.

      webber 4 sezon boyunca en iyi aracı kullandı ve hiçbirinde sezonu 2. bile bitiremedi. gerçekten inanılmaz bir detay. başka sözüm yok hakim bey.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        ileti yanlış yere gitmiş. senin mesajınla ilgisi yok dostum.

  39. Alonso’yu geçtikten sonra bakınız tekerleklere, tek bu değil defalarca oldu bu

  40. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Mızmızlanma mod on. Yine Vettel yine mızmızlanma bir türlü vazgeçemedi şu huyundan. Alonso 16-17 tur eski lastiğiyle sadece geçiş yapmakla kalmadı on numara da savunma yaptı. Çaylak Magnussen’le beraber belki bir şeyler öğrenmiştir bu mücadeleden 4 dünya şampiyonluğuna sahip pilotumuz Vettel :). Bu sezon bahreyn’le beraber en fazla zevk alarak izlediğim yarış oldu. Alonso’nun her mücadelesini büyük bir zevkle izledim. Farkını her zaman ki gibi yine ortaya koydu. Gerçekten büyük bir pilot. Sonunda şans Hamilton’ın yüzüne güldü. Dün herkes Hamilton’ın şampiyonadan kopacağını Rosberg’in son darbeyi indireceğini düşünüyodu. Öyle olmadı. En ihtiyacı olduğu anda Rosberg yarış dışı kaldı. Açılan fark bir anda kapandı. Artık bundan sonrası Hamilton’a kaldı. Daha dikkatli olması kendisini daha fazla vermesi gerekiyor. Diğer olaylara gelirsek Gutierrez bahreyn’in intikamını aldı :D. Raikkonen’in kazası kötü oldu. Şanssızdı umarım kötü bir şeyi yoktur. Hamilton’a ve podyumda ki diğer pilotlara tebrikler :).

  41. Hamilton un böyle kolaydan değilde Rosbergle kapışarak kazanması daha güzel olurdu.
    Araçların sesi çıkmayınca İngizlizlerin bu spora ne kadar değer verdiğini anladım bu sene 😀 .

    Vettelle , Alo ya gelicek olursak Alonso sürekli pist sınırlarını dışına çıkması ve vettel atak yaptığında onu sürekli çimenlere veya pist dışına itmesi biraz sert kaçtı Vettel de haklı olarak sinirlendi oda çok daha sert karşılık verdi.
    Alonso telsizden DRS kullandı gibi birseyler söyledi öyle bisey olduysa haksız yere kazanç gibi hakemler zaten keser cezasını.

    Bottas ve ekibi harika çalıştı.
    Vettel in pit stratejileri tamamen saçmalıktı.

  42. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    vettel her zamanki gibi ağlak bebeliğini gösterdi, yeni lastiklerle bile geçemiyor velet 😀

  43. MyN1Fernando avatarı

    Bu track limit konusunda Vettel Alonso’yu çok şikayet etti ama geçmek için ”track limit” kuralını ihlal etmesi de ironikti.9 turluk lastik avantajın,daha hızlı bir aracın varken o kadar zorlanıyorsan ”another one , another one” diye şikayet de etmeyeceksin.Bu arada Alonso Vettel’in copse’dan önce DRS açtığını ve pozisyonunu geri vermesi gerektiğini söyledi.Yakında çıkar kokusu.

    1. İşte 4 tekerleğin de dışarı çıkması.Alonso’nun aracının 4 tekeri birden dışarı çıkmadı.Madem 0 tolerans burda da uygulasınlar.

  44. of of vettelin ağlaması zırlaması efsaneydi yahu

  45. Rosberg sen iyi çocuk olmaya devam et biz şampiyonlar ve süper pilotlar Alonso – Vettel – Hamilton’ı alkışlamaya devam edeceğiz.

  46. OtonomAktor avatarı

    ros şanssızdı yazık oldu ham e dünkü aptallığından sonra ders vermesini diğer yarışta kalmasını tercih ederdim. ham ilk defa şanslıydı.

    bottas bu çocuk fena değilmiş. daha önceki yarışlarda değil ama bu yarıştaki geçişleriyle gözüme girdi. massa ya yazık oldu çok şanssız adam bu massa yahu.

    onu bunu geçtim her şey bir yana alo ya gelmek isterim. adam çirkefliğini bir kenara koyarsak gerçekten çok iyi bir yarışçı. bu yarış baştan sona kadar hiç aralıksız bir şeylerle yarıştı. çirkef filan ama taktir etmek lazım. gerçekten pistte yarışan şu an ki en iyi pilot olabilir bunu bu kadar sevmememe rağmen bana bile söyletebiliyorsa varın gerisini siz anlayın. bu arada ferrarinin performansı iyileşmiş gibi biraz daha. raikkonende umarım skıntılı bir sağlık problemi olmaz.

    ric adam ne yaptı etti yine vet in önünde bitirdi. tek pit stopla 37 tur aynı lastiklerle gitti onu da tebrik etmek lazım.

    but a üzüldüm. gönderilirse seneye yazık olur o araçla yapılabilcek maksimum dereceyi alıyor. 3. olup babasına armağan edebilse hoş olurdu, olmadı.

    yeni adamım kyvat a gelirsek olduğu yerde aracının olabileceği en iyi pozisyonda bitirdi. önünmüzdeki senelerde iyi takımlarda görmek istiyorum bu çocuğu. stili gerçekten dikkat çekici.

    1. OtonomAktor avatarı

      ayrıca vet i de beğendim bu yarış haksızlık etmemek gerek alo ile birlikte çok iyi anlar izlettiler bize. pit stratejisini doğru ayarlayamıyorlar bu vettel in. yarış performansı 4 senedir şampiyon oluşuna kızan kişilerin fazla ağır eleştirilerini hak edecek kadar kötü değildi. hatta bugün ric ten hızlıydı. ric avantajı tek pit stopla lastiklerini daha uzun süre korumasıyla kendi lehine çevirdi.

      1. Stratejisi kötüydü ama Alonso ‘ya soğuk lastik dezavantajıyla geçilip, takılmasa yarışı 3.bitirecekti.

  47. tebrikler şampiyon, tebrikler podyumdakiler ve tebrikler alonso ile vettel.

    şampiyona yeniden başlasın bakalım. tek isteğim şu pitleri eşit yapsınlar. özellikle sol arka tekerleği değiştiren adamı takip ediyorum.

  48. heralde hamilton için daha iyi bir senaryo olamazdı. bu şampiyona çok şeye gebe. alonso ve bottas çok iyi işler yaptılar. alonsonun performansı zaten klasikleşti artık pek şaşırmıyoruz. vettelle olan mücadeleside çok güzeldi iki pilotada tebrikler. ricardo’da sessiz sedasız 3. oldu anlayamadım şahsen. raikkonen bizleri üzmeye devam ediyor. bir taraftanda massanın şansızlığı. yazık oldu gerçekten. genel olarak güzel bir yarıştı birde 1 saat bekleyemeydik iyiydi.

  49. Toto Wolfun suratını görmek iyi geldi o yarış dışının ardından ne yapsan ne etsen de başaramayacaksın

  50. Alonso-Vettel çekişmesi süperdi. Bunun için teşekkür ediyorum uzun zaman sonra böyle güzel bir mücadele gördük. Hamilton’a da tebrikler.

  51. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Raikkonen’e değinmeden geçmeyelim. Emekli olmak için 2015 sonunu beklemesine gerek yok. Sezon sonunda bye bye diyebilir. Pist dışına çıktıktan sonra yavaşlamadan piste dönersen kendi yarışını da başkasının yarışını da mahvedersin.

    Dediğim gibi sezon başından bu yana bitse de gitsek tarzında yarışıyor. Ama bu kez gerçekten de bitse de gitsen be Raikkonen.!

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Şimdi böyle olduk değil mi..

      Nabza göre şerbet veren siz F1 fanları.. Nickindeki McLaren takımını zamanında tek başına taşıyan adam Raikkonen’di. Sizler nankörsünüz. Adam büyük bir kaza geçirdi. Yapılan yorumlara bak.

      Bana piste başka nasıl döneceğini söyler misin? Orası Formula 1. Adamlar limitte yarışıyor. İyi bir start aldı. O virajı dönerken, onboard’da Alonso’yu kovalayan Vettel’de de gördüğümüz ufak kontraları vermek durumunda kaldı. Tabi start sırasında lastikler Vettel’in durumuna kıyasla daha soğuk olduğundan çizgiye tutunamadı. Mümkün olduğunca sıra kaybetmeden piste dönmeye çalıştı. Fakat asfaltın piste bağlandığı açı itibariyle o hızla giderken biraz da çimlerden geçmesi gerekiyordu. Küçücük bir tümsek her şeyi kaosa çevirdi..

      Sizler F1 fanı değilsiniz. Sizler olayların akışına, koşullara ve duruma bağlı olarak ahkam kesmeye çalışan, aslında hiçbir şeyden haberi olmayanlarsınız.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Bana mı söylüyorsun bunları? Yaklaşık 13-14 yıldır Formula 1 izlerim. Raikkonen’in gerçekten nasıl bir pilot olduğunu da çok iyi bilirim. Pek çok destansı zaferine canlı izlemiş birisiyim.

        Ama bu sezon Ferrari’da gördüğüm adam Raikkonen değil.

        Ya Raikkonen kılığına girmiş bir balon. Yada Raikkonen artık sadece ben son 2 yıl servetime servet katar sonra giderim düşüncesi içine girmiş bir pilot.

        McLaren’i tek başına taşımasına taşımıştır ama biz onun 2006’da takım nasıl SATIP gittiği de iyi biliriz.

        McLaren’de devam edeceğim deyip hemen ardından Ferrari’ye nasıl imza attığını iyi biliriz.

        McLAREN’i artık sadece dikiz aynamda göreceğim diyerek Raikkonen olmasını sağlamış takıma nasıl terbiyesizlik yaptığını iyi biliriz.

        Bana Raikkonen’i anlatma. Senden çok daha iyi bilirim. Ben Formula 1 izlemeye başladığımda Raikkonen gridde kimsenin sallamadığı bir isimdi!

    2. Keske deginmeden gecseymissin, cok haksizlik etmissin.

  52. Yarışı sessiz sedasız kazanan Hamilton övgüleri alırken gridin yarısından fazlasını geçmiş Bottas ı unuttuk. Ancak Alonso Vettel mücadelesi kaydedilip tekrar tekrar izlenesi bir mücadele oldu. Gönül isterdi ki Massa ve Raikkonen de yarışta kalsa idi.

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İşte bugün tarihte bir dönüm noktasıdır. Alonso dün attığı twitte MAX PUSH yazmıştı. Sanırım herkes anlamıştır artık aracın suyu nasıl çıkarılır. Şu adamda çok bişey değil eşit bir araç hatta .03-05 yavas bir araç bile olsa emin olun çok yarış kazanır. Herhalde bu gün en çok geçiş yapan, 5 saniye cezasına ramen 10 kişi geçen tek adam Alo idi. Hem de o araçlan. Boşuna gönüllerin şampiyonu olmadın sen hey yavrum hey 🙂

    Vettel ne kadar şikayet etti arkadaş, yandan rüzgarı yiyince feleği şaştı belli. Eğer hakemler track limit olayından dolayı Alo yu kınarlarsa asıl kınanması gereken adamın Vet. olduğuna dikkat etmeliler. Kendisi Alo’dan daha fazla limit aşımı yaptı, kırmızı kerblerin bile dışından döndü kaç kere. Zaten o sayede ivmelenip yetişti her seferinde. Bir de Alo ne dedi anlamadım telsiden DRS ile ilgili bişeyler dedi ama sonra nasılsa çıkar.

    Bottas çok iyi iş çıkarıyor aracı doğrultusunda. Tebrikler.

    Yarış Alo sayesinde sıkıcılıktan kurtuldu, özelliklen son 20 tur. Teşekkür ederiz KRAL…

    Rai kötü kaza yaptı, büyük geçmiş olsun, umarım bişeyi yoktur. Massa bence biraz daha dikkat etseydi kurtulurdu o kazadan, önde toz duman görünürken hala gaza basmak dolayısı ile bu senucu getirdi.

    Günün adamı Alonso;
    Günün kazananı Bottos;
    Günün şanssızı Kimi;

    Gerisi boş…

    Birde Alonso’nun şu gridde 16 değilde normal start aldığını düşünsek ????? Rahat podyumdaydı kanımca.

    1. Bence sen otur bir düşün, Massa’ya sallamaktan vazgeç. Yahu adamın önünde Kobayashi var, Kobayashi çekilince Raikkonen’i görüyor ve doğrudan girmemek için araca spin attırıyor. Böyle bir refleks böyle bir harekete bile laf sallıyorsun. Otur bir düşün.

    2. bıraz zor

  54. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso’yu geçemiyor diyenleri de anlamak güç daha yarışın başında ted krawitz söyledi düzlüklerde en yavaş araba Vettel’de diye.. En hızlısı da Bottas’mış. Zaten Vettel yaklaştığında da Alonso sağolsun üstüne kırdı geçirtmedi ama copse virajında Vettel’le yan yanayken nasıl Alonso kırmadı şaşırdım.. Galiba o da anladı ceza alacağını o yüzden dönmedi direk.. Zaten kaç kere 4 teker dışarı çıktı 9.virajda ben sayamadım.. Güya taviz verilmeyecekti virajda taşmalara..

    1. hehü. biz izlemediik değil mi yarışı?

    2. Düzlüklerde yavaş olması birşeyi ifade etmez.Drs ile her türlü hızlı oluyor zaten.Ayrıca yeni lastik avantajı da var.Zaten geçtikten sonra 2 saniye hızlanmış tur olarak.Bu da beceriksizliğini gösterir.2 saniye hızlı aracın varsa 5 tur önce geçmen gerekir.

    3. Benim gordugum kadariyla Fernando her defasinda Vettel’e yeterince yer birakti.

  55. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel’e ağladı diyenler, öncelikle 5 tur fark vardı ve Vettel pitten soğuk lastikle çıkınca geçebildi Alonso ve Alonso’ya daha önce pist sınırlarını ihlal etme diye uyarı geldi,akabinde ise en az 2 kere daha geçti buna rağmen Fia ve yarış kontrol yine olanlara çanak tuttu,kaç kere Vettel’in önüne kırdığını gördük,Serhan Acar ise yine diye tekrar etti Alonso’nun dışarı taştığını.

    Ayrıca sürekli politik olarak Vettel’e ceza gelmesi için kendi pist ihlali yapmasına rağmen ağlak ağlak konuştu.

    Red Bull yine çuvalladı Vettel konusunda,gereksiz yere erken bir pit stop yaptırdılar ve sonra Riccardo tek pit ile yarış bitirdi resmen rezalet bir durum,kasıtlı yapıldığını düşünmeye başladım bu durumun,sürekli pit stratejisi ile bir pilotun yarışı sabote edilir mi arkadaş,ayrıca kırmızı bayraktan sonra hangi akla hizmet sert hamura geçtiniz.

    Rosberg ne yapmaya çalıştı çözemedim,tur bindirdiklerin geçmiş üstüne Hamilton tur bindirecek hala araba ile uğraşıp sarı bayrağa neden oldun.

    1. Yorum – kullanıcı adı uyumsuzluğu

      1. 🙂 deli diyip geçiceksin

    2. alonsno vettel mücadelesinde dışarı taşma muhabbeti vettel yüzünden yapıldı. alonsonunki buttonla ilgiliydi. vettele de bayrak geldi denildi.

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Kusura bakma uyduruyorsun,Vettel’e herhangi bir bayrak gelmedi,Alonso’ya bayrak Vettel ile ilgili geldi demedim zaten okursan anlarsın,daha öncede taşıp duruyordu uyarıldı ama nerede Ferrari’ye bir yarışta 2 ceza geleceği.

        Vettel’in önüne kırdı kaç kere kusura bakmayın,Alonso’yu emekliye sevk ettiğinden mütevellit,ayrıca düzlük hızı olmayan araç ile nasıl geçecekti,virajlarda sürekli Vettel’in önüne kırıyorken.

        Sizler,Tifosiler yani çok cahilsiniz.

    3. Dun bu yarişi hamilton alir dediğimde hayal kurmayin diyordun ya. En azidan hamiltonu bi tebrik edeydin.
      Bugün havada karada hamilton rosbergi gececekti

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Yine geçemeyecekti,görece yumuşak hamurla yetişiyordu ama o hamur fazla dayanmayacaktı tekrar aynı hamura geçmeyeceği için geçmiş bile olsa Rosberg görece yumuşak hamurla tekrar geçecekti pit stratejileri farklıydı zira.Her zamanki gibi pitlere yakın fark kapatıyordu ama geçemiyordu bugünde bu olacaktı farklı bir senaryo olmayacaktı.

  56. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vay bee! 1 saat ekstra bekledik ama dibine kadar değdi. Hamilton yine mükemmel bir start aldı ilk tur sonunda 4.sıraya yerleşti. Yeniden start verilmesinin ardından McLaren’lerden kurtulması da zor olmadı.

    Rosberg’e yaklaştı ve YİNE VE YİNE PİTLERDE YAVAŞ KALDI! Tam tamına 1.4 sn!

    Ters strateji ile başladılar 2.bölüme ama Rosberg’in şanzımanı onu yarı yolda bıraktı ve şampiyona yeniden heyecan geldi.

    Alonso’da mükemmel yükseldi. Vettel’le kapışması çok iyiydi. Şampiyonların mücadelesi bir başka oluyor.

    McLaren bence beklediğimden daha iyiydi. Hızlı virajların olduğu bir pistte McLaren’in 4. ve 7.olması toplamda 18 puan alması çok iyi bir sonuç.

    Dediğim gibi fark 4 puana indi. Şampiyona yeniden haraketlendi.

    Hamilton’da dün yapmış olduğu büyük hatasını telafi etti. Talihli de olsa başardı. Rosberg’in farkı açmasında da talihi yok muydu?

  57. Hamilton inanılmazı yaptı. Rosberg yarş dışı kaldı ve kendisi yarşı kazandı.
    Daha geçen yarış söylemiştim ; Gün gelir devran döner, Rosberg kalır Hamilton geçer diye.
    Sezon daha uzun.Şimdi onlar düşünsün. Puan farkı sadece 4. Güzel bi noktaya taşındı sezon.
    Hadi Hamilton göster kendini. 2 kere yarış dışı kalmana rağmen 1 kere yarış dışı kalan Rosberg’le aranda 4 puan fark var sadece. Ki üstelik son 2,3 yarıştır saçmalamaya başladın gibi duruyordu. Hatalar falan derken, bu galibiyet çok iyi geldi.
    94ten bu yana ilk defa ilk 5 dışından start alıp kazanan isim oldu Hamilton böylece. 2008den beri de hasret olduğu kendi evindeki galibiyeti gerçekten hoş oldu.

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    fark ettiyseniz kimi virajları dönerken sürekli aracın ön tarafında dengesizlik yaşadı o virajdada ön tarafı toparlayamayınca virajı dönemedi kimi nin ön düzeninin elden gecirilmesi lazım tek sıkıntı bumu dersiniz onu bilemem ama kimi icin en büyük sıkıntı bu.

  59. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    İnanılmaz.. İnanilmaz.. Alonso..

    Öyle bir savunma şekli olamaz adamın üstüne kırıyor arabayı her Vettel atağında sonra Vettel telsizden söylenince ağlama oluyor.. Hele o son noktada üstüne kırması inanılmazdı Vettel erken fren yapmasa kaza olacaktı.

    1. Vettel erken mi fren yaptı 🙂 İşte burda çok güldüm.Adam 3 saniye geç fren yapıyordu Alonso’dan.Şu durumda tek suçlu Alonso’ya zorla ceza aldırmaya çalışan Vetteldir.

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        yahu bir git çıkartın artık şu at(hani o at :D) gözlüklerinizi son atağın videosunu bulursam burda paylaşacağım resmen yan yana giderlerken Alonso Vettel’in üstüne kırıyor.. Defalarca pist dışına taşıp copse virajından daha hızlı çıkması da cabası.. İnternetim yavaş bulabilirsem koyacağım buraya gerçi site yönetimi koyabilir bilmiyorum.

        1. Vettel erken fren yapsa virajı daha geç döner önce bu konuda anlaşalım.Hatta telsizden Alonso’nun tekerini patlatabilirim diye ağladıktan sonra iyice geç fren yaptı.Benim güldüğüm nokta zaten burası.Diğer yorumun kendi görüşündür.Fakat erken fren yaptı demek yarışı izlemekten alakasızdır.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Alonsonun normal düzlük hızı vettelin drs li haliyle yakın olduğu için sert savunmayla vettelin geçmesini zorlaştırdı

      1. 305 alonso 215 vettel.

  60. Hamilton’a bulutların arasından güneş doğdu bu yarışta..Rosberg’ten iki yarış dışı alacağı vardı bu yarış öncesi bunlardan ilkini aldı bu yarışta….Hamilton umarım yarıştan sonra saçma sapan açıklamaları yapmaz yine…

    Alonso iyi direndi ve Vettel’in geçişinde ki kamera açısı çok çok iyiydi…

    Rai yine yapacağını yaptı helal olsun çekmedi ayağını gazdan yüksek atlayıp yanlış yere kondu…Ferrari’nin ayıbı bunlar…

  61. Vettelin alonsodan kurtulduktan sonra 1. 39 dan 1.37 lere inmesi, aslında ne kadar kötü bir pilot olduğunun kanıtı

    1. Yusuf Hitay avatarı

      düzlük hızlarına kimse dikkat etmedi heralde. renault motoru geçiş yapmak için gerçekten felaket. ama her durumda, bu denli hız farkı varken biraz daha önce geçiş yapabilirdi.

  62. Gene yanılmadım gene alonso üstlerde bitirdi maksimum aldı araçtan

    Redbull ve vettel kadar ağlak bir pilot ve takım göremedim o geçiş ile ilgili fia sessiz kalıcak mı acaba merak ediyorum

  63. böyle şansın gelmişine geçmişine salıncak kurup sallanayım. ulan kazması da bizi bulur çaylağı da şampiyonu da.

    sen 250 ile girdiğin pist dışından, tekrar 250 ile piste dönmeye çalışırsan böyle maldonado gibi uçarsın işte raikkonen efendi. sol ayağının altında fren var fren, hadi pist gezmesini simulatör çalışmasını *** es geçiyorsun, bari burnunun ucunu görüp toprak tarlada frene dokunmayı akıl et de kendinle birlikte günahsızları da harcama.

    1. İlk defa size katılıyorum. Piste gereğinden çok daha fazla tehlikeli geri dönüş yaptı Kimi.

    2. vw-tdi-power avatarı

      Kesinlikle haklısınız, Massa’ya yazık oldu.

  64. Rosberg kalmasaydı daha da eğlenceli olabilirdi. Massa patates olmasaydı daha da eğlenceli olabilirdi.

    Gutierrez Maldonado’dan intikam aldı ama tecrübesizliğinden takla attıramadı. Bir dahaki sefere artık 🙂

    Alonso-Vettel çekişmesi de olmasaydı uyurduk. İkisinin de çok haklıymış gibi ayrı ayrı birbirinden şikayet etmeleri komikti. Kapa çeneni yarış, ne laga luga yapıyorsun.

    Podyumda sevdiğim iki pilot var. Hülkenberg de olsaydı güzel olurdu ama nedense patladılar.

  65. vw-tdi-power avatarı

    Bottas’a büyük tebrikler diyorum harika bir iş çıkardı. Massa, bahtsız bedevi Massa 🙁

    Vettel-Alonso mücadelesi güzeldi gayet, Alonso uçtu resmen yarışta harika bir performanstı kendisinden.

    Ricciardo gene bir şekilde Vettel’i geçmeyi başardı tebrikler ona da, iyi gül adamım 😀

    Button gayet iyiydi bu yarışta bence elinden gelenin en iyisini yaptı, seneye birisi gönderilecekse bu Magnussen olmalıdır, Button’a iyi bir üstünlük kuramadığı sürece bir şansı hakettiğini sanmıyorum.

    Rosberg’e vurdu bu sefer de şans. İşler yine kızıştı bakalım, devam etseydi düzgünce bence kazanırdı yarışı Rosberg ama neyse benim adıma en iyisi oldu gene aralarındaki fark azaldı çılgın mücadeleler başlar 😀

    Ortalama bir yarıştı ama yine de

  66. Hmiltonun bu aracı rosbergden daha iyi süremediği açık. yaklaştığı zamanlarda downshift sorunu vardı rosbergin. neyse.
    her yarış rosbergin virajları nasıl döndüğü konusunda hamiltona kopya veriyorlar.

    Bu arada: Alonso; bir yarışçıdan daha fazlası.

  67. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu sitede amma çok şizofren var SmartTurk te benim adımı kullanabilecek kadar. Neyse tifosilerin normal halleri bunlar. Yarışın en heycanlı yeri Alonsonun ağladığı bölümlerdi geçilmeyi o kadar yediremediki herşeyi denedi ama 4 yıl şampiyon olmuş üstün pilota ne yapabilirdi sonunda Vettel Monzada verdiği ince ayarın ikincisini Silverstone da verdi helal olsun koçum.

    1. Hahah evet yarışı en keyifli bölümleri söylediğin kısımlardı kesinlikle. Tabi tarafsız bi gözle izleyip gerçek ağlayanı görmek şartıyla. 4 sene üst üste şampiyon olmuş üstün pilot 2nci başladığı yarışı ancak 5nci bitirmek için çırpınırken gerçekten izlemesi keyifli anlar yaşattı bizlere. Teşekkür ediyoruz kendisine. Hep böyle güldürsün bizi, canımı yesin.

  68. KERİM ŞİŞMAN avatarı
    KERİM ŞİŞMAN

    ben uzun yıllardır böyle ağlayan pilot ilk defa görüyorum

  69. Ne ağladın be Vettel.Hem hızlı araç hem yeni lastik 15-20 tur boyunca geçemiyorsun.Üstüne tur başı şikayet ediyorsun.Ferrari adam gibi araç yapsa da Alonso şu bebelerle uğraşmasa.

    1. Buna drs avantajını da ekleyelim.Hani Drs Alonso için geldi diyenler vardı ya çeneleri kapanmıştır 🙂

  70. Alonso helal olsun kocum 9 tur eski lastiklerle cok iyi dayandin vettel bebek gibi surekli sayikliyor … Alonso 5 sn cezasi almasa buttonun onunde bitirecekti ricciardoyu gecerdi bence podyumu kacirdi o 5 sn ile

  71. Zaten lastikleri berbat kullanan bir araç ile 9 tur daha eski lastikler + DRS dezavantajı. Peki sonuç ? Ağlama,ağlama,ağlama,ağlama ve geçiş.

    1. Alonso da telsizden gülümsemedi sonuçta. Eşit miktarda çemkirdi, senin terimlerinle ağladı.

      Bu ‘ağlamalar’ ikisinin de saygınlığını zedeliyor.

      1. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        Anti Alonso fan clup saygılar 🙂

        1. Benim izlediğim şeyde takımlar oyuncu, pilotlar maaşlı şöfördür. Hiçbirini ayırmam. Hepsini severim, hiçbirini yüceltmem. Birşeylere de taraftar olmam, takılı kalmam. Bu yüzden benim açımdan sorun yok.

      2. Hiç cevap verme şimdi Vettel durduk yere ağlamasa Alonso şikayet etmezdi.Güya zorla Alonso’ya ceza aldırtmaya çalışacak uyanık Vettel.Yemedi ama.Böyle davranışları kendi saygınlığını bitiriyor.Zaten Ricciardo’ya eziliyor.Daha da ağlamasına gerek yok.

      3. İnternette bir takım siteler var. Buralardan yarışı onboard kameradan takip edebiliyorsun. Bir yandan da international feed açık olduğunda ve bir miktar İngilizce ile Alonso’nun ne söylediğini ve niye söylediğini görebilirsiniz. Zira bu saçma konuda daha fazla bir şey söylemeyeceğim.

  72. Sıralama turlarından sonra

    % Tem 2014 – 22:13 at 22:13
    Ama adamima güveniyorum. Yarin mekanik bir sıkıntı olmasin HAM bu yarisi alir.

    yazmıştım, çoğunluk HAMİLTON’a ayar verirken.
    Haketti kazandı, sağol Süper Çaylak

  73. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Bugün gördük ki, yarışan pilotlar içinde en iyisi Alonso..

    Yavaş araçla, 4 kez dünya şampiyonunun hızlı aracına turlarca direnen, sonuna kadar savunan bir pilot olduğunu gördük. 16 başlasa da nasıl yükselebildiğini gördük o yavaş araçla..

    Bir not daha : Anti Buttoncular :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir