Brundle: "2009’u Tahmin Etmek Çok Zor"

yazar:

kategori:

Eski grand prix pilotlarından Martin Brundle, yeni kural değişiklikleri sonrasında 2009 Formula 1 sezonunda neler olacağını tahmin etmenin çok zor olacağına inanıyor.

Autosport Uluslararası Şovu’nda konuşan Brundle, “Tahmin etmek çok zor olacak. Formula 1’de kurallarının stabil olduğu bir dönem geçirdik ve grid birbirine çok yakın ve rekabetçiydi. Şimdi bunu kaybediyoruz ve bu durumdan biraz endişeliyim. Kesinlik yok ve belki de bu iyi bir şeydir.”

"Bu yıl televizyonlarınızı açıp yarışları kimin kazanacağını tahmin edemeyeceksiniz. Bu kesin. Michael Schumacher’in domine edeceği sezonlara geri dönüş yok artık.”

“Yeni aerodinamiklerle, KERS sistemiyle kimin doğru ayarlayabileceği ve kimin oluksuz lastikleri en iyi şekilde kullanabileeği önemli olacak. En fazla bütçeye sahip olan en fazla kaynağı olan Ferrari ya da McLaren’in ilk sırada olacağını düşünebilirsiniz. Ama bu yıl bazı harika süprizler olacaktır.”

Brundle, yapılan tüm değişikliklerin araçların birbirine daha yakın yarışması için olanak sağlayacağını ve daha iyi yarışların olacağını umuyor.

"Bazı akıllı insanlar araçları değiştiriyorlardı, böylece araçlar birbirini daha kolay takip edebiliyordu.”

“Problem şu ki, bizler Jim Clark, Graham Hill ve Jackie Stewart’ın araçları ile drift yaptığı resimleri seviyoruz ve ben bu eski araçlarla yarıştım, onları o şekilde kullanmak harika bir zevk."

Brundle ayrıca KERS konusunda da endişeleri olduğunu, bazı takımların muhtemelen sistemi kullanmayacağını söylüyor.

"Endişem bazı takımların kullanıp bazı takımların kullanamayacak olması, özellikle de sezonun başlarında. Düzlükte rakibini geçen bir araç gördüğünüzde bu mühendislerin başarısı mı yoksa pilotun başarısı mı diye düşüneceksiniz ama kimin işini iyi yaptığını bilmek zor olacak. Ancak sonunda takımların aynı paketi kullanacaklarını çünkü stratejinin onları buna zorlayacağını düşünüyorum.”

“Ben açık görüşlü biriyim. Değişikliklere karşı değilim ama sadece ilk altı yedi yarış için endişeliyim. Çünkü bazı takımlar bazı sistemleri kullanıyorken bazıları kullanmıyor olacaklar.”


Yorumlar

  1. ben fia'nın ne yapıp ne yapmayacağını söylemiyorum, zaten hayal gücüm o kadar güçlü değil, olması gereken uygulamayı ifade etmeye çalıştım, mantıklı olanı yani, sadece bir sistem için her takım 10 milyonlarca dolar harcadıktan 2 yıl sonra biz bunu standartlaştıralım demek çok saçma olur, anlatmak istediğim buydu, fia mantıklı kararlar veremediği için ne yazıkki şuanda oldukça öngürelemez bir durumdalar, mesela seneye 1.5 litrelik turbo motorları zorunlu ve dahada önemlisi standart yapmayacaklarını kim iddia edebilirki.

  2. Neresi farklı açıklarsan öğreniriz.Fia kers i standartlaştırmak istediğini açıkça söylemiş, gelecek senedeki planlarında.2010da olmasa sonraki sene olur.

  3. millet bu kadar para saçmışken standart kers diye bişiy söz konusu olamaz, sadece bir takım başka bir takıma müşteri olabilir, ecu olayı bundan çok daha farklıydı

  4. Kers in kuralı var.Sen 1 sene sonra başkasının yaptığı birşeyi kullacaksan neden arge için dünya para harcayasın.Çalışıp çalışmayacağı bile kesin değilken.Bu yüzden isteyen yapıyor ,isteyen yapmıyor.Daha önce standart ecu yu mclaren kazandığı için kers içinde aynı şekilde davranabileceklerini düşünüyorum.

  5. selamlar ,,, arkadaslar kers in ozelligi yol araclarinda da kullanailma amacidir bunugelistirmek istiyorlar amac bu cunki, ornegin bmw kendi kers sistemini kendisi yapiyor, neden mercedes patentli parcayi kendi yol araclarinda kullansin ki, ise birde bu yonden bakmak gerek , hengi takim cok guc urete bilirse o daha avantajli olca ve bencede hertakimin kendisi yapmasi fgerek calismalarini

  6. erman yiğit avatarı

    aslına bakılırsa rekabet açısından takımların kendi kers sistemlerini kendileri üretmeleri daha iyidir. fakat iş tasarrufa gelince tek bir firmadan tedarik etmek daha iyi olacaktır. benim düşüncem bu şekilde. McLaren Electronic Systemsin kersi iyi bir şekilde üreteceğine şüphe yok ve bu kuruluş Mc Laren nickli arkadaşın da dediği gibi sağlayabileceğinden eminim.

  7. sonuçta aynı sistem kullanılacak ama suan yapan takımlarda o ihalede olucaklardır.Sorunsuz bir kers le
    McLaren Electronic Systems tüm takımların sistemlerini sağlayabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir