Mattiacci: “Raikkonen’in % 100 Zinde Olmasından Emin Olmalıyız”

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Marco Mattiacci, Britanya’da büyük bir kaza geçiren Kimi Raikkonen’in önümüzdeki hafta Silverstone’da gerçekleştirilecek testlere katılıp katılmayacağından emin olmadığını söyledi.

Raikkonen, yarışın ilk turunda Wellington düzlüğünde piste dönmeye çalışırken büyük bir kaza geçirdi. Yapılan incelemelerin ardından Raikkonen’in ciddi sorununun olmadığı, sadece dizinde ve bileğinde ağrı olduğu söylendi.

İlk başlarda çıkan haberlerde Ferrari’nin Raikkonen’in Almanya GP’ye kadar dinlenip hazır olacağını açıkladığı belirtilmişti. Ancak önümüzdeki günlerde Silverstone’da test yapılacak. Raikkonen’in bu testlere katılması gerekiyordu ancak kazanın ardından Raikkonen’in testlere katılacağı net değil.

Mattiacci “Kimi iyi. Bir çok kez kontrol yapıldı ve testler hakkında karar vereceğiz. Bugünün ardından testlerde ne yapacağımıza bakacağız.”

“Bunu yapmasından önce % 100 zinde olduğundan emin olmalıyız. Şu anda büyük bir sorun yok.” dedi.

Mattiacci ayrıca Raikkonen’in mekanik sorun nedeniyle kaza yapmadığını, piste çıkarken tümseğe denk gelmesi nedeniyle kaza olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Mattiacci: “Raikkonen’in % 100 Zinde Olmasından Emin Olmalıyız”” için 11 yanıt

  1. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Mattiacci’nin aklı varsa Raikonen ile yolları ayırır.Takıma faydadan çok zarar veriyor Raiko…

    1. Senin adamın F1 yarışını izledikten sonra sütünü içerken Raikkonen podyuma çıkıyordu aslanım.

      Sana da kızgınım Kimi. Çoluk çocuğun diline düşürdün hem kendini hem bizi. Biraz da şanslı doğaydın ya!

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Banane geçmişten aldığı podyumdan,ben şimdiye bakıyorum ve Raikonen’in performansının hızlı olmadığını söylüyorum.

        Kelimelerinizi doğru seçerseniz severim.Çoluk çocuk deyimi yanlış oldu. F1 tartışma platformu burası bir birimize hakaret etme sitesi değil.

        1. Hakaret ettiğimi göremedim. Çoluk çocuk lafını sen kendi üstüne alındın yani problemin kaynağı sensin.

          Lotus’tan ayrıldıktan sonra refleksleri bitti yarışçı ruhu gitti yazmışsın. Bunu düşünerek mi yazdın gerçekten, yoksa kalabalık olsun diye mi? 3 aylık arada bir adamın tüm bu özellikleri nasıl gitsin? Mantığı nedir tam olarak?

          Bu adam bu sezon ne zaman Alonso’nun önüne geçse başına bir talihsizlik geldi. 4 yarış oldu bununla beraber. Arabayı bir türlü benimseyememesi, bu aracın ona ve sürüş stiline uymamasını hiç saymıyorum bile. Ama eminim sen ve senin gibilere verecek bir cevabı daha vardır Kimi’nin.

          1. jules bianchi fan club avatarı
            jules bianchi fan club

            İnşallah.

    2. Taraftari oldugun pilot icin koltuk bosa ciksin diye yorum yazmissin. Hos gorelim o yuzden, bazi insanlar senin gibi duygusal olabiliyor bazen 🙂

      Ama Marussia koltugundan kalkip Ferrari koltuguna oturmak oyle cok kolay degil, sansla 14 aracin bitirdigi Monaco’da puan almakla olmuyor bu isler.

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Öylesine yorumlar atmıyorum ben Hamilton direk McLaren koltuğuna oturmuştu zamanında hatırlatayım.

        Ferrari neden Jules Bianchi’ye bu şansı tanımasın ki?Sonuçlar ortada,gridin en yavaş araçlarından birine sahip ve her zaman maksimumu çıkarıyor.

        Kimi’nin yarışçı ruhu Lotus’tan gitmesiyle bitmiştir eski reflekslerini kaybettiğini düşünüyorum.
        14 kişinin yarış bitirdiği bir yarıştan puan aldı diye küçümsenemez bu durum.Kevin Magnussen’i,Raikonen’i, ve tecrübeli Kamui Kobayashi’yi arkasında tutmayı başardı.

        1. Strong_Union avatarı

          sen hangi yarıştan bahsediyorsun magnunsenle raikkonen kaza yaptıda geriye düştü seni duyanda 2012 de buttonun caterhamın arkasında kalması gibi rai marissuanın arkasında kaldı sanacak dikkatli izle bence yarışı. ayrıca ferrarinin ben çaylak aldığını görmedim 2000lerden beri hadi hulkenberg falan olsa neyse ama bianchi imkansız.

          ayrıca bu reflex kaybetme muhabbeti 2012 de lotusla geri dönerkende denmişti hatırlatırım. hem lotus gibi bir takımla dönüyor hemde 2 yıl ara verdi geride kalır reflexleri bitmiştir dediler sonuç lotus fiada 6. söz sahibi takım rai sayesinde 15 podyum, 2 galibiyet, mükemmel geçişler, 1 sezonda en çok yarış bitirme ve en uzun serili puan alma rekoru.

          yeterince açıktır senin için umarım.

          1. Benim yanit vermeme gerek kalmamis, cok guzel aciklamissin.

  2. Tümsek olmasa piste geri döner ufak kontrayla kurtarırdı büyük şanssızlık çokta iyi start almıştı sanırım 3 sıra falan aldı ama işte yapacak bişey yok

    1. Strong_Union avatarı

      5 sıra 13. lüğe çıkmıştı. Ön taraftaki dengesizliğin bedelini ağır ödeyebilirdi rai 5. virajda ön taraf yüzünden kontra yaptı ve pist dışına çıktı ferrari bari bundan ders alsın. alonso nun 1 kontrası varken (videodada net şekilde görülüyor) rai adeta araçla savaşıyor ben ön taraf bakımından raiyle alonsonun araçlarının aynı olmadığını düşünüyorum. alonsonun aracında ön taraf toparlanabilmiş raikkonenin araç mühendisi ne yapıyor acaba. araçla en çok savaşan pilotlardan biri alonso bu yarış çok yumuşak bir sürüşe sahipti onboard görüntülerden izlediğim kadarıyla düzgündü araç demekki aynı zamanda hızlıydı da

      http://www.youtube.com/watch?v=bvqPuAPTF5Q

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir