Alonso, Vettel İle 5.lik Mücadelesinden Keyif Almamış

Fernando Alonso, Britanya’da Sebastian Vettel ile yaptığı 5.lik mücadelesinden pek keyif almadığını söyledi.

Alonso ve Vettel arasında yarışın sonuna doğru kıyasıya mücadele olmuştu. Telsizden şikayetlerin havada uçuştuğu bu mücadele sonucunda Vettel 5. olurken Alonso 6. olmuştu.

Alonso “Günün sürücüsü olmaya aday olabiliriz ancak altıncıyız. Gerçekten keyif alacak ya da kutlayacak bir şey yok.”

“Sebastian ile birincilik ya da ikincilik mücadelesi vermek; ya da yarışı kazanmak isteriz ancak çok uzaktayız.”

“Avusturya’da Williams ile mücadele ediyorduk ve yarış sonunda Mercedes’lerin 18 ya da 20 sn gerisindeydik. Burada ise performansımız iyi değildi. Mücadele etmek güzeldi. Bu şov için güzel ve yarıştan keyif aldık ancak nasıl gelişeceğimizi düşünmeliyiz çünkü Avusturya’da buradan daha çok keyif aldık.” dedi.

Vettel’le mücadele ederken telsizden söyledikleri için Alonso, olayın sıcağıyla o şikayetlerin geldiğini söyledi.

Alonso “Mutsuz değildim. Açıkçası o an çok fazla adrenalin vardı. Sürekli olarak dışarı çıktığımı bildiriyordu ve yarış yönetiminden 2 ya da 3 defa uyarı almıştım. Arkamda aynısını yapıyordu. Aynadan bakıp bunu görebiliyordum. Özellikle beni geçtiği turda 2-3 defa çıktı ancak sadece tek araç değil, 2-3 araç boyu avantaj sağladı.” dedi.

Alonso ayrıca araçtaki aerodinamik sorunlar nedeniyle yarışı bırakma ihtimalini konuştuklarını söyledi.

Alonso “Aeodinamik sorunlarımız vardı ve bırakmayı düşünüyorduk. Yüksek hızlı virajlarda çok dikkatli olmamı, kolay bir şekilde aracın kontrolünü kaybedebileceğimi söylüyorlardı. Ne yazık ki muhtemelen yarışın yanlış zamanında mücadeleye giriştik. Mücadeleden iki tur önce takımla yarışı bırakıp bırakmamayı konuştum çünkü bazı sorunlarımız vardı.”

“Arka kanat takılı kalıyordu ve araçta çok fazla soruna sebep oluyordu. Bataryada sorun vardı. Ardından Sebastian geldi ve batarya sorunları, arka kanat sorunu vardı. Bir de son bölümde yakıt tasarrufu yapmam gerekiyordu. Bu yüzden onu arkamda tutmak imkansızdı.” dedi.

Startta gridde olması gerektiği yerde durmaması için Alonso “Formasyon turu felaketti. Herkes durdu. Bottas için 77 numarayı, Kimi için 7 numarayı gördüm. 14 numarayı kaçırdım ve doğru yerde değildim.”

“Geri vitese geçmeye çalıştım ancak başaramadım. 2-3 defa denedim ve bir anda start ışıkları devreye girdi bu yüzden birinci vitese takıp devam ettim. Kesinlikle berbattı.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Vettel İle 5.lik Mücadelesinden Keyif Almamış” için 18 yanıt

  1. Keyif almamasının sebebi Vettel değil galibiyetten hatta podyumdan uzak bir çekişme olması. Savunma durumunda oluşu da keyif kaçırmıştır. Birbirini çok şikayet etmeseydiler destansı bir mücadele olarak akılda kalacaktı. Karşılıklı atışmalar bu sporun ruhuna gölge düşürüyor. Çizgiyi geçti dışarı taştı vs.. Fanların Vettel e ağlak demesi de ciddiye alınacak türden değil çünkü aynı şikayetler Alonso dan da geldi. Vettel kazadan kaçınmak için birkaç kez ayağını gazdan çekti Alonso ismine yakışır şekilde savunma yapabilirdi bazen abarttığı oldu.

  2. oha aero sorundan Alonso yarıştan vazgeçecekte biz görecez. Yavaş kalmasını 40 türlü bahaneyle süslemiş bir tanesine dahi inanmadım.

    1. bu aciklamayi kimi yapsa idi burayi yikardi alonso fanlari. ama buyuk alonso oyleyinca arac bozuk oluveri birden ne himetse.neyse agladigini da gorduk ya vettel gibi

    2. sen ve şu kaçak arkadaş avunadurun.gerçi çoğu kimici böyle.biz vettel tarftarlarına ergen falan diyorduk ama bunlar daha beter.yahu adam kendi hatasıyla yarış dışı kalmış yok istediği gibi bir ön yokmuş yok araca alışamamış.geçin kardeşim bunları pilot olsun aracı kullansın.

    3. bu yarışta alonso yavaşmı kaldı dedin sen.daha bir şey yazmayacağım.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Oha amma sorun varmış araçta yav. Gerçi son pitten önce Button’nun arkasına geldiğinde geçecek hızı bulmuşken kademeli olarak yavaşlamaya ve kaymaya başladı araç.

    Araç bozuk, startı kaçır, 5sn ceza al, ittir kaktır, 11 kişiyi geç(1 ine tekrar geçil) Daha ne yapacan arkadaş. Senden başka pist üzerinde geçiş yapan mı vardı sanki. Birde Bottas vardı ama altındaki araç malum.

    1. Daha geçen gün yazdım, Vettel geriden başladığı yarışta önündekileri geçti ve üst sıralara geldiğinde buradaki herkes aracı bariz hızlı geçmesi normal yetenek değil dedi. Ben dedim ki, Alonso olsa başka kimse yapamaz, işte pilot, işte yetenek diye slogan atardınız dedim. Sana mı dedim başkasına mı dedim bilmiyorum ama işte söylediğim oldu. Vettel yapınca araç iyi, Alonso yapınca yetenek oluyor. İşte burada bakış açınızı ve yorum kalitenizi kaybediyorsunuz. Aracın bozuk hali buysa, normal hali W05’i geçecek herhalde!
      Yazık cidden Vettel ağzınızda sakız olmuş. Senin için söylemiyorum, site için konuşuyorum. Adam ne yapsa, yeteneksiz zaten diyorsunuz. Vettel ağlıyor diyorsunuz, aynı açıklamaları Alonso yapıyor. Ortada pist sınırları kuralı varsa (saçma kural) iki tarafta bunu öne sürebilir. Olay bu kuralı bu hale getirende.
      Mücadele gayet güzeldi, kimin geçtiği çok önemli değil ama geçene biraz saygı gösterin. Yetenek varmış ki geçmiş. Kyvat’a da yetenekli diyoruz ama baskıyı görünce dayanamadı Alonso’ya. Buna da tecrübe diyoruz.

  4. arabanin dengesiz olduunu 9 yaristir kimi soyluyordu ama burada ki bazi uzman alonso fanlari hep kimiye bahaneci diyorlarlardi.alonso icin ise sansizlik vay anasini be. son on turda alonso y vettel guzel bir mucadele izletller bize. ayrica gunun pilotu da bottas dir oyle diye dusunuyorum.

    1. Strong_Union avatarı

      onların bahane dedikleri bugün rai için ciddi sonuçlar doğurabilirdi. Alonsonun onboard görüntüsünde bile rainin araçta nasıl savaştığını gördük. ferrari bi çözüm bulmalı bu işe hızlı bir araç üretemiyorsun bari dengeli bir araç üret. virajlar lotusların redbulların işine yarıyor düzlükler mercedes motorlu araçların söylermisiniz bana bu ferrari ne yapıyor???

      1. Aynen dedigin gibi.ferrari ye alonso nun aldigi besincilikler yetiyor gibi gozukuyor gerisi hikaye

  5. Bir çocuk Vettel’in açıklamalrına bakın bir de olgun Alonso’nun.Arada dağlar kadar fark var.Sonra Vettel ağladı deyince kızıyorsunuz.

    1. Bi kol bozuktu dememiş 🙂

  6. İyi yazmış…

  7. MyN1Fernando avatarı

    zaten virajlarda sürekli arabanın arkası veya önü kayıp duruyordu dengesiz olduğu belliydi ferrarinin. pist dışına da bu yüzden çıktığını düşünüyorum.buna rağmen vettele o kadar direnmesi büyük iş.

  8. Rai nin kazasının başında belliydi zaten adam aracı yolda tutamıyordu..Dışarı taştı sonrası malum.

  9. ferrarinin sanssızlıgı hem ust uste geldı bugun ama yıne ıyı puan aldı

  10. Şanssız bir gün geçirmişiz harbiden de.

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Aerodinamik denge sorunu doğruysa neden pistin dışına taştığı belli oldu. Vettel de madem o dışarı çıkıyor ben de zorlayayım mantığıyla yapmış olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir