F2009'un Böyle Olması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Bir çok değişikliklerin ardından sabırsızlıkla beklenen 2009 sezonunun araç tanıtım sezonunu yarın sabah Ferrari takımı başlatacak.

Yeni sezon ile eski görmeye alışkın olduğumuz araçları tamamen zihnimizden silmek zorunda kalacağız. Çünkü artık eskisi gibi araç üzerinde değişik bölümlerde kanat ve kanatçıklar, bunun yanında belki de birçoğumuzun ilk izlediği zamandan bu yana olan oluklu lastikler araçlarda olmayacak.

Yeni kurallar ile aynı zamanda aracın downforce seviyesi düşecek, ön kanatlar genişleyecek, arka kanatlar daralacak ve daha önce Mclaren, Williams BMW gibi takımlarda ilk kez gördüğümüz araçlar ortaya çıkacak.

Ferrari’nin yeni aracının resmi görüntülerinin ilk olarak yarın saat 10 civarlarında çıkması bekleniyor. Kısa süre kalmasına rağmen Ferrari taraftarlarının yanısıra diğer taraftarlarda bu yeni aracı merak ediyordur. 

İnternette yeni Ferrari aracının nasıl olabileceğine dair çizimlerler dolaşıyor. Bu çizimlerin gerçeği ne kadar yansıttığını tahmin etmek zor. Ancak mevcut kurallar dahilinde ortaya çok farklı bir araç çıkması beklenmiyor.

 


Yorumlar

  1. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    resımdekı gıbı olcaksa araclar fena deıl umarım eskı arac ları aramayız ve daha heyecanlı bır sezon yasarız

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu çizimlerindeki gibi olursa harika olur. beni 90lı yıllara götürdü F399 – F1 2000 gibi ama onlardan daha estetik görünüyor.

  3. karsınızda f2000

  4. ön kanatta birde açı ayarlama özelliği olucak ama o ön kanat ilk virajı sağlam geçebilir mi? ben sanmıyorum

  5. Keske bu resimlerdeki gibi olsa ama bundan cok daha kazma araclar bekliyorum ben, Arka kanat alcak zaten resimlerde, daha dar ve yuksek olacaktir, gecendede yazdim bakalim bu sene ilk yarislari seyrederken bu F1 diyebilecekmiyiz 🙂

  6. ya ama şöyle bişiy var, bi takım özellikle bir alanda çok iyi olabilir ama bu yeni kurallara ne kadar uyum sağlayabileceğiyle alakalı, duruma göre belkide iyi olduğu alanda geri düşebilir veya daha da iyi olabilir, mclaren arka kısma veya ferrari ön bölüme göre araç tasarlıyo türünden argümanları ne kadar zorlarsak zorlayalım bişiy çıkacağını veya büyük resim hakkında bir fikir elde etmemize yardımcı olacağını sanmıyorum, şimdilik sadece merak içinde beklemekten fazla yapabileceğimiz bişiy yok, herşey o kadar belirsizki yani williams veya reno bile bu senenin en iyi hızlı aracı olabilir, açıkçası biraz da şans işi..

  7. renault um geliyor 19 ocakta bekleyin araba görün saygılarımlaa

  8. mike shinoda avatarı

    Ferrari'nin aerodua en iyi oldugu yerlerden birisi ön kanattır…

  9. Fia aerodinamik mühendislerini kurallarla çok zorluyor bu seferde her seferden çok zorladı ön kanadın tasarımı herşeyden çok önemli artık

  10. burak bocek avatarı

    F2008 üzerinde olabildiğince az oynama yaparak yeni kurallar dahilinde bir araç yapmaya çalıştıklarını duymuştum.Kırmızı renginin en güzel durduğu marka

  11. tolga soydan avatarı

    aracın tasarımında yapılacak pek fazla birşey yok.hepsi birbirine benzeyecek.3 numarada güzel olmuş 🙂

  12. Emir Çolak avatarı

    Ferrari her haliyle guzel, yarını yine sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir