İşte Yeni Ferrari F60!

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, bugün Mugello’da yapacağı testler öncesinde 2009 aracı F60’ı tanıttı ve 2009 tanıtım sezonunu da açtı.

Ferrari takımı, Formula 1’in 60 yılında yarışacak olan tek takım olduğu için aracın adını özel "F60" koydu.

Radikal kural değişiklikleri nedeniyle yeni F60’ta geniş ön kanat, dar arka kanar ve aracın sidepodlardan itibaren arkası bir kola şişesi şekline benziyor.

Yeni araçta aynı zamanda Magnetti Marelli ile birlikte geliştirilen KERS sistemi de mevcut ancak takım, ilk yarışta KERS’i kullanıp kullanmayacağını açıklamadı.

Aldo Costa "Gördüğünüz gibi araç geçen seneki aracın evrimi değil."

"Tamamen beyaz bir kağıttan başladığımız yepyeni bir araç oldu. Temel olarak en büyük değişiklikler aerodinamik değişiklikler ve yeni teknoloji KERS sistemi üzerinde oldu. "

"Bu yüzden araç üzerinde erken çalışmaya başlamak be temel konsepti tekrar gözden geçirmemiz gerekti. Yoğun ve uzun bir iş oldu." dedi.

F60, uzun bir karbon fiber vites kutusu ve yeni Brembo fren sistemi var.

Felipe Massa, F60’ı kullanan ilk pilot olacak. Brezilyalı sürücü bugün öğleden sonra Mugello’da aracı piste indirecek.

 

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

ImageImageImage

ImageImage

 

F60 ‘ı 3 Boyutlu olarak inceleyin.

 


Yorumlar

  1. Force India, olsa da olur olmasa da… Formula 1 için değil şov için buradalar. Ha Formula 1 nedir zaten diyorsanız size 1980'lerin sonu ve 90' ların başını gösterebilirim. O insanlar olmasaydı bugünkü F1 de olmazdı nereden geldik bu konuya ya başlığımız Ferrari'nin yeni aracıydı. Anyway. Adrian Sutil belki iyi bir iş yapabilir. dikkat ediyorum ona da. Ve fisichella Aman be Fisichella. 2003 te çok iyidin.Renaulta ki şansını kullanamadın, neyse yine de 2007 Amerika'daki gibi geçişler yapabilirsin…

  2. Evet devam edelim.Toro Rosso nun Sebastien Buemi ile anlaşması benim yapacağım bir şey değildi- Biraz Pat Symonds gibi konuştum ya neyse:P – geçenlerde bir video izledim ve hatırladım, sene 2007 yarış Kanada'da hatırladım tekrar evet, Takuma Sato ' dan bahsediyorum.Elindeki dandik araçla Mutsuz Fernando Alonsoyu geçmiş ve yarışta 6. olmuştu.Geçişi usta işiydi.Ben olsaydım Takuma Sato ve diğer 30 yaşındayi Sebastien ile anlaşırdım. Ama bu sene Toro Rosso 2008 in çok arkasında olur. Honda ya da honda demeyelim, işte bir takım var orada Ross Brawn var başında Jenson Button var Rubens kesin değil tabi, geçenlerde prodrive nin sahibi ve Bar Honda' nın eski takım patronu David Richard ın satın alma olasılığı vardı ama- ki sağlam biridir bu işte- pek istediğini bulamamış olacakki vazgeçti. Offff onların işi zor.Tıpkı Williams gibi…Williams ise gerçeği söylemek gerekirse 2004 ten, hatta 2005 ten sonra 3 4 Level düştüler, ayak uyduramadılar. Artık onları Formula 1 in has takımlarından biri olarak görmüyorum, yani benim yaşımdan çok daha fazladır bu işteler ve hala evet, Ferrari'den sonra en fazla şampiyonluk yaşayan takımlar ama geçmişte kaldı başarıları. Umarım bir gün tekrar toparlanırlar ancak şimdi esaslı bir şeyler yaparlarsa ancak 7 8 sene içerisinde meyvelerini toplarlar, tabi o zamana kadar F1 cıvıtmazsa…

  3. İçimden bir ses bu sene Ferrari bocalayacak diyor neden bilmiyorum, sadece aracı ilk gördüğümde öyle bir hisse kapıldım. Bu sene deli bir rekabet olabilir. Düşünsenize, Mclaren, BMW- bu sene gerçekten şampiyon olabilirler, sırf 2009 için 2008 i yaktılar- Reault ve Fernando Alonso sonra Toyota'lar da asla ve asla küçümsenmemesi gerekir.Ben onlardan bu sene yarış galibiyeti ve dikkat çekicek sayıda podyum bekliyorum. Sonra Red Bull var, unutmayalım ki şu an ellerinde gerçekten harika insanlar var-Adrian Newey ilk akla gelen isim.Ve evet Sebastian Vettel var. Ben sebastian vettel' den çok şeyler bekliyorum.Gene karamsar konuştum ama Ferrari var.Kimi ve Felipe, özellikle Kimi bu sene en büyük mücadelesine girebilir. Robert Kubica var, sağlam pilot Nick Heildfeld var, Mark Weber var, mutlaka saygı duyulması gereken. Williams için kötümserim. Nico Rosberg e yazık olacak. Ve Toro Rosso, Honda, Force India. to be continued…

  4. İçimden bir ses bu sene Ferrari bocalayacak diyor neden bilmiyorum, sadece aracı ilk gördüğümde öyle bir hisse kapıldım. Bu sene deli bir rekabet olabilir. Düşünsenize, Mclaren, BMW- bu sene gerçekten şampiyon olabilirler, sırf 2009 için 2008 i yaktılar- Reault ve Fernando Alonso sonra Toyota'lar da asla ve asla küçümsenmemesi gerekir.Ben onlardan bu sene yarış galibiyeti ve dikkat çekicek sayıda podyum bekliyorum. Sonra Red Bull var, unutmayalım ki şu an ellerinde gerçekten harika insanlar var-Adrian Newey ilk akla gelen isim.Ve evet Sebastian Vettel var. Ben sebastian vettel' den çok şeyler bekliyorum.Gene karamsar konuştum ama Ferrari var.Kimi ve Felipe, özellikle Kimi bu sene en büyük mücadelesine girebilir. Robert Kubica var, sağlam pilot Nick Heildfeld var, Mark Weber var, mutlaka saygı duyulması gereken. Williams için kötümserim. Nico Rosberg e yazık olacak. Ve Toro Rosso, Honda, Force India. to be continued…

  5. Güzel olmuş bence.Geçen sene izlediğimiz Honda nın boynuzlarından da kurtulduk en azından.

  6. aykut yadigar avatarı
    aykut yadigar

    Yorumunuz büyük harfle yazıldığı için silinmiştir.

    Editör

  7. fotolarda kötü görünüyo ancak tv'de veya videolarda izlediğinizde, sesiyle ve hızıyla sizi tekrar kendine aşık etmeyi başarıyor, ne de olsa, güzellik, gören gözdedir.

  8. bence göz yormayan sade ve güzel bir araç. kimi arkadaşlar arka kanatların daha düşük seviyede ve geniş olmasını istiyor ancak forum sayfalarında da fotoşoplar vardı, hiç güzel durmuyor. ön kanat geniş olunca arkanın geniş olması aracı bir buldozer haline getiriyor. belki az bişey geniş, bu yükseklikte olsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum.

  9. McLAREN TEAM avatarı

    tüm FERRARİ taraftarlarını KUTLARIM! gerçekten çok şık bir araç olmuş..

  10. R.SCHUMACHER  avatarı

    aracın dingil mesafesi uzun geldi gözüme. ama bayağı güzel sırada ki gelsin 😀

  11. gurcan hezer avatarı

    Arka kanat aracın bütün görüntüsünü bozmakla birkilte,ön taraftan itibaren başlayan ve akıcı bi sadelikle şekillenen F60 ı ve muhtemelen diğer f1 araçlarını da barok bir görünüme büründürerek ,ağır bir görüntü kirliliğİ yaratmaktadır.
    Amaç toplam yol tutuşu %50 düşürmek ise mesela monza vari bir arka kanat ile yarışşalar zaten şu andaki arka kanat profilinin araca uyguladığı dawnforce seviyesini sağlacaktı ,ama görüntü ve şekil bozukluğunu ortadan kaldıracaktı ,FİA görselliği ön planda tutumayı neden tercih etmedi ,anlamak mantıklı bir sebep bulmak çok zor..
    http://www.trf1.net/teknik/4497.html
    böyle bir arka kanat aero performansı açısından bu yüksek yapılı kanatlardan farklı değildir ama görünüm oldukça farlıdır….

  12. onur aybars avatarı

    Ya kusura bakmayın,başka resimleri ve video'larını gördüm de sanırım araç o kadar güzel değilmiş 🙂 Ancak kurallar dahilinde çok iyi bir iş yapmışlar.

  13. onur aybars avatarı

    Düzeltme
    "füzel" değil. "güzel" olacaktı.

  14. onur aybars avatarı

    Bu sene bir aksilik çıkmazsa 12. sezonumu izleyeceğim. Aradan geçen bunca yılda gördüğüm en füzel Ferrari diyebilirim. Yalnız sidepod'lar yasak değil miydi?

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Mclaren-Mercedes zaten aracın bazı bölümleri boyanmamış orasıda sanırım zaman olmadığından boyamamışlar 😀

  16. bence araç çok güzel görünüyor.sidepod lar aynalarla çok ilginç görünüyo. biraz ön kanat kötü ama beklediğim kadar değil en azından.

  17. hatta sidepod aracın zemine birleşik geçen yılki gibi ama bi kısmı siyaha boyanmış belli olmasın diye dikkatli bakarsanız görürsünüz 🙂 http://img154.imageshack.us/img154/3659/f60a88490105vx0.jpg burda belli oluyor açıkça 🙂

  18. fena değil ama ferrari yine kurallarda esneme yapmış gibime geldi ayna koyucağım ayağına hava akışını daha iyi sağlamak için sidepod kullanılmış yasaklanmıştı sidepodlar aynı şekilde bargebordda var onlarda yasak kapaklarında yasaklandığını sanıyordum ama yasaklanmamış sanırım 🙂 genel olarak fena değil araç.

  19. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari bu şartlar altında en mükemmel işlerden birini çıkartmış aşık oldum ben F60'a…

  20. Ferrari kuralları ayna konusunda zorlamış mı yoksa buna izin veriyorlar mı? Jant kapakları yine duruyor, halbuki normal jantlar bile baya estetik katıyor araca 🙂 Motor kapağının en arka kısmı baya geniş olmuş, KERS'i oraya koydular herhalde. BMW'nin geçici test aracında o kısım daha ufak, Ferrarinin KERS'te biraz daha çalışması lazım gibi duruyor.

  21. burak bocek avatarı

    Ağırlık avantajı olmayacak kers konulursada konulmazsada bütün griddeki araçlar aynı ağırlıkta olacak.Sidepodlar yasak değil onun üzerindeki kanatçıklar flaplar yasaklandı diye biliyorum.Bacalar yok o yüzden Ferrari de amatör bir takım olmadığı için araçta yanlış bir durum yok.Kers şuan monte edilmiş kullanılıyordur ama tam perfonmans vermiyordur daha çok gerlişmesi gerekiyor.Tahminen sezona kers olmadan başlayacaklar ama bu bir ağırlık avantajı yaratmayacak bütün araçlar eşit.Dayanıklılık olarak sezon sonu testlerde en çok buna yoğunlaşıldı diye biliyorum.Geçtiğimiz sezonki sorunları yaşamazsak lastikleride verimli kullanırsak iyi bir sezon geçiririz.Sadece daha sorunsuz bir sezon gerekiyor ve slickleri çok iyi kullanmak en önemli faktörlerden bence.Aracı görünce sezon başlamış gibi sevindim

  22. gurcan hezer avatarı

    2009 un aero kurallarında barge bordların da yasaklandığı açıklanmıştı ,F60 nın ,basına tanıtılan versiyonunda bir değişiklik yapılmazsa barge bordlar bulunuyor,araca yapısal olarak bakarsak yine sıfır omurga konsepti kullanılmış ,yalnız ön tarafa 2001 jordan yada geçen senenin 2. yarısından itibaren hondanın kullandığı gibi yüksek burun tasarımını benimsemişler ,ferrari aracın arkasının daha rahat kontrol edileceğine inandığı yada tasarımının bu özelliğine güvendiği için önden kaymayı göz ardı ederek daha fazla temiz havayı aracın speedotlarına yönlendirmeyi tercih etmiş.Yüzeyi bosuk pistlerde dezavantaj yaratabilecek bir durum…
    Ayrıca speedotlar da fazla geniş ve büyük olarak tasarlanmış ,motor sınırlandırmaları ve yeni kurallar çerçevesinde daha minimize bir tasarım çıkabilirdi.
    Geçen sene Mclarenin çin de kullandığı araçta daha komple bi yapı mevcuttu.
    Ferrari hızlı olacaktır kers olsun olmasın farketmeyecektir,ilk yarışlarda kers olmadan ,hem dayanıklılık hem de ağırlık olarak avantajları olacaktır…..

  23. Bu ön kanatlar her takımda aynı olucaksa kötü. ben hiç beğenmedim geniş olduğu kadar uzunda :S .yarışlarda önkanatı bırakmamak için çok uğraşıcaklar

  24. Umduğum gibi güzel bir araç :)))

  25. yaşar tilki avatarı

    aracın ekzoz çıkışını galiba boyamayı unutmuşlar ama güzel gözüküyor umarım bu sene üst üste 3. şampiyonluk gelir…

  26. tüm ferrari taraftarlarına hayırlı olsun şimdi baka baka alıştım güzel ya dayanıklıolsun yeter darısı bize bakalım RENAULT NE YAPTI hadi gel 19 ocak hadi

  27. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Çok kötü değil,ama yanlarda ki kanatçıklar yasak değikmi?Aynaların bağlı olduğu.Bide ön kanat üstünde ekstra kanat var odamı yasak değil 🙂 Renault R27de yapılan ayna tasarımı gibi olmuş ben bu biçimi sevmiyorum renodakide çok kötü ve sorunluydu pilotlar sarsıntıdan şikayet ediyodu.Ferraricilere hayırlı olsun darısı başımıza bakalım R29 nasıl olacak.

  28. tijs_wervest avatarı

    Valla Bekledigim şekilde güzel bir araç çıkmış ortaya takımın eline sağlık 🙂 ön kanat bekledigim gibi degil biraz daha kısa bekliyordum ancak genel olarak araç iyi görünüyor birde hız iyi oldumu demeyin bu seneki sevincimize 🙂 ayrıca renodan çok şekil bir araç bekliyorum

  29. Güzel ben beğendim şahsen,yada çok kötü olacak diye kafamızdamı çok büyüttük…Ferrari güzel iş çıkarmış…egzos çıkışları biraz kafama takıldı,gövdenin çok ortasında kalmış gibi geldi bana…

  30. nerde o eski f 2008 nerde o eski r 26 nerde o eski mercedes nasıllarda ama görünüş olarak duruş olarak bune yaaa ön kanat desen o yok arka kanat desen o yok yazık oldu f1 e

  31. MagicAlonso avatarı

    sertuğ kardeş sanırım bacalar yasaklanmadı kuralları unutmuş olabilirm ama F60 bakınca bacalar devam ediyor gibi.Kolay kolay kaldırmazlar bacaları eğer turbo motorlara geçerlerse ozaman bacaları da kaldırabilirler

  32. harun apaydın avatarı
    harun apaydın

    arkadaslar kersle ilgili son bilgii kers sistemi araçda warmış. ACIKLAMA : Yeni araçta, elektronik sistemler tedarikçisi Magneti Marelli ile ortaklaşa geliştirilen Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS) bulunuyor. Takım sistemi ilk yarışta kullanıp kullanmayacağını henüz teyit etmemiş olmasına karşın, cihaz motora monte edilmiş halde bulunuyor.

  33. harun apaydın avatarı
    harun apaydın

    ferrari direksiyonundada kers düğmesi war ayarlamak içn kersi kullancaklarmı acaba :S

  34. Direksiyon uzerinde on kanat ayar dugmesi ve kers dugmeside yerini almis, gercekten cok fazla dugme var, pilotlarin isi zor gercekten 🙂

  35. Bacaların kullanımı da yasak olduğu için tek kaynak sidepod kalıyor. F60'ın fotoğraflarına bakarsan soğutma yarıkları kullanılmamaış. Geçen seneki kurallarla onların kullanılması da yasaklandı.

  36. MagicAlonso avatarı

    Sertuğ Ünal arkadaşım sidepod lar motorun hava alması için değildir yağ ve su radyatörlerinin soğutulması içindir.motor bacadan hava alır.Büyük ihtimal sidepod üzerindeki flapları kaldıracaklardır çünkü bunların hepsi yasaklanmıştı

  37. Testlerde gösterilen diğer takımların araçlarına göre bence Ferrari estetik ve en azından tipine bakılır bir araç üretmiş 🙂

  38. Sidepod'un yasaklanması gibi birşey olamaz aracın hava girişleri orası zaten o yasaklanırsa motor nefes alamaz. Senin bahsettiğin sidepodlar üzerindeki flapların yasaklanması. Açıkcası ben de onların yasak olduğunu düşünüyordum ama bu şekilde kullanmışlar. Aynı şekilde bargeboard'lar da karbon fiberin kendi renginde kalmış ve yine kullanılmış bu kez araca daha yakın monte edilmiş. Burunu pek beğenmedim. Spyker'ın kullandığı modele benzemiş ama genel görüntüsü oldukça hoş. Direksiyon çok komplex olmuş pilotlara çok iş düşecek gibi görünüyor.

  39. E iyiymiş.. Söylendiği gibi bazı açılardan daha güzel görünüyor. Sezon içinde de bazı parçalar değişir daha estetik hale gelir. Ben yeni araçlara şimdiden ısındım.. Diğer takımları da bekliyorum sabırsızlıkla.

  40. Sanırım aracın isminin F60 olmasının nedeni Ferrarinin F1deki 60. yılı olması.

  41. burak bocek avatarı

    yeni aracımız hayırlı uğurlu olsun vatana millete hehe:)

  42. Ben sidepodların da yasaklandığını sanıyordum ? Ama aynaya monte olarak mümkünmüş… En azından seneye de kaldırabilicekleri bi aero parçası kalmış olması güzel bişey 😀

  43. aynaların bağlantıları çok ilginç

  44. F2008in felsefesini bozmadan yeni kurallara göre bir araç tasarlamışlar bana göre.

  45. burak bocek avatarı

    abi araç parlıyor 3 boyutlu daha güzel profilden f2008i andırıyor ama çok teşekkürler paylaşıom için.Bütün arabalar birbirine benziyor zaten ama yinede ferrari gibisi yok bana göre.önden Mclaren aracınada çok benzettim ben

  46. erman yiğit avatarı

    f60 da ne demek oluyor yahu f2009 daha iyiydi :S

  47. ön kanatlar iyi olmamıs dıyen arkadasım bu takımın sucumu kural boyle napsın takım bncede iyi değil ama zorunlu bısy napcksn

  48. eski takımımı tebrik edyrm harika olmuş gerçkten bu kurallara gore uretıleblecek en estetık araclardan bırını yapmıslar darısı takımımın basına dıyorum gerçi mevcut renklerle aracın harıka gorunemesı zor ama umarım renault muhendıslerıde estetik bir arac yapmıstır

  49. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    ön kanat, çekiç kafalı köpek balığına benziyor :))

  50. erman yiğit avatarı

    bu mu yani. inşallah hızlı ve dayanıklıdır.

  51. ....... ........... avatarı
    ……. ………..

    ön kanatlar hiç iyi olmamış ufak bi temas ta gider

  52. bugün massa mugello da test edecek aracı kimi de orda hazır bulunacak.Bu arada bmw nin 2009 aracı testlerde kullandığı gibise F2009 tasarım harikası bence.

  53. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ön kanata alışmak biraz zaman alacak gibi ve hiç hoş durmuyor.

  54. 2016 da oda olur, Ferrari F 16

  55. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    lanet olsun harika yaa!!! özellikle yan profilden savaş uçağı gibi 🙂

  56. Arka kanat hadi neysede on kanatlar gercekten berbat olcak bu sene ya 🙂

  57. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    bugün test edeceklermi aracı acaba

  58. Arka kanat Bmwdeki kadar çirkin görünmüyor Ferraride.Gayet güzel tasarımı var.

  59. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    yeni sponsorda yakışmış bence çok güzel olmuş

  60. 3 numara geçen seneki pilotlar şampiyonluğu klasmanına göre Massa'nın olacak. Raikkonen 4 numaralı araçla yarışacak.

  61. arka kanatlar çok kötü olcak deniyodu ama bu açıdan bakınca çok kötü durmuyo, genel olarak iyi görünüyo, ön kanat ile burun bağlantısı güzel duruyo, aslında ön kanat mclarenin testlerde kullandığına benziyo, hadi hayırlı olsun:)

  62. araca guzel bence 🙂 3 numara massa nın sanırım

  63. ömer giray talay avatarı
    ömer giray talay

    bence 3 numara massa nın olur,olması gerekende öyle bana kalırsa ama ne fark eder ki zaten.

  64. evet site açılmıyo ama merak ettiğim bi konu var, massanın ismi üste yazılmış, 3. numaraları araç massanın mı olcak yoksa raikkoneninmi

  65. ömer giray talay avatarı
    ömer giray talay

    site yoğunluktan dolayı açılmıyor

  66. Pek Belli Olmuyor Ama Güzel Görünüyor

  67. oo baya bi değişiklik var :D:D Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir