DC: "Button Honda Konusunda Haklı"

yazar:

kategori:

David Coulthard, Jenson Button’ın Toro Rosso koltuğuna oturmaktansa Honda’da kalmak için umudunu yitirmeme konusunda haklı olduğuna inanıyor. Ancak Button’a eğer takımın geleceği güvende değilse onlara yeni bir takım arayacağını söylemesi gerektiğini de öğütlüyor.

“Ben Toro Rosso’nun takım patronu değilim ama kişisel olarak Jenson’ın honda ile devam etmek istemesinin anaşılabilir olacağını düşünüyorum. Oradaki yatırımı ve gelişimi görüyor. Takımı tanıyor, seviyor ve onlara inanıyor. Ayrıca takımı almayı düşünenlerin bu düşüncelerinde, onun takımda olmasının çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum.”

“Alması gereken karar zor bir karar. Bunun ne zaman olacağını bilmiyorum ama şubatın ortası diyelim. Kafasında takımın 2009’da gridde olamayabileceği riskini taşımalı ve Toro Rosso seçeneğini de açık tutmalı.”

Coulthard, Button’ın 2009 yılında yarışmamaya tahammül edemeyeceğini düşünüyor.

“Ben bir yıl boşta kalmayı istemezdim çünkü eğer zaten şampiyonluğu kazanmış olan Alain Prost’sanız ya da emekli olan Niki Lauda, geri dönmeye ikna edilebilirsiniz. Ama şimdi farklı bir zamandayız ve bu durum farklı. Bence Formula 1 bugünlerde çok hızlı ilerliyor ve bu yüzden birçok yetenekli pilot var.”

Coulthard, Button’ın hala takımlar için aranan bir pilot olduğuna inanıyor.

“Jenson’ın grand prix kazanmış bir pilot olduğunu biliyoruz. Yağmurlu hava koşullarında ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Kuru şartlarda da hızlı, kendini adayan ve zinde bir pilot. İyi bir çocuk ve bu yüzden pazarlama açısında doğru seçenek. Eğer aracınızda hızlı bir pilot istiyorsanız, Jenson bu iş için biçilmiş kaftan.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir