Red Bull, Renault’nun Arkasında

yazar:

kategori:

Red Bull, Renault’nun motor bölümündeki yeniden yapılanmasının motoru geliştirmesinde faydalı olacağına inanıyor.

Red Bull’un zorlamaları sonucunda Renault’da eski başkan Jean Michel Jalinier istifa ederken yerine Caterham’dan ayrılan Cyril Abiteboul ve Jerome Stoll geldi.

Christian Horner “Jean-Michel Jalinier Renault için elinden geldiği kadar iyi iş çıkardı ancak ayrılmak istedi ve ona gelecek için en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

“Şimdi Cyril’in göreve gelmesinin çok olumlu bir şey olduğunu düşünüyorum. Onu desteklemek için çok yakın çalışacağız. Mercedes ile olan farkı kapatmak hepimizin isteği.”

“Gerçekte tek bir takıma odaklanmaları lazım. Yapılan değişiklikler Renault ve Red Bull için çok olumlu şeyler.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Renault’nun Arkasında” için 7 yanıt

  1. Anthrax arkadaşım iki tur lastikleri kullanamayan araç nasıl oluyorda en iyi lastikleri kullanan araç oluyor.
    renault ve ferrari motoru kullanan araçları es geç. mersedes motoru kullanan Williams aracına haksızlık yapılmadımı sence AÇIÇA SÖYLÜYORUM MERSEDES BU SENE İLLEGAL ARAÇLA ŞAMPİYON OLUYOR.

  2. V8 doneminde motorlar dondurulmusken Renoya gelisim izni verildi.Yoksa su an olan sey gene olacakti.

    1. Mercedes hiç mi izin almadı? Hiç mi sorun yaşamadı? V 10 sürecinin neredeyse tamamı ileile V8 in ilk yılında Formula 1 tarihinde eşine az rastlanır bir dayanıklılık seviyesi vardı Mercedes’in sonra birden tank moduna geçti o motor bu sana mantıklı geliyor mu? K bakma da bilgili birisisin bence ve haliyle de Mercedes’in durumunun içler acısı olduğu anda birden motor olarak dayanıklılıkta neredeyse en iyi motor konumuna geldiyse bunda bir mantıksızlık vardır yanılıyor muyum? Kaldı ki biz Renault’un izin aldığını biliyoruz benzer bir izni 2010’da Ferrari aldı yani takımlar zaman zaman bu izinleri alabiliyor bunda anormal bir durum yok ki.
      Renault’un bu sezon özellikle yazılımda sorun yaşamasını anlayabiliyorum şahsen. Briatore Renault’un KERS sistemini üretmesini istememişti ve Redbull ve diğer takımlar kendi KERS’lerini kendileri ürettiler. Mercedes özellikle bu konu daki tecrübesini çok iyi bir biçimde kullanırken Renault RedBull’un yardımına ihtiyaç duydu çünkü neredeyse hiç tecrübesiz birileriyle olacak iş değildi tüm o yapılması gerekenler. Dediğim gibi Mercedes motoru ne alemde bilemem ama aradaki güç farkına bakarsak 2012 sezonunun sonunda McLaren’in dediği gibi Motor doğuştan çok yüksek performanslı doğduğu için doyuma en çabuk ulaşan motor da olabilir ama zaman gösterecek.
      Mercedes taraftarı olarak bunun tadını çıkar gururunu yaşa ama Formula 1 bu işlerin ne kadar çabuk değişebileceğine dair bir çok örnek mevcut…

      1. Bir yerlerden Berilyum Kelimesini ve F1deki kullanimini arastir.Mercedes gelisim izni almadi.Alsaydi Red Bull sadece bir kac tesadufi yaris kazanirdi.
        Sence Hamilton veya Rosberg pitten baslayip yarisi kazanamaz mi?Guc cok onemlidir.

        1. Berilyum 2001 sezonun da yasaklandı bu yasak tek Mercedes’i etkilemedi motor performansı ve güvenirlikte bütün motor üreticilerini etkiledi çünkü herkes bu malzemeyi kullanıyordu. Bu yasaktan sonra çıkıp o malzeme yasaklanmasaydı motor daha iyi olurdu demek saçma kurallar herkes için aynıdır.

          Ayrıca Mercedes Motor üreticisi olarak F1’e döndüğünde %100 motoru kendisi üretmiyormuş ortak olduğu bir motor şirketi varmış bu şirket ise Ilmor bu ortaklık Sauber ve McLaren takımına motor sağlıyormuş. Paul Morgan’ın 2001’de bir uçak kazasında ölmesinin ardından, Mercedes şirketin tüm hisselerini satın alarak ismi Mercedes-Benz High Performance Engines Ltd. olarak değiştirmiş ve o yer şuanda Brixworth.

  3. Mercedes ile farki kapatabileceginizi nerden cikardiniz
    Aksine acilacak o fark

    1. Niçin kapatılamasın? Ayrıca saf güç konusunun önemli olmadığını V8 döneminde Renault herkese göstermedi mi? Renault motorlu aralar yarışa daha hafif yakıt yüküyle başladıkları için Hamilton bile çıkıp bundan şikayet etmedi mi? dur hele yıllarca şampiyonluklara ambargo koymuş Ferrari’nin de hali ortada Evet Mercedes çok iyi geldi bu sezon ama seneye diğerlerinin ne şekilde adımlar atabileceği ne malum? Bilemezsin seneye belki Renault EBD gibi sürülebilirliği etkileyen bir gelişim kaydeder ve en güçlü olmadan da çok daha öne geçebilir. Sen Mercedes’e güveniyorsun da bu sezon Mercedes2in şampiyon olacağı 2012’de en hızlı aracı bırakıp giden Hamilton’dan belliydi. 2012 sezonunun sonunda ki en hızlı araç RBR diil McLaren’de idi. Kim o aracı bırakıp kaçar ki? Yani satın alınmış bir sezondaki başarı için garip bir heyecanlanma doğrusu seninki de ama napalım hakkındır elbet sevinebilirsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir