MotoGP: Hayden, Ducati'ye Kolay Uyum Sağlayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu pilot Nicky Hayden, Ducati GP9’a kolaylıkla uyum sağlayacağını düşünüyor ancak henüz yeni takımında tam hızını yakalayamadığını düşünüyor.

“Şimdiye kadar her şey yolundaydı. Tabii ki, tamamıyla rekabetçi olabilmek için daha hızlı olmaya ihtiyacım var ama motoru sevdim. Kullanmanın kolay olduğunu söyleyemem, bazen viraj çıkışlarında sorun olabiliyor ama motor çok güçlü ve bu önemli. Özellikle de yarış içerisinde. Şasi de çok iyi. Oldukça fazla geri dönüşüm alabiliyorsunuz ve motorun ön tarafındaki hissi seviyorum. Hızlı virajlarda oldukça stabil.”

“Şimdiye kadar Valensiya ve Jerez’de olmak üzere sadece iki kez test yaptık. Buralar zorlu pistlerdi. Malezya ve Katar’daki pistlerin daha iyi olacağını düşünüyorum.”

Hayden, son iki sezonunda Honda ile sadece beş podyum kazanabildi. Bu sezon da Ducati’den beklentilerini kontrol altında tuttuğunu söylüyor.

“Hâlâ kendime ve yeteneğime inancım tam. İlk hedef, 2006’daki seviyeye geri dönebilmek. İstikrarlı bir şekilde podyum için savaşmak ve yeniden yarışlar kazanmaya çalışmak.”

Amerikalı sürücü, takım arkadaşı Stoner içinse, “Casey ile çalışmaktan mutluyum. Birbirimizi birkaç yıldır tanıyoruz. Her ikimiz de rekabetçiyiz ve birbirimizi yenmek istiyoruz ama aynı zamanda birlikte çalışacak ve güçlü bir takım olacağız.” diye konuşuyor.

Stoner ise Hayden hakkında, “Nicky’nin takıma katılmasından memnunum. Ben daha küçük serilerde yarışırken bile bana her zamab nazik olmuştur ve birlikte çok güzel çalışabileceğimize inanıyorum. Aramızdaki iletişim harika.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir