Whiting: “Lauda Güvenlik Konusunda Hiç Bir Şey Bilmiyor”

yazar:

kategori:

Formula 1 Yarış Direktörü Charlie Whiting, Britanya GP’den sonra yarışı durdurmalarının saçma olduğunu söyleyen Niki Lauda’ya ters çıktı.

Kimi Raikkonen’in kazasından sonra aynı yere vurma riskinin çok düşük olduğu gerekçesiyle Lauda, yarışın bariyer tamiri için 1 saat durdurulmasının saçma olduğunu söylemişti.

Whiting “Niki kesinlikle haksız. Niki’nin yorumları fayda sağlamıyor çünkü o güvenlik hakkında hiç bir şey bilmiyor.”

“Aynı noktada kaza olmayacağını söylemek saçma. 2009’da Felipe Massa’nın kafasına yay vurması olayının tekrarlanmayacağını söyleseydik, daha güçlü vizörler için kampanya oluşturmazdık.”

“Kimi’nin öyle büyük bir kazadan yaralanmadan kurtulması, son yıllarda güvenlik konusunda alınan tedbirlerin kanıtı olduğundan bahsedilmeliydi.” dedi.

Ama Whiting’in Lauda’ya katıldığı bir nokta var “Kimi piste dönerken biraz daha dikkatli olsaydı daha iyi olurdu.” dedi.

Whiting ayrıca pist dışındaki toprak bölümdeki tümsekleri tam anlamıyla düzeltmenin mümkün olmayacağını, gelecek yarışlarda sürücülerin piste daha yavaş dönmelerinin söyleneceğini belirtti.


Yorumlar

“Whiting: “Lauda Güvenlik Konusunda Hiç Bir Şey Bilmiyor”” için 2 yanıt

  1. peki ayni nokta da ikili bir mucadelede biri diger araci disari itse ne olcak ? olmayan birsey mi ? hayir.bir cukuru dolduramayacak kadar becerniz yok ise diyecek bir sey yok.gerci son yillarda getirdiginiz sacma sapan kurallar ile ne durumda oldugunuz belli. sormak lazim lauda ya kendi yandiginda yaris durmus mu acaba ?

  2. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çarli burada çok abarttı.Burayı Monako zannetti galiba.

    Pistin çevresindeki alanlarda tümseklerin işi ne?.Onları düzeltmek çok mu zor..Sürücüye yavaş dön demekle iş bitmiyor.Peki sürücü piste girerken değil de pist dışına çıktığında tümsekle karşılaşırsa ne olacak.?.Bu sefer ne diyeceksiniz?.Pist dışına yavaşça çıkın mı diyeceksiniz?

    Daha geçen yıl kanada yarışında yarış hakemi veya pist görevlisi vincin altında kalıp can verdi.
    Son yıllardaki güvenlikmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir