Pic: 18 İnç Lastikler Sürücüler İçin Büyük Bir Mücadele

yazar:

kategori:

Charles Pic 18 inç lastiklere geçilmesi durumunda takımlar ve sürücülerin büyük bir mücadele ile karşı karşıya kalacaklarına inanıyor.

Lotus’un yedek pilotu Pirelli’nin deneysel lastikleriyle sabah 14 tur tamamladı.

Lotus aracı lastik için yapılan küçük çaplı süspansiyon değişiklikleri haricinde 2014 tasarımına sahipti.

“Eğer bir gün bu tür bir lastik kullanmaya başlarsak bu büyük bir mücadele olur. Takımların tamamen yeni bir araç üretmeleri gerekiyor, çünkü lastiğin felsefesi tamamen farklı. Durum sürücüler için de aynı.””Görünüş olarak farklı ve birileri beğenirken diğerleri beğenmeyebilir. Dürüst olmak gerekirse biraz fazla büyük olduklarını düşündüm, belki de onları araçta ilk kez gördüğümdendir.””Testin amacı onları denemek ve nasıl tepki verdiklerini görmekti. Genel tutunma çok çok düşüktü, bence rekabet düzeyinden beş veya altı saniye yavaştı, bunun temel sebebi aracın geri kalanının normal lastiğe göre üretilmiş olması.””Lastiklerin daha reaktif ve sinirli oldukları doğru, bunun yanında bir çok aero kaybediyorsunuz. Monza konfigürasyonundan bile daha kötü. Sürüşe bakacak olursanız, elbette iyi değil, ancak testin amacı bu değildi.”

“Bu bu tür lastikler için bir başlangıç ve eminim gelişeceklerdir. Bence bunun arkasından felsefe daha çabuk tepki verecek bir lastik ve direksiyonda daha sinirli bir hissiyat.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir