"KERS'i Kullanmamak Avantaj Sağlayacak"

yazar:

kategori:

Toyota’dan Pascal Vasselon sezonun başında KERS’i düzenli olarak kullanmama kararı almalarının kendilerine performans avantajı sağlayacağını düşünüyor. Toyota, KERS’i geliştirme çalışmalarına devam etmesine rağmen, Vasselon takımın KERS’i kullanmama kararının doğru olduğuna inanıyor.

"Bu kararı, bize avantaj sağlayacağına ikna olarak aldık. Sezon başında kullanmayacak olmamızın nedeni programımızın geç kalması değil. Tüm paketin performansını hesaba katıyoruz. KERS’i araçta kullandığınızda ağırlık merkezi konusunda neredeyse özgürlüğünüz olmuyor. Sadece bir saniyenin bir kısmı kazanmak değil, tüm araçtaki etkilerini göz önünde tutmalısınız. Bir yararı olup olmayacağını öğrenmek için beklememizin nedeni de bu.”

Vasselon yine de çalışmalara devam ettiklerini vurguluyor.

"KERS sistemiz test edilmeye devam ediyor ve makul derecede iyi çalışıyor. KERS ile piste çıkmak mümkün olabilir ama sistemin genel gelişiminin kısa vadede performans artışı sağlayacağı garanti değil.”

Ayrıca Vasselon, yeni TF109’un tasarımıyla ilgili olarak da yeni aracın yoğun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını, çalışmalara normalden 4 – 5 ay daha erken olarak 2007 yılı sonunda başladıklarını ve 2008 boyunca çalışmaların devam ettiğini söylüyor.

Yeni kurallar hakkında ise, "Muhtemelen 1998 yılındaki değişiklikten daha büyük olacak çünkü F1’deki iki temel performans unsurunu etkileyecek, aerodinami ve lastikler. Bu yüzden değişen bu iki öge arasındaki tüm ilişkileri yeniden öğrenmemiz gerekecek. Teknik açıdan, tamamıyla zorlayıcı ve komplike bir iş olacak.” diye konuşuyor.


Yorumlar

  1. Toyota nın F1 takımının , yol araçlarındaki Toyota kadar iyi olmamasının hatta yarısı kadar olmamasınını nedeni ortada.Avrupalı merakı şirkette japon yok heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir