Lauda: “FRIC Yasağı Bir Şey Değiştirmeyecek”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, FRIC süspansiyonların yasaklanması halinde Mercedes’in bundan en çok etkilenen takım olacağı görüşlerini kabul etmedi.

Son günlerinde öne çıkan konularından birisi ön ve arka süspansiyonları birbirine bağlayan FRIC sisteminin yasaklanacak olması. Mercedes’in bu yasaktan en çok etkilenen takım olacağı söyleniyor.

Bild’in haberine göre Mercedes’in sistemi Pirelli lastiklerinin optimum sıcaklığa ulaşmasında ve aracın mükemmel uyum içerisinde çalışmasında yardımcı oluyor. Aynı haberde Mercedes’in tur başına 0.5 sn ile 1 sn arasında yavaşlayabileceği iddia edildi.

Lauda “FRIC’i kaldırmak pek bir şey değiştirmeyecek. Aynı zamanda 1.5 senedir yasal olan bir sistemin bir anda yasaklanmasının sebebini merak ediyorsunuz.”

“Artık kurallara aykırı olan şeyler için yatırım yapmak istemiyoruz. Yasal olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.” dedi.

Auto Bild, Ferrari ve Mclaren takımlarının bu sistemin yasaklanması için lobi faaliyetleri yaptığını iddia etti. Bu sistemi en iyi Mercedes ve Red Bull’un kullandığı söyleniyor.


Yorumlar

“Lauda: “FRIC Yasağı Bir Şey Değiştirmeyecek”” için 6 yanıt

  1. iyi de bunu 4 yil domine eden redbula neden yapmadilar ???gecen sene adamlar lastigi kullanamiyor diye degisiklige gidip yardinci oldular ve kalan butun yarislari kazanmasini sagladilar. fia nereye gidiyor amac nedir?

    1. Reb Bullun dominasyonu Fianin isidir.Ferrari ve Mclaren gibi eskilerin burnunu surtup Concorde anlasmasini imzalattilar.

  2. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yıllardır bu sporun içinde olan adamın sebebini merak ettiği şeye bakın..Hiç samimi değil inandırıcı da değil.

    Bu sporda “önde olana müdahale” diye bir sistem vardır.İlk defa yapılmıyor son defa da olmayacak.

    Kurallara aykırı olana yatırım yapılmaması ve parçaların yasallığının açığa kavuşturulması gibi olgularla uğraşmak yerine herkesten 2 saniye daha hızlı araç olmamak daha mantıklıdır..Araç aşırı hızlı olmazsa kimse de süspansiyondan ondan bundan bahsetmez.

    Gerçek şu ki aşırı hızlı aracı ne sponsorlar ne de taraftarlar ister.Bunu sadece 2 eski takıma bağlamamak lazım..Olaya firmaların gözüyle bakarsak ;Kameraların mercedesten başka bişey gösterdiği yoktu.İngilterede ilk defa Ferrariyi bu kadar uzun süre izleyebildik..Sponsor ve reklam gelirleri F1 in can damarlarından biridir.Koskoca dünyada bir tek petronas firması mı var.Mclaren ve Ferrarinin sponsoru yok mu.Bu kadar paraları babalarının hayrına mı veriyorlar.Olaya seyirci gözüyle baktığımızda izlenme oranları ve yeni fanların oluşması gibi değerler zaten ortada..

  3. Ferrari ve Mclaren’in gücü işte. Geride olsalarda politik anlamda hala güçlüler.

  4. Yusuf Hitay avatarı

    iki tarihi beceriksiz iş başında yani.

  5. Ellerine sağlık.
    Son günlerde yabancı basını takip ettiğini iddia eden bazı arkadaşlarımız kıyameti koparıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir