Mercedes Almanya’dA FRIC Süspansiyonu Kaldıracak

Son çıkan haberlere göre Mercedes, kendi ülkesindeki yarışta FIA’nın uyarılarının ardından FRIC süspansiyon sistemini aracından kaldıracak.

Bu hafta içerisinde FIA, FRIC süspansiyon denilen sistemin kurallara aykırı olduğunu ve Almanya’dan itibaren takımların bu sistemi kullanmaktan vazgeçmeleri gerektiğini bildirerek herkesi şaşırtmıştı.

Auto Motor und Sport’un haberine göre FRIC süspansiyona sahip takımların sistemi kullanmaya devam etmesi halinde Mclaren, Ferrari ve Caterham yarışlarda protesto edecekler.

2008’de Renault tarafından ilk kez kullanılan ve daha sonra takımların çoğunun kullandığı bu sistem ön ve arka süspansiyonları birbirlerine bağlıyor.

Takımların çoğunda bu sistem olsa da en iyi Mercedes ve Red Bull’un bu sistemi kullandığı biliniyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Mercedes ve Red Bull’un Almanya GP’de bu sistemi kaldıracağını ve klasik sisteme geçeceğini söyledi.


Yorumlar

“Mercedes Almanya’dA FRIC Süspansiyonu Kaldıracak” için 10 yanıt

  1. F1 tamamen tezgah olmuş. Heyecan azalmasın diye ayar çekiliyor. F1 bitti kimsenin haberi yok.

  2. Onur Gentas avatarı

    Formula 1 öyle bir hale geldi ki tek araç dominasyonuyla geçmeye başladı sezonlar. 2012 sezonunda çekişmeler izledik, son yarışlara doğru bazı adaylar şanssızlıklar ve sorunlar yaşasa da 4 şampiyonluk adayı vardı. 2013 yılında Red Bull tam anlamıyla dominant bir araca sahipti ve açıkçası son yarışların hiçbirini izleme gereği bile duymadım. Vettel yarışa sonuncu sıradan başlasa bile heyecan olmuyordu içimde. Bu senede Mercedes Red Bull’dan bayrağı devraldı ve gene dominant bir araçla sezonu geçiriyoruz. Bu sezonun farkı 2 Mercedes pilotunun birbiriyle çekişmesi. Yoksa 2013 yılından hiçbir farkı yok bana göre.

    Her nekadar Mercedes pilotlarından birini destekliyor olsam da eğer ki yarışlara heyecan getirecekse yapsınlar bu değişikliği. Hatta farklı önlemler de alsınlar. Biliyorum emek hırsızlığı olacak ama eğer ki bu sporu kurtaracaksa buna evet demekten başka şansımız yok. Farklar azalsın pilotlar birbirini zorlasın. Mercedes’in arkasında da drs açabilecek kadar yaklaşacak araçlar görelim.

  3. Öyle mi ? Bi tek Mercedes’e yasak sanırım diğerlerine serbest ?
    Mercedes’e 0,8 kazandırıyor da diğer takımlara 0,5 mi kaybettiriyor bu sistem ya da ?
    Yasak herkese yasak. Hayal dünyasında yaşamayın. Sistemin “EN ÇOK” Mercedes’e fayda sağladığı düşünülüyor. Sadece Mercedes kullanıyor denmiyor. Mercedes 0,8 kazandırıyorsa diğer takımlara da en kötü 0,3 0,5 arası kazandırıyordu bu sistem yaklaşık olarak gelen bilgilere göre. Son yarışta da gördük ki Mercedes tempoyu arttırması gerektiği zaman 2,5 saniyeye kadar fark atabiliyor neredeyse. Böyle FRIC yasaklarıyla bilmemneyle yavaşlatamazlar Mercedes’i kolay kolay. Çok beklersiniz daha.

  4. Onur Gentas avatarı

    Çok kan kaybedeceği söylenen Mercedes’ten doğru düzgün bir tepki bile gelmedi. Çok ciddi bir fark olsa eminim daha sert tepki gösterirlerdi. Diğer araçlarla olan fark belki azalır fakat 0,2- 0,3’lere zor iner diye düşünüyorum.

    1. Aynen katılıyorum dostum Mercedesi etkilemez bence de Mercedesin asıl silahı hybrid güç ve motor ERS SİSTEMİ bunlar yanında abur cubur diyelim 😀

  5. bakalım kac saniye yavaslayacaksınızda avantaj saglanıyorkı kullanılıyor demekkı 0.5 sn azalsalar yıne ıyı en azından ferrari olarak gelıstıgımız bellı olur turbo ers gelısımıde olursa ve duzluk hızıda ferrari için ıyı olurr

    1. Bu sistem kaldirilinca daha kotu olmayacagini biliyor muyuz Ferrarinin?Belki herseyi dengede tutan budur.

  6. Demek ki güveniyor kendine hem Mercedes hem RBR hala.
    Kaldırın istediğiniz kadar biz yine istediğimiz sonuçları alırız, bırakın bu sezon artık peşimizi, sezon sonu belli zaten. Böyle böyle uğraşarak bi yere varamazsınıza getiriyorlar işi biraz…

    1. Ne alakası var kardesim güvenle yasak geldiği için fia sökmeden kendileri kaldırıyor buna mecburiyet denir güven denmez bu sistemin mercedese 0.8 sn kazanımı olduğu söyleniyor f1 yorumcuları tarafından ve şimdi sistem yasaklandı en fazla tur başına 0.2, 0.3 sn hızlı olabilirler 1.5, 2 sn olayı biter

      1. 2-0,80=0,30 güzel matematik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir