"1" Numaralı Araç: Mclaren Mercedes MP4-24

yazar:

kategori:

McLaren, Mercedes motorlu 2009 için tasarladığı yeni aracı MP4-24’ü tanıttı.

Öncesinde Ferrari ve Toyota’nın tanıttıkları yeni araçlarında olduğu gibi ilk göze çarpan unsurlar geniş ön kanat ve dar arka kanat.

Ron Dennis: "Şüphesiz her takım için aynıdır, bu yüzden zorlukların yarışmacılar için daha az zorlayıcı olduğunu söyleyemeyiz. Kapsamlı kural değişiklikleri, geniş ölçüde çalışma gerektiriyor. 15 yıl içinde gördüğümüz en büyük kural değişikliği yapıldı."

"Bu da grubunuzda teknolojik uzmanlık gerektiriyor. Onlar sadece mühendis değil, aynı zamanda yüksek özelliklerdeki bilim adamları."

"Burası işte yanlış yapılabilecek bir yer. Çünkü eğer yanlışi yaparsanız, hiç bir gelişme sonuç vermez. MP4-24’te gördüğünüz şey, doğru şekilde canlandırılmış bir araç."

"Aynı zamanda iyi görüntüsü olan bir araç da yapmaya çalışıyorsunuz. Bu, yüksekte değerlendirdiğimiz bir şey. Eğer iyi görünürse iyi de gider. Bu yüzden gördüğünüz, bir çok insanın ortaya çıkardığı şahane bir şey. Sadece teknoloji uzmanları tarafından değil, diğer insanlar tarafından da. Bu, yarın bir piste çıkıp tam anlamıyla çalışacak bir araç."

"Ama bu ikinci bir araç. İlki Portekiz’de. Bu yüzden ilk yarışa atak yapmadan zaman konusunda iyi bir konumda olduğumuzu hissediyoruz. Çok kritik bir zaman olacak. Çünkü sezonun geri kalanı için de temel oluşturacak."

McLaren’in yeni aracı, geçen sene Lewis Hamilton’un şampiyon olması nedeniyle "1" numarayı tşıyacak.

Lewis Hamilton: "Tamamıyla bir bütün halinde aracı ilk kez görüyorum ve güzel görünüyor. Takım, her zaman harika bir araç yapmayı başarıyor ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkanı görmek harika."

Heikki Kovalainen: "Lewis’in düşüncelerini paylaşıyorum. Harika görünüyor. Kural değişiklikleri ne olursa olsun takım, güzel bir araç üretmeyi başarmışdı"

Yeni araç, ilk kez yarın Pedro de la Rosa ile piste çıkacak.

Pedro de la Rosa: "Yeni aracın ilk günü, hepimiz için çok ilginç ve heyecan verici bir gün.Geçen senenin tanıtımında söylediğim gibi bu çalışmaları göz önünde bulundurarak takımın bana verdiği bu şans ve sorumluluk nedeniyle gurur duyuyorum"

"İlk turları atmalı ve işe oradan başlamalıyız. Piste çıkış gününün olağan çalışmasıdır bu. Melbourne öncesinde çok ateşli bir test programı olacak ve umarım tecrübemle takıma yardımcı olurum"

"Bu, sürebildiğim 9. paket. Bu yüzden tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Umrım bu tecrübe hakkını bulur"


Yorumlar

  1. güzel olmuş ya fena değil.

  2. Güzel araç begendim.Ama pist üstü görüntüsü F60 dan daha kötü.Bana göre Ferrari-Mclaren-Williams gayet güzel.BMW-Toyota idare eder diyelim.Renaulta gelirsek tam bir felaket.

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    Ahmet kara mp4-24 le ilgili haberlere kopyalayıp aynı yorumu yazıyorsun biraz değiştirip koy bari 😀

  4. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Az bile yazmışlar isterse aracın her yerini 1 yazarak doldururlar bundan kime ne ? Şampiyon pilot we şampiyon araç war mı itirazı olan ?

  5. Haha yeni farkettim 🙂 Bu ne len, gormemisin oglan cocugu olmus seyini koparmis derler ya, arka kanadin iki tarafinada 1 yazmislar :)))

  6. bu senin araçları kötü kimse inkar etmeyecekmiş:) ettik ne olcak şimdi. Bunu baştan söylemiştik ama yavaş yava ş gözler alışıyor.
    Nedense Ferrari çok güzel diyenler övecek birşey bulamıyor burunu çok güzel deyip bitiriyorlar.2 senedir aynı birisinde çekiç birisi uzun olduğu için sevilmekten bitirilemiyor:D
    Farkettinizmi bilmiyorum McLaren aracı önbölüm dışında tamamen yeniden tasarlamış ve bana göre güzel.Ön kanat kötü olmasada değişecektir.

  7. Muhteşemden biraz daha güzel. Mevcut kurallarla daha iyisini ancak tekrar McLaren yapar.

  8. Evet bu senenin araçları kötü kimse inkar edemez bunu.

  9. kaan kaanhan avatarı

    farklı şahıslardan "ama bu sefer değil","iğrenç","berbat" vs.. lafları senelerdir duyarız 😀 ama doğal olarak güneş bir türlü sıvanamıyor 🙂

  10. Valla ben takim tutman pilot tutarim, o yuzden tarafsiz bakabiliyorum 🙂 Mclaren her zaman cok guzel araclar tasarlamistir, ama bu sefer degil..

  11. gurcan hezer avatarı

    Aracın arka tarafı bile ,kuralların getirdiği şekil bozukluğunu yansıtmamakla birlikte,ayrı bi konseptle tasarlanmış, Ferrari veya Toyotada ki basitlikten eser yok ,herkesin estetik kavramı görecelidir ama güzelle çirkini ayrmakta ayrı bi hüner gerektirir,açık ara 2009 hatta 2000 li yıllrarın en güzek araçlarından biri……

  12. Ahmet Kara arkadaşım coşmussun sakin ol biraz en karizma araca böyle söylemler yapman yakışıksız kalmış 🙂

  13. iğrenç ve berbat mı :)))

  14. Berbat, Mclaren`den cok daha iyisini beklerdim. Aracin burnunu Ferrari`de ki gibi uzun tutmaliydilar, bu sekilde igrenc olmus Toyota gibi..

  15. MagicAlonso avatarı

    mclaren sahip olduğu renklerle kötü bir araçta yapsa araç yinede güzel görünür.Ferrari ve mclaren gibi takımların renkten ötürü daima göze hoş görünebilme gibi bir avantajları var.

  16. ön kanat en iyi Toyota tarafından yapılmış bana göre tabi burunu kötü.Yanların aero dinamiği çok mantıklı gözüküyor nasıl çalışır bilinmez.mclaren kuralları zorlayacaktır ön kanatta daha zaman var.
    Ayrıca araç rocket red le silver a fazla bürünmüş.Siyah ve koyu gri yi görebilsek iyi olurdu

  17. Arkadaşlar McLaren yine çok güzeel bi araç yapmış. Özellikle egzos çıkışları yandan görünümü büyüttüğünüz zaman gerçekten çok çılgın duruyor. Hayırlı olsun hepimize. genel olarak yine çok güzel bir araç olmuş. Herkese saygılar.

  18. ne olursa olsun çok ilginç bir araç yapmışlar, nasıl sonuç vereceğini çok merak ediyorum, yarın test edicez galiba bu aracı

  19. oldukça güzel görünüyor. umarım bir o kadar da hızlı olur..

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Her taraf iyi hoşda ;araç mühendisi veya aerodinamikçi değilim fakat konu hız olduğunda zannımca aracın ön kısmı mümkün mertebe dar tutulur bunu Toyotada ve Ferraride gördük dardan genişe bir ivme vardı ön kanatlarda fakat Mclarende tam tersi bir ivme var genişten dara doğru ve bu sebepleki aracın önü diğerlerinden daha fazla küreğe benzemiş ;sebebi hakkında bir fikri veya tahmini olan varmı acaba ? ;
    birde şuna kanaat getirdimki aracın çizgilerinden ziyade renkleri çok önemli ;renkler veya renklendirme tasarım çizgilerine mana veriyor ….

  21. aracın öndende fotosu yok ki.tam bir değerlendirme olsun.Ön kanat değişecektir ama bu kötüde sayılmaz.Arka bölüm farklı ve güzel bunun başka bir takımda olduğunu yada olacağını sanmıyorum.Çoğu takım williams ın ilk kural denemelerinde yaptığı aracı aynen yapmış ve (yapıcaklar). Şimdi bmw ve williams şaşırtabilir ve tabi RedBull

  22. McLaren yine klasını göstermiş ve Toyota ve Ferrariye oranla daha göze hoş görünen araç çıkarmış..Bir çok ilginç şey fark ettim araçta arka taraftan foto görmedik ama tepeden bakınca egzos çıkışı kapalı oldukça hoş görünüyor f60a göre biraz daha geniş f60 inceliyordu arkaya doğru.. sidepodları daha dar yeni Mp4-24ün aynalar biraz daha yakınlaştırılmış ön kapakdaki sıcak hava çıkışı geriye doğru yapılmış. Kalın burun hep yakışmıştır McLarene 2005deki biraz daha geniş ve inceydi bu biraz daha tombul oval ama yinede hoş duruyor. arka kanat radikal olmuş geçen seneki arka kanadı uyarlamışlar 2009 aracına. Dingil mesafesi biraz kısaltılmış gibi görünüyor.. Ön süspansiyon çok ilginç geldi bana MCLaren süspansiyon konusunda başarılı bir takımdır 5 tane kol gördüm normalde 3 tane fln oluyordu aerodinamiğin azaldığı bir yılda süspansiyon ve mekanik tutuş önemli rol oynicak.. Slickleri en iyi şekilde kullanmak önemli.. Sidepod göremedim araçta Toyota ve Ferraride vardı bargebord var ama lansman için mi koyuyorlar bunu anlamadım ilk yarışa çok değişiklikler geçircek araçlar zaten.

  23. oğulcan eriş avatarı
    oğulcan eriş

    arkadaşlar bnce çok güzel olmuş herşeye rağmen ferrari kadar olmasada beğendim

  24. Ertan Akkaş avatarı

    İlk defa McLaren'in bu derece kötü bir aracını gördüm. En güzel bölüm aracın arka kısmı gerçekten çok güzel bir iş çıkartılmış burada…

  25. ferrai ve mc laren araçlarına üstten baktığımda mc laren daha kaba olmuş. genellikle mc laren tasarımlarını beğenirim ama bu sefer olmamış. gerçekten kötü görünüyo.

  26. ferrari ve toyota felsefe olarak birbirlerine benziyolar ama mclaren diğer takımlardan farklı bir çizgi seçmiş, özellikle ön süspansiyon bağlantılarına bakıldığında diğer iki takımdan çok farklı, arka tarafta da aynı durum söz konusu, geçen senelerde de diğer takımlara göre farklı bir aracımız vardı ancak bu kez sanki farklı bir seride yarışcakmışız gibi hissettiriyor:) çok başarılı olacağını umuyorum

  27. onur aybars avatarı

    MP4-24 izlediğim en çirkin McLaren olcak sanırım. Egzos çıkışları güzel duruyor. Ön süspansiyonlar değişik. Araç hiç hoş görünmedi. Demekki kurallar dahilinde bu kadar oluyormuş. Bir de ben F1'i izlemeye '98 sezonundan başladığım için oluklu lastiklere alışmıştım, oluksuzlar poşet gibi geliyor gözüme 🙂
    Hayırlı olsun…

  28. egsozda bir sinsilik var gibi:) süspansiyon sistemide değişmiş heralde

  29. Güzel araç ama ben tam anlamıyla birşey anlamadım resimlerden.
    Böyle fotoğrafcının..
    Aracı o şekilde koymanın ne gereği var süs diyemi yaptınız.
    Organizasyonu yapan salak kimse artık

  30. mehmet ceviz avatarı

    sılver arrows… bu kurallarla bu araba harika illa sılver arrows…

  31. Ben çok beğendim ya,gözüme çok hoş gözüküyor…kalın burun yapısını mclarende özlemişim…arka taraf çok farklı duruyor..üstten bakılınca gövde geçen senenin aracına göre biraz daha dar..ön süspansiyonları baştan aşağı değiştirmişler.hadi bakalım şu kerside iyice bir otutturduk mu değmeyin keyfimize..

  32. aynalar gövdeye sanki yapıştırılmış gibi görünüyo, arkayı görmek zor olacak gibi, herhalde buna ihtiyaç duymayacaklarını düşündüler

  33. mevcut kurallar dahilinde herhalde bi araç bu kadar güzel yapılabilir, zaten mclaren bu konuda herzaman referans noktası olmuştur, özellikle aracın arka kısmı ferrari ve toyotaya göre daha agresif tasarlanmış, üst havalandırma girişi çok dar, ön kanat testlerde denenenden çok farklı değil, yani iyi bir tasarım çizgisi veya felsefesi tutturulduğu anlamı çıkarılabilir burdan, sonuç olarak biz mclaren taraftarları tabiki şampiyonluk istiyoruz ve benim görüşüme göre en büyük aday vodafone mclaren mercedes takımıdır, bide şu kova olmasa..

  34. burak bocek avatarı

    araç bence toyota ve ferrariye göre görünüş olarak 1000çekemez bence.herhalde kendince böyle söyledin o kadarda değil yani.her sezona her zaman favori girer mclaren ve ferrari belki bir başka takım daha zorlar onları

  35. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Vodafone McLaren Mercedes çalışanlarını tebrik ediyorum…Araç gerçekten güzel görünüyor.Diğer araçlardan farklı noktaları bir hayli fazla özellikle egzost çıkışları,motor kapağı,arka kanat we ön kanat çok şekil olmuş 🙂

  36. şu bir gerçek bu araba ferrariye toyotaya görünüş olarak bin çeker ama pistde hangisi hangisine bin çeker görecez önemli olanda bu zaten

  37. araç kötü gözüküyor diyenlere saygım ama bence hoş gözüküyor ferrarinin ön kanadı çok kötüydü budaha estetik duruyor. mclaren hızlı olur diye düşünüyorum bence busene sacede BMW ve mclaren çekişir.tabi ilerki günler ne gösterir bilemem.

  38. ULAŞ kardeş motorumuzada izin var iyi bir dayanıklılık iyi bir aeru gerisi çorap sökü gibi gelir kardeş HADİ 19 OCAK HADİ RENAULT

  39. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Araç muhteşem !

  40. EWT hakanda haklı çok büyük değişiklikler var hemm renault oluksuz lastiklerde bence baya başarılı alonsoda olumlu konuşmuştu bakcaz SABIRRRR SABIRRRRRR 19 OCAK RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO AVCI FERNANDO KARDEŞLER

  41. GÜRCAN SENİN ANLATTIĞINLA bu kurallar arasında çok büyük bir fark var o değişim farklı bu değişim dikkatini çekerim görelim bakalım saygılarımla

  42. işte gurcan inan bende bundn korkuyorum işte… ama bi fark var şuanda alonso var renaultta…AMA BU F1 hiç bir şey belli olmaz.

  43. gurcan hezer avatarı

    Reneault un bu sene şampiyonluk mücadelesi vermesi süpriz olur ,kural değişikliklerine adapte çabuk reaksiyon verip ,adapte olma süresini kısaltabilen bi takım izlenimi vermediler ,bknz 2007 lastik değişimleri ,motor dondorulması ….
    1.ilk için çekişmelerini isterim ,çok renkli bir sezon olur ama zor güzüküyor…

  44. ulaş kardeş benim de tek korkum kers ama renault bununda üstesinden gelecektir bundan eminim saygılar bu arada MCLRENCİ ARKADAŞLARA HAYIRLI UĞURLU OLSUN GÖZLERİ AYDIN

  45. bence r29 renk oalrak çok karışık ama r29 çok güzel olcaktır sarı mavi turuncu felan:)) ee motor gelişimimizede onay verdiler saten renault aero acıdn gayet ii durumdaa bilmiom artı tek korkum kerssssssss sistemiii

  46. hadi renault hadii alonsoya yakışır bir araba ver yeter geçermi o 3 gün ah ah

  47. ahmet saol kardeş ama o 3 gün geçermi, bugünü saymasak iyi olur ulaş kardeş inşallah alonso mutlu olurda bizde oluruz hadi rs 29 umudumuzsunn hadii

  48. HADİ RENAULT F1 TEAM…

  49. evet biz 2 saat bekledik ve bekledıgımızede deydii sıra reanault da artık…

  50. saol ahmet… 3 gün gecermi beeeeee

  51. allah razı olsun nasıl geçecek üç gün bilmiyorum.

  52. hakan dostum alonso aero canavarı:)))) aracımıs bi gelsn alonso onu bi test etsin saten söler aracın ii yada kötü oldunu ona göre bizde davranırıs acıkcası ben cıkkkkk:((

  53. Ahmet  Keleş avatarı

    bekleme sırası sizde hadi Allah sabır versin 😀

  54. Ahmet  Keleş avatarı

    bekleme sırası sizde hadi Allah sabır versin 😀

  55. alonso ile hemıltonun çekişmesi isterim inşallah takımım iyi bir araç verirde alonso nun altına hemıltonla kapışmasını bol bol izlriz artık hadi gel 19 ocak artık hadiii RENAULT F1 TEAM

  56. bende RENAULT F1 TEAM taraftarı olarak mclaren şamp. en büyük favorilerindn biri ö. olan dayanıklı bir arac üretmek bakalım nolcak ben gerçekten r29 çok merak ediyorum saygılar 3 gün kaldı RENAULT F1 TEAM

  57. gurcan hezer avatarı

    "Aynı zamanda iyi görüntüsü olan bir araç da yapmaya çalışıyorsunuz. Bu, yüksekte değerlendirdiğimiz bir şey. Eğer iyi görünürse iyi de gider. Bu yüzden gördüğünüz, bir çok insanın ortaya çıkardığı şahane bir şey. Sadece teknoloji uzmanları tarafından değil, diğer insanlar tarafından da. Bu, yarın bir piste çıkıp tam anlamıyla çalışacak bir araç."
    herşeyin özeti ve diğerlerinden farkı bu aslında…

  58. işte bir ferrari taraftarı olarak en çekindiğim araç, bana göre, umarım olmaz ama, şampiyonluğu gerçekten alabilir. Ferrari de kuşkusuz çok iyi araç üretmiş olabilir ama Mclaren özellikle arka tarafta çok farklı bir iş çıkarmış.Toyota'da ve Ferrari'de gördüğüm yaklaşım Mclaren de yok.Arka tarafı, tahminim, aerodinamik verimliliği azaltmamak adına hiç kesmemişler.Yalnız Mclaren soğutma problemi yaşabilir, fakat şurası var bu motorların devri 18000 rpm ye düştü bu sene ve 8 motor hakkı var, hem de sıra da önemli değil, bilmiyorum bakalım ne olacak.Bir de şu KERS sistemi var orası da tam bir muamma.Göreceğiz

  59. yok didemcim o işin espirisi ama ben bir renault taraftarı olarak bizden hızlı olmasını istemem doğrusu.

  60. Eee yok artık ali sezer arkadasımm bu kadar güzel araç yapsınlar sonra gridin ensonunda yarışalım olurmu :))

  61. dpğruları söylemek gerekirse toyota ve ferrariden daha estetik daha çekici duruyor hatlar çok keskin darısı bizim başımıza hadi RENAULT F1 TEAM SAYGILAR ARKADAŞLAR

  62. sergen HAMZAOĞLU avatarı
    sergen HAMZAOĞLU

    Bence iyi araba yapmışlar.ama ferrari bence daha güzel.

  63. yok kardeşim adamlar güzel araç yapmışlar. benim tek dileğim bu güzellik pistlerde aracın hızına yansımaması.güzel olsun ama gridin en arkasından gitsin bizde aheste aheste syrederiz.

  64. resmler geldikce daha hoş görünüyor tebrikler mcclarene arac yandan ii durmuo ama önden bakıldığında çok hoş hadi hayırlısı şimdi sıra RENAULT F1 TEAM

  65. kaan kaanhan avatarı

    harika; sidepod hava girişleri,burun,ön kanat,motor kapağı,egzos çıkış yerleri olabileceği kadar güzel olmuş. farkını ortaya koymuş yine McLaren.

  66. burak bocek avatarı

    yinede mclaren fanlarına hayırlı ugurlu olsun yeni araçları

  67. burak bocek avatarı

    bence en son görüntü çok itici sayfada haberi tanıtan resim ile ilki aslında güzel ama bence kesinlikle 2009un en iyisi değil

  68. Bizimkiler gerçekten çok iyi iş çıkarmış..bana 97 deki f1 araçları anımsattı…

  69. ön kanat bmw ve toyatanınki gibi itici durmuyoo çok güzel olmuşş yeni aracımız hayırlı ugurlu olsun

  70. Mclaren genelde güzel yapardı aracını ama bu sefer olmamış.

  71. fotolar geldikçe dahada netleşiyor.hakaten güzel araç yapmışlar. ön kanat yanından kötü duruyordu ama önden bakınca daha bir güzel duruyor.

  72. tijs_wervest avatarı

    Araç Karınca Yigene benzio :)Kara Şovalye de Batman her yerin boyutunu çıkarıp görebiliodu Ordaki Batman bakışı aynı araçtaki bakış gibi 🙂

  73. gurcan hezer avatarı

    Sadece 2009 un değil son yılların en güzel aracı olmu bu kurallar çerçevesinde sanat eseri çıkartmışlar..
    Araç çok komplike ve oldukça çaba sarfedilmiş şekillendirilmek için,özellikle soğutma ,spidodtlar ,sıcak hava tahliyesi gibi konularda Mclaren oyunu bir adaım öne taşımış gibi görülmekte ,diğer araçlara göre daha ufak ve keskin hatlara sahip ,umarım pist üzerinde de yansımasının hızıyla görürüz….

  74. eveeeet resimler geldi mc laren estetikteki becerisini yine konuşturmuş .dediğiniz gibi egzost çıkışı mükemmel olmuş.yandan duruşuda fena gözükmüyor.

  75. Ahmet  Keleş avatarı

    sidepod girişleri çok değişik olmuş

  76. burak bocek avatarı

    evet en son linkte egzoz çıkışı dana net açıkçası bu sene egzoz çıkışları çok güzel arka kanatta aslında fena değil yani bir kaç farklı poz çekim görürsek öyle kaba saba durmuyor gibi

  77. Ahmet  Keleş avatarı

    evet egzos çıkışı çok hoş ve motor kapağı da öyle

  78. tijs_wervest avatarı

    Egzos çıkışı mükemmel görünüyor :)en çok begendigim yer orası 🙂

  79. Ahmet  Keleş avatarı

    Mclaren'ın resmi sitesinde önden çekilmiş bir resmini koydular

  80. başka fotograf yokmu yaa

  81. gurcan hezer avatarı

    Mclaren soğutma ve egzos ısılarının dışarı tahliyesi gibi kritik bilşenleri ,farklı bir yapıda konuşlandırmışa benziyor,bu donanomlar d,ğer araçlara göre oldukça arkada ve aracın içinde kalmakta ,kersi daha değişik kullanıcaklar gibi gözükmekte ,araç MP4/12 ve MP4/20 MELEZİ GİBİ…..

  82. erman yiğit avatarı

    ben beğenmedim 😀

  83. Ahmet  Keleş avatarı

    fanatik olduğum için mi bana bu kadar güzel görünüyor anlamadım genelde beğenmediniz 😀

  84. valla bende beyenmedm ön kanat bi tuhaf ama dahada resimler gelcektir

  85. burak bocek avatarı

    Abi Mclaren fanlarının eziyeti nedir ya? adamlar sabahtan beri bekliyorum sabır taşı oldular tek bir resim geldi:)araç Ferrari gibi ufak tefek görünüyor şık sempatikl ama bence en estetik ve göze hoş gelen şuan için Toyota.Ön tarafı daha önce Mclarende beğenmemiştim zaten her takımın aşagı yukaru aynı tanka benziyor önden.Ama şu poz fena değil çok şişkin ama güzel.

  86. Ahmet  Keleş avatarı

    ben beğendim valla sırf Mclaren'ı savunmak olsun diye değil gerçekten güzel duruyor

  87. tolga soydan avatarı

    arka kanat diğer araçlara göre daha güzel duruyo gibi ama pistte daha kötü gözükür havadan çekimlerde falan

  88. Ahmet  Keleş avatarı

    ön kanat hiçbirinde güzel değil ki 😀

  89. tijs_wervest avatarı

    İlk defa McLaren Aracını beğenmedim :(yandan öteki araçlara göre kötü duruyor.önden de zaten malum yani…

  90. şimdiden ön kanadın çirkin durduğunu söyleyebilirim (bu benim görüşüm)

  91. Ahmet  Keleş avatarı

    daha normal resimler bekliyoruz 😀

  92. sanırım linkde sorun var..

  93. tolga soydan avatarı

    çok küçük geldi bana 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir