Dennis, Takım Patronluğu Görevinden Çekiliyor

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, 2009 sezonu başlamadan önce takım patronluğu görevinden çekileceğini açıkladı.

61 yaşındaki Britanyalı, bunun bir emeklilik olmadığını sadece McLaren Grubu’ndaki diğer görevlere odaklanmak için bir yol olduğunu söyledi.

Dennis yine de bazı yarışlara katılacağını ama mart ayının ilk günü takım patronluğu görevinin Martin Whitmarsh’a geçeceğini söyledi.

"Martin için takım patronluğu görevini devralmanın zamanı kesinlikle geldi. Mart ayının 1’inde bu göreve gelecek. Ben hepsine olmasa da yarışlara katılmaya devam edeceğim çünkü bu benim için bir tutku.”

“Bundan sonra daha sıkı çalışmaya niyetliyim ve grupta çok büyük bir sorumluluk üstleneceğim. Tam donanımlı idari başkan olacağım. Artık zamanı geldi ve bunun %100 benim kararım olduğunu söylemeliyim. Yapmak istediğim bu ama daha fazla çalışmaya da niyetliyim.”

“Bunu bir çeşit emeklilik olarak algılamayın. Diğer alanlarda daha fazla çalışmak istiyorum.”


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''mercedes F1 team'' zor olur. mclaren giderse mercedes ne yapar tek başına onu merak ediyorum. özellikle şasi konusunda. eğer anlaşmazlık olursa gidecek olan motor veren olur (mercedes). mclaren kendisine yeni motor bulur.

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    Rın dennis'in Mclaren'da %15 hissesi var satmak istemesse olmaz gene Ron dennis var arada hem Mumtalakat'ı da unutmamak lazım. Ama belli olmaz Mercedes adını konuşturabilir 😀

  3. Ron gibi hayatini bu ise adamis, hayati F1 olmus, bu yuzden eşlerinden bile ayrilmis adamlari sevmesemde saygi duyarim. Bu adamlar Formula 1`i Formula 1 yapan adamlar, ayakta alkisliyorum kendilerini. Formula 1 e kattiklari hersey icin cok tesekkurler..

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedes Hondanın F1 takımını satın alıp F1e ufak bir giriş yaparmış ne gülerim ;hem tek başına hem Mclarenle hemde Force İndia ile beraber değişik bir grid olur 🙂 ….

  5. Umarım Mercedes f1 team olmaz,olursada kendi başına kursunlar Mclarene dokunmasınlar…Ron Amcayı özleyecem,ama bir yere gittiği yok yine en tepede..Yakında ikinci kuşak gelecek..Ron,Flavio yavaş yavaş bırakacaklar…

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    " Mercedes F1 Team " yakında umarım.

  7. bence yeni bir dönem baslıyor mclaren için.

  8. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Ron Dennisten takim patronu olarak (yarista verdigi akil almaz kararlardan)
    kurtuldugumuz anda Mclareni kimse tutamaz..

  9. Mclaren Yakın Bir zamanda Mercedesin olabilir.. önümüzdeki yıllarda ne olcak görücez Martin Mercedesin adamı…

  10. umarım her yarışa gelir onun varlığı yeter 🙂 Martin Whitmarsh da 20 yıldır Ronun yanında artık öğrenmişti ne yapması gerektiğini fakat Ronunda en azından bu sene tüm yarışlara katılmasını isterim

  11. kalmasını isterdim, mclaren garajında onu görmeye çok alışmıştım nerdeyse 10 yıldır.

  12. mehmet ceviz avatarı

    ron amca son zamanlarda biraz antipatikleşti(bazı kesimler için).kişisel görüşüm modern f1 in en önemli emektarı 3-5 kişiden biridir.kendisinin farklı fikirleri f1 için(teknik anlamda)önemlidir.hayırlı olsun.saygılar.

  13. hayırlısı olsunn seni seviyoruzz ronn denniss gönül isterdıkı daha fazla kalsaydın ama verdgın karara saygı duymak gerek..

  14. burak bocek avatarı

    Eğer geçen sene 1 şampiyonluk kazanamamış olsaydı muhtemelen bu senede başta olurdu ama lewisin hediyesi onu bu göreve gitmede daha etkili olmustur.Aksi taktirde kaybedip bırakmak bence hiç iyi olmazdı

  15. hmmm ron dennis bekldiğim şey oldu seni sevmiyorum ama gerçekten formula1 ve kendi takımın için çok cabaladın teşekkrler.

  16. tüm yarışlara gelmicem diyo ama eminimki dayanamayıp gelicek yine:) hayırlı olsun, martin bu işin sorumluluğunu kaldırabilir ve işlerin nasıl yürüdüğünü zaten çok iyi bildiği inancındayım, ron dennis bundan sonraki makamında mclaren için daha yararlı olacaktır

  17. Bırakmadan önce bir şampiyonluk görmek istiyordu ve bunuda elde etti.Sanırım zamanı gelmişti yavaş yavaş.Seni özleyeceğiz Ron.Bize yaşattıkların için teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir