Button: “Yeni Hockenheim Asla Eski Pistin Yerini Tutamaz”

yazar:

kategori:

McLaren’in İngiliz pilotu Jenson Button yeniden dizayn edilmiş Hockenheim’in eski Hockenheim ile asla karşılaştırılamayacağına inanıyor.

Button, “Eski Hockenheim’da yarıştığımı hatırlıyorum. 320 km/h hızla gittiğiniz 4 düzlük, bazı can sıkıcı ve zorlayıcı virajlar ve sıkıca yola tutunmanız gereken stadyum bölümü; çünkü o zamanlar araçta hiç downforce yoktu.”

“Şimdiyle kıyaslandığında farklı bir düzeyde çılgınlıktı. Fakat çok eğlenceliydi. Şimdiki pist asla eski Hockenheim’in yerini tutamaz.”

“Yeni düzenlenmiş pist de kısa fakat hoş bir pist. Bilerek cesur yarışmak için düzenlenmiş durumda. 6. viraj öncesi uzun düzlük atak için iyi bir fırsat veriyor. Ardından genelde 7. viraja kadar mücadele edersiniz. Ve 8. viraj bir geçiş için daha iyi bir noktadır. Bazı yüksek hızlı virajlar var fakat pistin geneli düşük hızlı virajlardan oluşuyor. Dolayısıyla aracımız dezavantajlı olmayacak.” dedi.

F1 yöneticileri 2000’lerin başında yaptıkları bir girişimle pist uzunluğunun düşürülmesini istemişler ve bunun yapılmaması durumunda pisti yarış takviminden çıkaracaklarını vurgulamıştı. Bunun üzerine, Baden-Württemberg eyalet yönetimi Hermann Tilke’nin 2002 Almanya Grand Prix için hazırladığı tasarımın maliyetini üstlenmişti. Stadyum bölümü, yüzey ve ilk viraj olduğu gibi kalmıştı. Ne var ki, pistin ormanlık bölümü büyük ölçüde kısaltılmış ve bu bölge yeniden ağaçlandırılmıştı. Bu değişiklik sert biçimde eleştirilmiş ancak pistin bu bölümüne eklenen U virajının geçişi kolaylaştırdığı savunulmuştu.


Yorumlar

“Button: “Yeni Hockenheim Asla Eski Pistin Yerini Tutamaz”” için 4 yanıt

  1. http://wildsoft.ru/img/cir/sat/34-1.jpg

    Efsanevi Hockenheim…

    Orman yağmuru çekerdi. Uzun düzlüklerde yağmur yağarken stadyum bölümü kuru kalır ya da oraya yağmur daha geç ulaşırdı. Yağmur dindikten sonra stadyum bölümü kururken ormanlık alandaki düzlükler hala ıslak kalırdı. Uzun düzlüklerde arkadaki sürücü öndeki sürücüye santim santim yaklaşır, şikanda geç frenajla rakibini geçmeye çalışırdı.

    Aslında anlatmaya gerek yok, biraz Formula 1 izleyen birisi paylaştığım fotoya baksa nasıl bir pist olduğunu kavrayacaktır.

    Şanslıyım ki pistin o efsanevi haliyle 4 yarış izleyebildim. Şimdikiler “tilki” pisti.

  2. Murat Aksoy avatarı

    Arka düzlükte 350kmh yapan ve motorları patlatan yokuş aşağı yaklaşık 1,5 km’lik o uzun ormanlık alan aniden gelen yağmur. . Tadı unutulmaz yarışlar. . Sonra Hadım ediken bir pist ve ortaya çıkan utanç abidesi bir ucube.

  3. Eski pist muhteşemdi. Formula 1 ile ilk o pistle birlikte tanışmıştım, yeri ayrıdır. Özlüyoruz.

  4. Yanlış hatırlamıyorsam eski hockenheim F1 araçlarının en az DF ayarı ile yarıştıkları pistti. Bu kanatlarla stadyum bölümündeki zorlu virajlardan da çıkmaları gerekiyordu ki bu gerçekten fark yaratıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir