2007 İngiltere GP: Hamilton-Raikkonen Savaşı

yazar:

kategori: ,

Yorumlar

“2007 İngiltere GP: Hamilton-Raikkonen Savaşı” için 15 yanıt

  1. Klasik hamilton önde kalabilmek adına iki aracıda perte çıkarmaya hazır ipini baskasının eline vererek gitmek denir buna resmen raikkonenin üstüne çıkmıs ayağını gazdan nasılsa çeker diye düsünmüs ya çekmese adam ivmeyi yakalamıs dibindeki aracın üzerine kapı kapatamazsın.Bu hareketi herkes yapar önemli olan ipini baskasının eline vermemek.Neticede hamilton bu sekilde saçma sapan bir çok kazaya da karıstı bunları da biliyoruz ustalık bu değil.Simdi hamilton ı peygamber belleyenler hemen baslarlar yazmaya ama bu sonucu değistirmez hiçbirisi yalan değil bu sekilde kapı kapatılmaz bu bir.İkincisi hamilton ın saçma sapan kazalara karıstığı gerçeği bu da aynen bu sekilde araç kullanmasından kaynaklı pilotaj zayıflığıdır.Önemli olan en iyi pilotaj hız değil ipini kendi elinde tutabilmektir bu sekilde araç kullanabilmektir.

    1. Onur Gentas avatarı

      Size göre geçen hafta Alonso’nun yaptığı savunmada yanlış ozaman ki nerdeyse aynı savunmayı 2 kez yaptı. Bana gayet normal geliyor ki sadece Hamilton değil Schumacher, Senna gibi pilotlarda bu tür savunmaları bir çok kez yapmıştır. Size yanlış gelmesini yadırgamıyorum sonuçta insanların bakış açıları farklı olabilir. Ben biraz daha agresif savunmalardan hoşlanıyorum.

    2. Saçma önde olan adam gel buyur geç kardeşim mi diyecek yıllardır aynı konu konuşuluyor yok kimisi sert savunma yapıyormuş kimisi geçme özürlüymüş FIA’dan herhangi bir uyarı çıkmadığına göre Hamilton’ın savunması kurallar dahilinde senin buradan gördüğün sadece senin bakış açın FIA senin ya da benim bakış açımıza bakmıyor neyse ki…

    3. Ayrıca şunu da ekleyeyim arkadan gelen Raikkonen geçmeye çalışırken çarparsa suç onundur meziyet savunma yapan pilotu bir şekilde avlamak farklı yarış çizgileri kullanarak

    4. Evet maalesef bazi pilotlar karsisindakine saygi duymadan yarisiyor, Hamilton bir cok defalar bunu yapti ve inatlasan pilotlarla hep kazaya karisti, hatta Massa ile bir ara kari-koca olmuslardi..

      1. Anlatamazsın arkadasım dediğin gibi massa ile saçma sapan kazalara karısırken de fia nın belirlediği savunma kriterlerinde yarısıyordu hamilton o nasıl bir kriterse artık.
        Herseyi savunmayın her insan hata yapar her pilotunda eksiklikleri zaafları vardır.
        Resmen üstüne çıkmıs bunun savunalacak bir tarafı yok bunun adı savunma değil gel bana vur daha uygun olur eğer raikkonen gaz kesmese bir an dikkatsizlik gösterse ne olacak siz sampiyonaya oynuyorsanız alınacak her puanın değeri vardır.Maldonado gibi ya tutarsa diye gel bana çarp diye araç kullanırsanız massa örneklerinde olduğu gibi çokça abuk subuk kazalara karısır sampiyonlukları rakiplerinize hediye edersiniz burada yarısma amacı sampiyon olabilmek bunun için de tek kriter hızlı olabilmek değil kontrolsüz güç hiç bir ise yaramaz kontrolde bir meziyettir ayrıca.
        Neredeyse karıstığı abuk subuk kazaları bile haklı gösterecek bizim insanlarımız hamilton fanları inanılmaz derecede objektiflikten uzak hatasız insan olmayacağının hiç farkında değilmis gibi sürekli hata kapatmaya çalısan hiç elestirmiyen bariz hataları bile örtmeye çalısan orda bile bir haklılık gösterme çabasında olan adeta hamilton a peygamber muamelesi yapan bir grup görüyorum.

        1. O zaman gaz kesecek kesmeseydi 2007’nin sonunda şampiyon olamazdı öndeki pilotun her zaman avantajı vardır objektiflikten falan uzakta değilim ayrıca son yarışı izlediysen Alonso Vettel’e çok iyi savunma yapmıştı ancak Vettel ayağını gazdan çekmese onun da dediği gibi Alonso’nun lastiğini patlatabilirdi savunma yapan pilotun bazı ayrıcalıkları vardır gel geç beni diyemez geçmek isteyen kişi zaten bunu bir atak ile yapamayıp bırakıyorsa onu sorgularım ben bak Vettel sonuna kadar uğraştı kaç tur vites kutusunda gitti sonuç süper bir atak ile geçti zekasını kullandı anlatabildim mi

          1. 2011’de Massa’yla olan kazalarda arkadaşın aklı neredeymiş acaba?
            Arkadaki pilotun önüne kırmak ne zamandan beri ayrıcalık olmuş bu gereksiz ve bilinçsiz risktir. Özellikle de Lewis’in durumunda öyle ki Lewis geçilse bile atak yapma şansına sahip deneyebilir o yüzden benzer olsa da Alonso – Vettel mücadelesiyle denk bir mücadele olduğnu söylemek saçmalık. Alonso bilyordu ki zaten bir kere geçilirse Vettel’i herhangi bir şekilde yakalama şansı yok ama Lewis’in durumunda araç ne kadar yavaş olursa olsun aralarında bu haftaki Alonso – Vettel mücadelesi gibi bir farkta yoktu sonuçta…
            Alonso’da çok güzel bir savunma yapmakla beraber onun da bir iki defa çizgiyi aştığını kabul etmek gerek gerçekten de Vettel’in dediği gibi lastiğini patlatabilir Vettel’in ön kanadına hasar verebilirdi.
            Evet bazen önünüzdeki arkanızdaki pilota güvenebilirsiniz ancak bence Lewis asla o kalibre de bir pilot olmadı ona göre oraya burnunu soktuysa çarpmak gerek çünkü…

            1. Onur Gentas avatarı

              Zamanında Lewis’in yaptığı hataları ve kazaları bizde eleştiriyoruz fakat öyle bir hale getirdiniz ki olayı adam hala bu hatalarına ve kazalarına devam ediyor sanır yarışları izlemeyen biri. 2011’den sonra kaç tane böyle kazası oldu bana birkaç örnek verinde bizde kalibresini öğrenelim Lewis’in.

              Crasher: Lewis’i Kimi ile olan mücadelesinde eleştiriyorsan, Massa’yı da eleştirmen gerekirdi bana göre. Aynı pozisyonda sizin bakış açınıza Lewis’i biçmişti daha önce. Bana göre de o pozisyonda Lewis hatalıydı.

            2. Crasher aklım yerli yerinde de senin anlamadığın olay ben körü körüne Hamilton fanı değilim aynı hatayı Hamilton yaparsa onu da eleştirebilirim olay şu ki burada Hamilton’ı suçlu buluyorsak biz F1 izlemeyelim sen 2011 Massa olayından örnek vermişsin de onların olayı it dalaşına dönmüştü zaten örnek verilebilecek bu konu değil

              1. ilk olarak Cobblepot kusura bakma benim ifade şeklim yüzünden bir yanlış anlaşılma var ben arkadaşın aklı neredeymiş derken Hamilton’u kast etmiştim benim hatam kusura bakma.

                Hatayı Hamilyon yaparsa eleştirirm değil buradaki olayın hata olduğunu kabul etmek gerek ayrıca it dalaşı değil ben eminim ki Lewis çok daha gerideyken araçların aynı hizaya gelmesi bakımından Massa’ya dokundurmuştu. Evet haklısın kötüye kötü hataya hata diyoruz da buradaki olay pilot mantığı zaten hamilton ondan sonra pek te o şekilde savunma yapan pilota denk gelmedi ki. Kendi yaptığı benim gözümdeki en ilginç savunma şekli de yine Hamilton’a ait Malezya’da petrov’la olan mücadelesi.
                Neyse Kimi olayına gelirsek evet eleştirmemek gerek bu görüntüer izleyici olduğumuz için bize güzel geliyor fakat o hareketin yanlış olduğu gerçeğini değiştiriyor mu buna bakmak gerekiyor. Bence yanlış aynı hareketi Kimi’de yapmıştır o da yanlış bir yarış pilotunun kendisi ve arkasındaki önündekini düşünerek hareket etmesi gerekir bana göre. Kimi üzerine düşeni yapmış ve dikkat etmiş ama o da Hamilton gibi dikkat etmeseydi ne olacaktı ?
                Ben bu sitede 2012 Japonya’da Kimi’yi suçlu bulan çok kişi gördüm videolarda kabak gibi görünmesine rağmen Kimi’nin kaçacak yeri kalmamasına rağmen Kimi suçlanmıştı o yüzden bazen ters tepkiler verebiliyorum kusura bakmayın hem sen hemde Onur Gentas.

              2. Onur Gentas avatarı

                Crasher ters tepki falan vermedin sorun yok, güzelce tartışıyoruz:)

                Bana göre bir pilot eğer ki atak yaptığı rakibinin tam olarak yanına gelemediyse dikkat etmesi ve ve gerekirse frene basması gerekir. Aksi taktirde öndeki pilot her zaman bunu kullanır ve viraja önde girmeyi dener. Lewis gibi frene basmazsan da ki Massa ile pozisyonunda nerdeyse tam olarak yanına kadar gelmişti kaza da kaçınılmaz oluyor. Yani rekabet varsa sonuna kadar direnecektir pilotlar arkadaki pilotu falan düşünmesini beklemeniz hata olur.

              3. Onur kardeş senin yorumun altına cevap verilmiyor buradan yazdım.
                Benim demek istediğim diyoruz ki hamilton önde tam yanında değilse haklıdır ama hamilton 2011 Hindistan’da Massa’yla olan kazada tam yanında değilken frene basmıyor. Benim eleştirdiğim yarışçılık değil Hamilton’un daha bir dengeli duruşunun olmaması. Bakalım ilerleyen günlerde yeni bir olay olduğunda o zaman Hamilton hakkında iyi yorumlar yaparız bizde.
                Buyur videosu
                https://www.youtube.com/watch?v=6wXR5tjODIM

            3. Onur bak ben Hamilton’un mantığı derken aynen şu olayı kast ediyordum.
              https://www.youtube.com/watch?v=6wXR5tjODIM
              Ona göre burnunu sokmuş geçiş üstünlüğü onda ama aynı hareket kendisine yapıldığında kaza olmuyor işte burada Hamilton’da sorun var. yani ben yarışçılıktan değil Hamilton’un hatasından bahsediyorum. Yoksa evet ben izleyiciyim taraflı da olsam pilotların böyle mücadelelerinde eğlenirim ama güzel görüntüler sunmakla beraber Hamilton’un yarış biçiminde bana göre eksiklik var. Tekrar söylüyorum şu an bir an düşününce eminim Kimi’de yapmıştır ama ben bir öyle bir böyle olayını sevmediğim için böyle yorum yaptım.

              1. Onur Gentas avatarı

                Anlıyorum seni. Bende ona karşıyım. Yani benim desteklediğim pilot yaparsa sorun yok, rakip pilot yaparsa hata olayına bende karşıyım. Ben olayı genel olarak değerlendiriyorum. Bana göre önde olan pilot eğer ki boşluk varsa bunu değerlendirmek hakkıdır diye düşünüyorum. Lewis’de ciddi hatalar yaptı zamanında ama 2012 den bu yana sabırlı davranmaya başladı ve kendi hatasından dolayı 1 kazası var diye hatırlıyorum son 2,5 yılda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir