McLaren Almanya’da FRIC Süspansiyonu Kullanmayacak!

yazar:

kategori:

McLaren takımı, sıradaki Almanya GP’de FRIC süspansiyon sistemini kullanmayacağını açıklayan ilk takım oldu.

FIA’nın ön ve arka süspansiyonları birbirine bağlayan FRIC süspansiyonun kurallara aykırı olacağını söylemesinin ardından bu sistemi kullanan takımların sıradaki Almanya GP’de ne yapacağı büyük merak konusu. Sistemi kullanan takımların, sisteme sahip olmayan ya da uç noktalarda olmayan takımlar tarafından protesto edilme ihtimali bulunuyor.

FIA resmi açıklama yapmasa da sistemin kurallara aykırı olduğunu düşünüyor ve hakemleri bu konuda bilgilendirdi.

Autosport’a konuşan McLaren sözcüsü “Mclaren Almanya yarışında FRIC süspansiyon sistemini kullanmayı planlamıyor. McLaren, FIA’nın bu konuyla ilgili bildirisine uyacak.” dedi.

McLaren’in bu hamlesinin ardından önde gelen diğer takımların da benzer davranmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sistemi kullanmayı tercih eden takımlar ise herhangi bir takımın protestosu halinde perşembe günü sistemi araçtan çıkarmak zorunda kalacak.


Yorumlar

“McLaren Almanya’da FRIC Süspansiyonu Kullanmayacak!” için 3 yanıt

  1. Şimdi bu FRIC denen zımbırtı yol araçlarında kullanılamayacak bir teknoloji mi? Değilse yasaklansın, ama öyleyse neden gelişmesin ki?

  2. Her ne kadar bir ferrarili olarak bu friclerin kaldırılmasını istiyorsamda kesinlikle ama kesinlikle şu kurallar 4 yıl için kesin koyulmalı.. bu fricler yasaksa en başından sokulmayacaktı. he illegal ise bırak takımlara sormayı kullanan takımların hepsinden sökülmeli

  3. Amaç nedir sezonun ortasında ? Sezon içinde bu tür saçmalıklara hep karşıyım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir