Haug: "Honda Anlaşması için Zaman Sınırlaması Yok"

yazar:

kategori:

Mercedes motorsporları patronu Norbert Haug, Honda Racing ile motor tedariği konusunda anlaşma yapmak için hâlâ zaman olduğunu ve şirketinin, Brackley merkezli takımın yeni sahiplerinin finansal durumu güvence altına aldıklarında yardım için istekli olduğunu söyledi.

Honda’nın, Formula 1’de artık motor tedariği yapmayacağı konusunda ısrarlı görünmesinin ve Ferrari’nin takımı, Honda’nın kendi müşteri listelerinde olmadığını açıklamasının ardından, Mercedes’in olayla ilgili olduğu belirtiliyor.

Bugün yeni araçlarının tanıtımında konuşan Haug, şirketinin motor tedarik etme konusunda olumlu olduğunu ve yeni sezona sadece iki ay kalmış olmasına rağmen böyle bir düzenlemenin mümkün olduğunu söyledi.

“Bir süre önce Martin ile bazı girişimlerde bulundular ve Honda’nın ayrılığının ardından yapılan FOTA toplantısında herkes bir problemin olduğunu öğrendi. Takım patronlarının orda olması onlara yardımın mümkün olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi. Mercedes-Benz olarak bize de soruldu.”

“Zamanlama başka bir konu ama yine de bunu yapabiliriz. Bu konuda yarın ya da gelecek hafta gibi bir zaman sınırlaması yok Ama zaman aleyhimize işliyor. Tabii ki de, bu Melbörn’den iki hafta önce olmayacak ama önümüzdeki bir iki gün için zaman sınırlaması yok.”

Haug, Honda’nın bir alıcı tarafından kurtarılması halinde onlarla işbirliği yapmaktn memnun olacğını söylüyor.

“Honda’nın durumundaki gelişmeler konusunda bilgilendirilmiş değilim. Oradaki insanların harika bir iş çıkarttıklarını düşünüyorum, Ross ile iyi ilişkilerimiz var, uzun zamandır onu tanıyoruz. Bizim onlara motor tedarik etmemiz ve Melbörn’de gridde olmaları harika olurdu.”

“Bu bir sponsorluk anlaşması değil. Finansal bir anlaşma.”


Yorumlar

  1. Şaka gibi, bir döneme damgasını vuran Honda motoru yanlış ellerde 10 yılda F1 den silindi. Son 5 yıldır aynı şeyi anlatıyorum yazık..

  2. Honda ya motor verilmesi iyi olurdu ama force india(komple paket tedariği) ile aynı durumda değiller ve bu durum tehlikeli.Yani sadece mercedes motoruyla hala sonda olma ihtimalleri var.Bu mercedes ede prestij kaybettirir

  3. bir zamanlar hondadan motor alan mclarendi, şimdi mercedes adına mclaren bu konuda istekli olduğunu beyan ediyor, 20 yılda ne çok şey değişti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir