Mclaren'in KERS'ten Beklentisi "0.3-0.5 Sn"

yazar:

kategori:

Mclaren’in görevini bırakacak olan takım patronu Ron Dennis, yeni sezonda araçta olacak yeni teknolojinin kendilerini çok güçlü yapacağına inanıyor.

Dennis, Lansmanda yaptığı konuşmasında Hamilton’un KERS’i çok iyi kullanacağından emin olduğunu söyledi.

Mclaren’e göre iyi ayarlanmış bir KERS sistemi tur başına 0.3-0.5 sn arasında kazanç sağlayacak.

Dennis "Sadece bir tuşa basma konusu olmayacak ancak tüm turda sistem optimize olacak."

"Sürücüye olan yüklenme sürücüleri zorlayacak olsa da, Lewis yeteneği, bağlılığı ve kararlığı ile tüm bu zorluklara rağmen iyi olacaktır." dedi.

 


Yorumlar

  1. Şampiyon Hamilton.Kendi pilotlarınız adına ne konuşursanız konuşun ama mclarene gelince felsefe yapmayın.Heikki bu sene şaşırtırsa onuda konuşuruz.Adam diyorki neye göre 0.5 sn. ferrariye göre değil heralde. kerssiz mclaren aracına göre konusuyor adam.Bunuda açıkca söylemesi lazım algı sorunu olanlar için.

  2. VALLA mclaren şuanda çok ii görünüo gibi pilptlarının ve ron amcanın sölediklerine…ama DAHA RENAULTLA BMW VAR BAKALIM ONLAR NE YAPCAK.SON 2 GÜN…………………….

  3. hep destek tam destek takımımıza güvenıyoruz…

  4. hadi bakalım ben KERS konusunda takımıma güveniyorum oldukça güveniyorlar kendilerine Mercedes oldukça gelişmiş KERS konusunda McLArenin mühendisleri ile birlikte çalışınca daha iyi şeyler çıkıyor ortaya umarım en iyi şekilde ağırlığını düşürerek en iyi performansı çıkararırlar sorun yaşamadan.

  5. asım  ayten avatarı

    ron amca heikkiden niye söz etmediniz zaten şu durumda mclarene gelen bir pilot bu şartlarda başarılı olamaz

  6. anladığım kadarıyla, kers bulunan bir mp4-24 ile, kers bulunmayan bir mp4-24 arasındaki fark 0.3 ve 0.5 arasında olacak demiş, bu da sonuç olarak çok büyük bir avantaj demektir. önemli olan, aracın ağırlık dağılımında çok büyük oynamalar yapılmadan da dengeli olabilmesidir, ayrıca aero konusunda yapılan sadeleşme sayesinde geçen seneye göre ağırlık avantajları var, zaten araçların boylarıda kısalmış, bence kers koyduktan sonra hala yeterince alan kalacaktır araç ayarlama konusunda

  7. senna guven avatarı

    kaybettireceği süre +0.4, kazandıracağı süre -0.8 gibi olabilir mesela sevgili arkadaşlar:)göreceğiz

  8. anlaşılan kovalainenen pek güvenmiyo. baksanıza hiç bahsetmemiş.
    0.5 sn. ee süpermiş. bu teknolojiyi iyi kllanan kazanır. 2009 harika çekişmeli bir yıl olacağa benziyor.

  9. kersin total getirisi mi 0,5 sn acaba? yani sistemi kullanmanın kaybettirceği süre ne kadar bu çok önemli. Mesela 0.6 sn mi? :))Bu kadar takım kullanırsa dezavantaj yaşayacaklarını açıkladıysa vardır bir bildikleri. Önemli olan dengeyi bulmak. Bu sezon çok ilginç olucak. Sezon içerisinde takımlar KERS ile ilgili değişik kararlar alıcaklar belkide. Merakla bekliyorum 🙂

  10. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    tabi tabi hemen 0,5 kazanırsın okadar kolaydı ron amca..

  11. 0.5 saniye çok iyi bir süre. ferrari kers olmadan yarışmayı düşünüyorsa hüsrana uğrar gibime geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir