Mclaren Mercedes MP4 24 İlk Testini Tamamladı

yazar:

kategori:

Vodafone Mclaren Mercedes’in dün tanıtmış olduğu 2009 aracı MP4 24, bugün Portekiz’de ilk testini tamamladı.

Dün Woking’de yapılan lansmanın ardından takımın test pilotu Pedro De la Rosa bugün Portekiz’in Algavre pistinde araç ile ilk turlarını attı.

Güne biraz gecikmeli başlangıcın ardından takım MP4 24 ile özel testte 18 tur tamamladı. De la Rosa’nın en iyi derecesi 13. turda geldi ve zaman tablosu 1.28.719’u gösterdi. De la Rosa araç ile testlere pazartesi ve salı günleri de devam edecek. Ardından çarşamba günü Lewis Hamilton, perşembe günü Heikki Kovalainen kokpite geçecekler.

PEdro De la Rosa "İlk defa sıfır bir aracın kokpitine geçtiğinizde çok heyecanlanırsınız ve aşırı kural değişikliklerinin ardından bugün normalden daha fazla tansiyon vardı.

Ancak araç, verilere göre düşündüğümüz şekilde davrandı ve biraz sürüş gerçekleştirdik. Bir kaç değişik sistem kontrolü yaptıktan sonra güvenimiz arttı."

"Açıkçası henüz MP4 24’ü limitlerinde zorlamadık ve pazartesi daha fazla tur atmaya başlayacağız ancak yapıcı bir başlangıç oldu ve bize güven verdi. Bu sene testlerdeki sınırlamayı göz önünde bulundurursal sezonun ilk yarışı öncesinde aracı üretken bir şekilde geliştirmek gerekecek. Önümüzde yoğun bir kaç hafta olacak ancak takım içerisinde herkes çalışmak için sabırsızlanıyor." dedi.


Yorumlar

  1. bişey daha farkettim .. o hakkinen dönemindeki sidepodlar üzerindeki çifter mclaren logoları da geçen seneki gibi teke düşmüş.. ama şu resimdeki tasarım daha güzel geldi nedense tanıtılan araçtakine göre.. en azından o burun ucundan başlayıp sağdan ve soldan ilerleyip arkaya kadar giden kırmızı ince çizgi geri gelmiş geçen seneki gibi o çok hoş yapıyor aracı bence..

  2. o egzos çıkışları ne öyle yaa ? hani tanıtılan araçtaki estetik ? aman tanrım ..

  3. gurcan hezer avatarı

    Basın toplantısında tanıtılan araçla pistteki araç arasında egzos çıkışlaeı ve arka kanat arasında bariz farklar var…..

  4. ibrahim  özcan avatarı
    ibrahim özcan

    MCLAREN İ KİMSE TUTAMAYACAK BU SENE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir