Williams, FRIC Yasağının Ardından Red Bull ve Ferrari’yi Geçmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Williams takımı, 2014 Formula 1 sezonunun geride kalan bölümünde takımlar şampiyonasında ikincilik için Red Bull ve Ferrari ile mücadele edebileceğini düşünüyor.

Sezona büyük umutlarla başlayan ancak sonuç açısından istediklerini alamayan takım, özellikle son 2 yarışta Mercedes’ten sonra en iyi sonuçları elde eden takım oldu. Williams, Valtteri Bottas ile son 2 yarışta podyuma çıkmayı başardı.

Felipe Massa “Aracı çok hızlı yapacak parçalar getirmedik. Aracın farklı hissettirmesini sağlayan parçalar getirdik bu yüzden gelişim açısından iyi iş çıkarıyoruz. Ancak aynı zamanda son 3 yarışta Red Bull ve Ferrari’den daha hızlıydık.”

“Son 3 yarışa bakarsanız hız açısından Red Bull ve Ferrari’den iyiydik. Bu yüzden şampiyonada neden onlarla mücadele edemeyelim? Ne olacak? Bunu bilmiyorum. Ancak şu anda Ferrari’nin 3 puan gerisindeyiz ve Force India ile McLaren’in önündeyiz. Bu yüzden önde kalma mücadelesini sürdürmeliyiz. Red Bull biraz önde ancak ne olacağını asla bilemezsiniz çünkü şampiyonada kazanılacak daha çok puan var.” dedi.

Her iki sürücü de FRIC yasağının Williams’ın avantajına olacağını düşünüyor.

Valtteri Bottas “Galibiyet mücadelesi yine çok zor olacak. Mercedes herkesin oldukça önünde. FRIC konusunda olacak her şeye rağmen yine önde olacaklar.”

“Yine önde olacaklar ve şampiyonada hedefimiz Red Bull ve Ferrari’yi yenmek. Son yarışlarda en hızlı ikinci araca sahip olduğumuzu gördük. Bu yüzden her yarışta istikrarlı olmalı hedeflemeliyiz.”

“Bazı büyük takımların o sistemi bizden daha iyi geliştirdiğini düşünüyoruz. Bu yüzden diğerlerine göre FRIC yasağından daha az etkileneceğiz. Ancak ne kadar olacağını detaylı bir şekilde söylemek zor.” dedi.

Massa “Diyebileceğim tek şey FRIC yasağı aracımızı daha hızlı yapmayacak. Bu pozitif bir şey ancak büyük fark yaratmayacak.”

“FRIC kullanmayarak çok az zaman kaybedeceğiz bu yüzden büyük takımlara daha çok yaklaşabiliriz. Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi takımların bizim sistemimizden daha iyi çalıştığına inanıyorum. Ancak bundan emin olmak çok zor.” dedi.


Yorumlar

“Williams, FRIC Yasağının Ardından Red Bull ve Ferrari’yi Geçmeyi Hedefliyor” için 7 yanıt

  1. Yanliz aga resimin ara planı harika
    3 araç araları 2 metre yokk

  2. fric yokkı zaten ferraride var sanıyorlar galıba mercolar ve siz yavaslayacaksınız haberınız va rmı

  3. Garibim Massa’da Ferrari’de 8 yıl durdu Dominicalli’den beri büyük takıların geliştirdiği hiçbir sistemi Ferrari’nin adam gibi uygulayamadığını bildiği halde, Fric yasağı Ferrariyi bizden daha fazla etkileyecek diyor. Fric yasağını isteyen Ferrari, ivme ve çekişte mevcut kurallarla asla Mercedes ve Red Bull gibi takımlarla yarışamayız diyen James Allison, gizli kapılar ardında ayarı çeken Montezemollo bu garibim de gelmiş Fric yasağı Ferrariyi etkileyecek diyor.

    Fric yasağı bu sene Ferrari aracına uyabilecek 2-3 pistten en az 1’inde Ferrariye yarış kazandırmak için getirilmiş bir yasak. Bunu bir Ferrari taraftarı olarak söylüyorum. Kimse olayı çözmesin diye Ferrari yetkilileri bu konuda olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedi hatta en az 2-3 takımın protesto edeceğinin garanti olacağını bildiğinden yalandan yalandan;sistem kalkmasın diyen 5-6 büyük takımın yanında çekimser oy kullandı. Aslında Ferrari haklı Dominicalli gibi bir beceriksizin 6-7 yıldır bir türlü bir araya toplayıp disipline edemediği bir takımı geçen sezon sonu Allisonu getirerek bu sezon ortası Matiacciyi getirerek bir anda düzeltemezsin e v8 motorlarda aerodinami olarak güçsüz olsa da tek rakibi genelde Red Bull’du bu sene işin içine Mercedes ve Williamsta girince yarış kazanma ihtimali 0’a yakına indi. Böyle olunca olaya el atmak bir elzem oldu.

    Hochenheim pisti geleneksel olarak Ferrari araçlarına uyan, güzel bir pist. Ferrari’nin yarış kazanması adına da sezon içindeki 2-3 fırsattan biri. Alonso motivasyonu yüksek bir haftasonunda olursa ve belirsizlikler olmazsa Ferrari kazanabilir. Ama pazar günü yağış ihtimali var ufakta olsa. O işleri karıştırabilir. Yinede bir şekildeFerrari bu şansı değerlendirmeli. Mercedes Silverstone testlerinde Fricsiz bir deneme yaptı tek tur zamanları oldukça sıradanlaşmıştı. Bakalım Fric yarış tempolarına ne kadar yansıyacak? Ben Mercedes’İn Frici kullanamadığı takdirde o devasa lastik ısıtma avantajının kalmayacağını düşünenlerdenim. Lastik ısıtmadan 0.4 saniye; çekiş ve ivmeden 0.5-0.6 saniye kazanan Mercedes kabaca 1 saniye yavaşlayacak. Button sezon başı mercedes 1.5 saniye hızlı diyordu. Bunun 1’i gitti. Kalan yarım da pistlere göre ve pilot beceriksizliklerine göre giderilebilir. Alonso yarım saniye Red Bull’dan yavaş olduğu dönemlerdeVettele kök söktürmüştü şampiyonada bakalım aynısını yapabilecek mi? Ferrari aracı Fric olmadığı takdirde kendini zorlamayacağı için aracın sinirli yapısı da bayağı azalacak. Raikkonen’in istediği araca da yakınlaşabilir Ferrari. Yumuşak bir sürüşlü Ferrari 2 Ferrari pilotuna da uyabilir.

  4. Raikkonen bugün (sanırım) bizde FRIC yok demiş. Bi arkadaş yazmıştı; Maranello’da konuşuyorlardır şimdi, “FRIC ne olm?” diye. Haklı gibi duruyor. 🙂

  5. Ferrari FRIC ne bilmez ki kimi geçiyorsunuz? Gerçi Ferrari Alonso sayesinde takımlar şampiyonasında 3.sırada.Alonso olmasa ilk 5e giremezler.

  6. Şahlan Williams özledik seni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir