Örs Motor Kapaklı Toyota TF109 Piste İndi

yazar:

kategori:

Toyota takımı, geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtmış olduğu 2009 aracı TF109’u bugün Algavre pistinde test etmeye başladı.

Yeni kurallar çerçevesinde tasarlanan araç piste çıktığında lansmandan daha farklı parçalara sahipti.

Lansmanda geleneksel motor kapağına sahip araç testlerde örs motor kapağına sahipti. Bunun yanında ön Kanatın üst bölümünde yarım köprü kanatlar da yer aldı ve ön kanatların yan bölümleri lansmandakinden tamamen farklılar.

 


Yorumlar

  1. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.

  2. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.

  3. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.

  4. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.

  5. aykut yadigar avatarı
    aykut yadigar

    neler oluyor garip garip tasarımlar yeni kurallar araçların görüntülerini bayağı bir değiştirdi

  6. örs her zamanki gibi yine iğrenç, araçta tek beğendiğim yer ise kesinlikle slic lastikler, formula1'de uzun yıllardan beri verilen tek doğru tercih slic lastiklere dönüş oldu

  7. bu ön kanatlar bodurlerde fazla sorun cıakrmaz mı ??? yada ben mi fazla karamsarım bi kere singapur daki bordurler bu kanatları yer bitirir 🙂

  8. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    toyotadan bi cacık olmaz,hersene aynı hikaye

  9. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    Trulli nereye ben oraya:D

    Toyota bu yıl başarılı olamazsa sonu Honda gib olacak maalesef,Trulli bile söyledi bunu

    en azından 1 galibiyet lazım,diğer yarışlarda iyi sonuçlar alamasalar bile bu onları sevindirecektir

  10. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    Kesinlikle bu ön kanatlar anormal derecede bela olacak pilotlara cadde pistlerindeki kalkışları hic düşünemiyorum bile toyotanın aracınıda beyendim ve buyıl kesinlekle daha farklı bır takım olacaklardır dıye düşünüyorum

  11. Mc Laren evet kesinlikle f1 deki toyota bizim bildiğimiz toyota değil. Toyota nın dünya motorsporları tarihinde çok büyük başarıları var. Ralli de nascar da ve bir kaç seride daha şampiyonlukları bulunuyor.Ama toyot f1 takımının yönetiminden çok öncelikle takım ekibi yeniden yapılanmalı. Yönetime de f1 den daha çok anlayan kişiler getirilmesi lazım. Toyota takımı f1 de görmeyi sevdiğim ve başarılı olmasını istediğim takımlardan biri.

  12. Marlboro Parliement
    ben onu bu ön kant için söyledim.Tabi başka nedenleride var.
    Burak – Bende Toyota ve özellikle Lexus GS450 hayranıyım:)
    Ama F1 deki Toyota o Toyota değil tam olarak.Fabrika takıma bu sene son şansını veriyor umarım birşey yapacaklar belki seneye yönetim değişir

  13. Bende bu toyota nın çok az sponsorlu olmasını seviyorum en az sponsorlu takımlardan biri. zaten ihtiyaçları da yok. Adamlar dünyanın ne büyük otomobil üreticisi. En çok satan marka ve En rahat nakit para akışına sahip takım onlar. Yol otomobili üretiminde kendilerine ait mükemmel bir üretim felsefeleri var ve bu felsefe zamanında bütün üreticiler tarafından uygulanılmaya çalışılmış ama başarılamamış bir üretim felsefesi. Lexus markasıyla mercedes bmw lükslüğünde ama çok daha sorunsuz otomobiller yaparak ve diğer yandan toyota markasıyla kaliteli, sorunsuz ve güzel araçlar üretip en çok satan marka olmayı başarabilen insanlar. Bence bunun bir başka örneği yok. Formula 1 masrafını her sattığı otomobilin başına çok cüzi bir fiyat ekleyerek çıkarabiliyorlar. Elbette artık başarıyı yakalamaları lazım. İyi bir pilot kadroları da var. Yolun açık olsun Toyota. Başarılar.

  14. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    toyota ya neye göre copy ferrari denildiğini anlayamadım ferrari racıyla toyota aracı arasında ne benzerlik var ki Aksine çoğu araçtan farklı duruyor tf109. Ben toyota nın başarıyı yakalayacağına inanıyorum Onların önde olmaları bence herkesi mutlu eder. Ve bunu artık hakediyorlar.

  15. burak bocek avatarı

    bir daha yazarsın bunu demek ıstedım pıste ozel dıe dersın belkı ılk seferde anlayamadım yazdıgını ne var bunda.şöyle ortamı germeden 2dk muhabbet edılmeyecek mı sız mclaren fanlarıyla ne arsızlık yahu taşrada mı yetişiyorsunuz nedir

  16. burak bocek avatarı

    kardeşim önce bir şu yorum tarzını düzelt edebinle konus tamam mı?kendin insanların aracına bin türlü laf edip tiğe alıyorsun sonra bizim takıma laf etmeyin diyorsun.ben kabalık etmedim sadece sordum laflarına kıl olmaya başladım istersen tansiyon yaratma tamam mı sevgili mclaren kardeşim.pistlerin downforce seviyeleri vardır ona göre parça uretılır denenır belkı bunu demek ısteıdn ama sozcugu kullanısın farklı anlam cıkarttı oke

  17. burak bocek avatarı

    Peki yasak olan bir parçayı neden kullanmak istesinler ki?

  18. bu arada yasak ya da değil ancak yasak olsa bile testlerde istedikleri parça ve aracı kullanabilirler sanrım

  19. burak bocek avatarı

    tabi buda yasak denip aslında yasak değilse:)o kadar karışık ki ne var ne yok belli değil o yüzden süprizlere açık olalım.

  20. burak bocek avatarı

    Bence araçları gayet güzel duruyor hiç öyle abartı bir tanı yok.Örs motor kapağını test ediyorlar neden piste özel olsun bu pist seneye takvimde mi?Demekki araca onu takıp başlama fikirleri var.

  21. mclaren de örsle çıkarsa piste özel demektir

  22. MagicAlonso avatarı

    Alonso nun dediği çıkıyor.Reno için tanıtılan araçla sezon başladığında piste çıkacak araçlar birbirinden çok farklı olacak diye takımlar hızla geliştirmiş olduğu paket ve parçaları sırayla denemeye çalışacaklardır.

  23. toyotadaki italyanlar çok çalışıyor anlaşılan CopyFerrari:)

  24. araç aslında çok kötü görünmedi pist üstünde gözüme. ön burun bayağı çirkin gösteriyor ancak

  25. Ertan Akkaş avatarı

    Ön kanadın yan kısımları çok kötü durmuş tanıtılan araçta çok güzel bir görünümü vardı o kısmın… Anlaşılan sezon başlayana kadar araçlar daha değişecek. Bakalım Ferrari ve McLaren ne yapacak?

  26. o kutu ne oluyo:) ön kanatı batırmışlar.Ben arka kanatlara alıştım ama bu ön kanat ve burun can sıkıcı olmaya başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir