Ferrari FIA’nın FRIC Kararını Destekliyor

yazar:

kategori:

Ferrari FIA’nın FRIC hakkındaki tartışmaları yönetme şeklininin arkasında olduğunu açıkça söylüyor.

FIA İngiltere GP’sinden hemen sonra sistemin yasal olmayabileceğini takımlara bildirdi ve takımlar protestolara maruz kalmamak için sistemlerini sökmeye başladılar.

Sezon içince bu kadar kısa bir sürede değişiklik yapılmasının istenmesi takımları sıkıntıya soksa da Ferrari’den James Allison FIA’nın karar konusunda doğru şeyi yaptığını belirtiyor.

“Bu konudaki görüşlerini söylediler ve önümüzdeki sezon sistemin yasaklanacağını belirttiler. Zamanlamaları doğruydu, çünkü herkes önümüzdeki yılın aracı üzerinde çalışmaya yeni başlamıştı.”

“Artık hepimiz 2015’te bunun olmayacağını biliyoruz ve durumu buna göre yönlendirebiliriz. Buraya biraz belirsizliklerle geldik, ancak hiçbirimizin bunu kullanmayacağı anlaşıldı.”

Allison sistemin kaldırılmasının ardından sürücülerin biraz fazla önden kayma yaşayacaklarını kabul ediyor, ancak bunun rekabeti çok fazla etkilemeyeceğini belirtiyor.


Yorumlar

“Ferrari FIA’nın FRIC Kararını Destekliyor” için 5 yanıt

  1. Yasaklanması konusu aslında düşünülenden farklı. Şu an FRIC yasak değil. Takımlar birbirlerinden korktukları için çıkardı sistemi.

  2. gelecek sene olmayacaksa bu yarışta kaldırma gereği yoktu. sezon bu şekilde o sistemler dondurularak tamamlanabilirdi. Şimdiye kadar yapılan harcamaların suçu ne? Pis kokular geliyor sanki…

  3. Seneye james Allison nasıl bir takım geliştirecek herkes görecek. Motor bölümündeki beceriksizlikler gitti, ivme ve çekiş anlamında gelişme sağlandığı taktirde James Allison ve De Beer’in harika bir araç tasarlayacaklarından eminim. Hatta Fric bu sezon boyu da yasak olursa meyvelerini çok önceden toplayabiliriz,tabii kuvvetli ivme ve çekiş istemeyen pistlerde görebiliriz bu sezonluk. Hızlı virajlı uzakdoğu pistlerinde kimse Ferrariden galibiyet ya da podyum beklemesin ama diğer pistlerde en azından podyuma oynayabilir. Gelecek sezonda adam gibi yapılanma oluşabilirse artık bir dominasyonda Ferrariden görürüz yıllar sonra. Seneye Newey’de aktif olarak araç tasarlamayacağına göre en iyi tasarımın Ferrari aracı olacağı hemen hemen belli. Hayırlı uğurlu olsun bu yasakta. Umarım biraz heyecan gelir.

  4. uzun sürüşlerde yaklaşık 1 saniye vardı mercedesle ferrari arasında.ferrari anca başkası yavaşlarsa bide alonso yardırırsa vs vs

  5. Yusuf Hitay avatarı

    boş laf. gelecek sene olmayacak denirdi biterdi. gelecek sene bir şey değişecek diye bu sene aniden bunu uygulamaya koymak kadar saçma bir şey olamaz. herkes biliyor bu yasağın neden getirildiğini.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir