Smedley Magnussen’den Etkinlemiş

yazar:

kategori:

Williams’ın performans bölümü başkanı Rob Smedley, McLaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen’in Almanya GP sıralamalarında gösterdiği performansın etkileyici olduğunu söyledi.

Magnussen, Hockenheim yarışı öncesinde 4. olarak Avustralya GP’den beri en iyi sonucunu elde etti.

Smedley “ORta grup çok sıkı. Kevin Magnussen’in bugün yaptıklarına bakarsanız, çok etkileyiciydi. 3. seansta bizim çocuklardan çok onu izledim.”

“McLaren’deki herkese enerji katmış olmalı. Büyük takımlar ve onlara saygı duymalıyız. Çok hızlı bir şekilde geri dönebilirler.” dedi.

Eric Boullier ise Magnussen’in FRIC’in olmaması ve yeni aerodinamik paket sayesinde iyi performans gösterdiğini söyledi.

Boullier “Her yarışa bir kaç salise getiriyoruz. Paketimiz çalışmaya başladı.”

“Silverstone’da hava şartları sayesinde daha iyimserdik ancak araç zaten iyi performans göstermeye başlamıştı.”

“Kanada ve Avusturya’da çok fazla görememiş olabilirsiniz ancak o yarışlarda yeni parçalar getirmeyi sürdürdük. Normal pistlere gelince bir kaç pozisyon yükseldik.”

“Bunun yanında bizim FRIC sistemimiz bazı diğer takımlarınki kadar ekstrem değildi.” dedi.

Magnussen “Araç çok iyiydi. Gerçekten zorlayabildim ve go-karttaki gibi sürebildim.”

“Daha önce de iyi hissetmiştim ancak bugünkü yeni parçalar çalıştılar ve maksimumu almayı başardım.” dedi.

İlk seansta elenen Jenson Button “Tüm hafta sonu boyunca denge bulmakta zorlandım.”

“Bir çok sorun frenle alakalıydı. Aracı sıralamalar için oldukça değiştirdik ve çok daha iyiydi ancak daha büyük değişiklikler için artık çok geçti. Bu yüzden sıralamalarda değişiklik yapamadık.”

“İlk 10’a girebilirdik. Son sektörde Romain’in arkasında trafikte kaldım ve bir kaç salise kaybettim. Ancak Kevin’in performansını gösteremezdim.” dedi.


Yorumlar

“Smedley Magnussen’den Etkinlemiş” için 3 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    kevin den çok kyvat dikkat çekici çaylaklar arasında. gerçekten performansı iyi.

  2. Kevin’ın araca alışması ve aracı zorlaması sezonun 2.yarısı için iyiye işaret.şimdi bu sıralama pozisyonunu yarışta’da göstermesi gerekki başarısı şans eseri olmasın.

  3. Murat Aksoy avatarı

    McLaren ileri yönde gözle görülür bir adım attı. Bunda fric’in etkisi ne kadar, yeni aero parçaların etkisi ne kadar asla bilemeyiz ama iki gerçek var ki hem McLaren hızlandı hem de Kevin bugün pist üstünde herşeyi bir araya getirdi. her zaman bu kadar şanslı olmayacak. Eğer McLaren şans eseri bu sonucu almadı ise Mercedes ve Williams’ ın arkasında görünüyor. Bir ara 6. hızlı araç iken şimdi 3. en hızlı olmak gayet etkileyici olduğu kadar herkesin bahsettiği orta siralardaki rekabetin ne kadar çetin olduğunu da gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir