Howett: Toyota Geleceği İçin Kazanmalı

yazar:

kategori:

Toyota eğer sporda geleceğini garanti altına almak istiyorsa bu sezon başarısız olamaz. Bu sözler son 12 ayda yapılan çalışmalarının üzerine koyularak devam etmeleri gerektiğini söyleyen Toyota takımının başkanı John Howett’a ait. 

Howett Salı günü Portekiz’deki testlerde şunları söyledi: "Harika insanlardan oluşan bir takıma sahibiz kazanmak istiyoruz ve bunun zamanının geldiğini düşünüyoruz."

"Güçlü bir sezona ihtiyacımız var. Eğer güçsüz bir sezon geçirirsek geleceğimiz olmaz.  Eğer kalmak için kazanmamız gerektiğini söylemek zor ama kazanmamız gerektiğini düşünüyoruz."

"Bu Cologne’deki insanlarımızla paylaştığımız isteğimiz ve tutkumuz. Kazanmak zorundayız, böylelikle F1 de çok parlak bir geleceğimiz olabilir."

Ayrıca şunları ekledi: "Bence her takım finansal durumdan dolayı daha dikkatli davranıyor, bizde diğer takımlardan farksızız."

"Harcamaları kısmamız gerektiği oldukça açık ve buna yapıcağımız konusunda kendimize güveniyoruz. Toyota’nın gücünü göstermek için güçlü bir sezona ihtiyacımız var. Bunu başarmak takımın liderleri olarak bizim görevimiz."

Toyota takımının başkanı Tadashi Yamashina da şunları söyledi: "Dürüst konuşmak gerekirse F1 de kalma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Japon yönetimle çok kez tartıştık ama neyseki CEO muz sayın (Katsuaki) Watanabe, patronları F1 de kalmamız için ikna etmeyi başardı." 

"John’un bahsettiği gibi, Toyota daha iyi performans için bazı kısıtlamalar yapıyor harcamalarda, fakat hala ayaktayız, ve bu çok önemli. Baştaki isimlerin bazı yönetimsel kayıplarına rağmen, onların paralarını F1 de kazanmak için kullanıyoruz, bu yüzden bu yıl kazanmak çok ama çok önemli." 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir