Massa Kaza Nedeniyle Magnussen’i Suçladı

Felipe Massa, 2014 Almanya GP’nin startından sonra takla atmasına sebep olan kazada suçlunun McLaren sürücüsü Kevin Magnussen olduğunu düşünüyor.

Massa, ilk virajda mücadele ettikleri Magnussen ile temas yaşayınca aracının takla atması sonucu ile karşılaştı. Massa bir kez daha ilk turda yarışa veda ederken Magnussen devam edip 9. olmayı başardı.

Olayı inceleyen hakemler ceza vermezken, Massa, Magnussen’in kazayı engelleyebilecek durumda olduğunu söyledi.

Massa “Ben öndeydim ve viraja ondan önde dönüyordum. Birisinin dikkat etmesi gerekiyorsa o da arkadaki araçtır.”

“Kazayı henüz televizyonda görmedim ancak normalde arkadaki araç fren yapmak zorundadır.”

“Virajda 3 araç yan yana olmaz. Ben takım arkadaşımla yan yana gelmemek için biraz yavaşladım.”

“Normalde GP2’den gelen bir sürücü böyle bir kazaya sebep olmaz…” dedi.

Massa ayrıca Britanya’daki büyük kazadan kısa süre sonra böyle bir kaza geçirmesinin kendisinde bir hasar oluşturmadığını söyledi.

Massa “Televizyonda izlemek kokpit içerisinde olmaktan daha korkunç oluyor. İyiyim. Bir şeyim yok.”

“Tek şey olanlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor olmam. Bir kez daha yarış dışı kaldık. Bu yüzden gerçekten hayal kırıklığı yaşıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Massa Kaza Nedeniyle Magnussen’i Suçladı” için 21 yanıt

  1. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Massa ve Bottasın yerlerini görüyorsunuz. Massa akıllıca bir şekilde takım arkadaşıyla temastan kaçınmak için yavaşladı ve zaten dıştaydı, sağa doğru kaydırdı aracını ve mag ile çarpıştı. Bana göre hata varsa mag’de en fazla %20, geri kalanı tamamen yarış kazası olarak nitelendirilebilir. Benim asıl anlamadığım şu, Massa’ya bodoslama saldıranlar. Neymiş efenim virajı daha dışardan alsaymış, işte geldi bizim yarış mühendisiiiiii(!). Öncelikle start anında (yani herkesin birbirine en yakın olduğu an) ne kadar mantıklı bir davranış olur dışa açılarak dönmek? Virajın neresinden dönülürse dönülsün aynı hızla geçiliyor zannediyor sanırım bazı arkadaşlar. Ne kadar dışardasın o kadar yavaşlamalısın demek, hele ki hockenheim’ın ilk virajında. Arkanda onca araç varken bunu yaparsan zaten sıralamandan feragat edeceksin demek olur bu, açık bir momentum kaybı verecek viraj çıkışı çünkü. Kimsenin de yapacağını zannetmem extreme bir durum olmadıkça. Magnussen belki tahmin edip biraz yavaşlayabilirdi ama yarış içerisinde onu düşünmesi gereken zaman oldukça sınırlı ve her zaman herkes doğru karar veremez. İkisi de araçlarını o şekilde konumlandırmışlardı, yapacak başka birşey yoktu. Saliseler içerisinde karar değiştirmek zaten zor. Geçmiş olsun lazım demek iki pilota da.

  2. En soldan kerbe girmeye calisacaksin birde mizmizlanacaksin. su kadar soyluyorum eger massa o taklayi atmasaydi bence ceza alirdi. hakemler zaten takla attı birde biz ceza vermeyelim diye dusunmus olabilir

  3. Kazada suçlu taraf yok . Massa ve Magnussen birbirlerini göremezler zaten . Bottas geçtikten sonra Massa Yer olacaını düşünüp daldı. Hakemlerin kararlarına saygı duymak gerekir . Ama buradaki arkadaşların bu sezon Massa’nın yapptığı kazaların sanki kendi hatası ile olduğunu düşünüp yazdıkları yorumlar çok canımı sıkıyor . Massa 5 kez kaza yaptıysa 4 ü karşı tarafın hatası 1’i normal yarış kazası …. 12 yıllık tecrübeli pilota oturduğunuz yerden sallamalar çok büyük terbiyesizliktir saygı duymak gerekir . Magnussene de üzüldüm oda Avustralyadan sonta ilk defa bir yarışta çok güçlü görünüyordu . Artık Macaristanda Massa’nın kötü şansına dur deme vakti geldi .

  4. rosberg power avatarı
    rosberg power

    yarış kazası bana göre. kesin suçlu diyebileceğimiz kimse yok.

  5. Yetenek bu kadar olunca çeneye vuruyor

  6. sky’da martin brundle ve antony davidson (ikisi de eski pilot) yarış kazası olduğunu söylediler, hakemler kimseye ceza vermedi. birine suç bulmanın manası yok.

  7. Bütün yarış boyunca şu kaza haricinde bütün pilotlar fazlasıyla birbirine saygı gösterdiler ve limitlerde savaştılar.bazen kanat parçaları uçtu.birsürü geçiş izledik ama massa gibi apekse kapansaydı diğer pilotlarda birçok geçişi göremezdik. startta button ricciardo ya nasıl yer bıraktığını görebilirsiniz.massa artık birazda kendine bakmalı.

  8. O viraj sanki senin tek başına girmeye çalışıyosun sağına bir baksaydın şuan podyumda olurdun belkide.

  9. “Normalde GP2′den gelen bir sürücü böyle bir kazaya sebep olmaz…” dedi.

    Lafa bak hele.

    Yıl 2008 , yarış Fuji. Sorarım sana pist dışından gelip de öndeki adama vurmak nasıl birşeydir. Tam o F3 çaylaklarının yaptığı türden bir kaza.

    Yani adam gibi pilot olsan biraz daha yorum yapardım da laf söylenecek adam değilsin.

    Şimdi millet burda yardırır. Aynı kazalar yıllarca oldu ve hep dıştan gelen pilot için biraz daha geniş almalıydı üstüne kapanmasa bunlar olmaz dı diye yorumlar yapıldı hep.

    Örnek 2010 Singapur. Saygılar.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Doğrudur. Lewise fujide çarpıp spin attırmasını bir ferrari fanı olarak hiç hoş karşılamamıştım. Hatta orada bilerek yaptı spin attırmak için. Burdaki olayda ise kesinlikle magnussenin bir hatası yok. Massa kendisi sebep oldu kazaya. İlk virajı gazı çok kesmeden virajı keserek dönebilirdi. Bunu yapmayıp içerden almaya çalıştı. Magnussenin yapabileceği bir şey yoktu.

  10. Massa-Magnussen kazasında bence Massa biraz daha hatalıydı. Magnussen’in gidecek yeri yoktu ama Massa kapıyı o şekilde kapatmasa kazayı önleyebilirdi. Start sonrası ilk virajda pilotlar daha dikkatli olur..

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Massa mübarek bir melek. Hiç bir olayda beyefendinin hatası yok.

    Kısaca YAV HE HE Massa suç başkasında.

  12. yapmayın abisi görmedi gibi yorumlar var..asıl siz yapmayın allah aşkına böyle bir seride olucak şey mi bu sanki sadece kendi yarışıyormuş gibi dıştan apekse dalıyor sonra da niye yavaşlamadı diyor start anı herkesin yer kazanmaya çalıştığı anda beyfendi geçsin diye bekleyecekti magnussen tabi..şu adamı hala destekleyenler var ya inanamıyorum yani..bottas dan bişeyler öğrensin diyecem ama adam kaç yıl şumi den alonso dan öğrenemedi yani boşa beklenti.

  13. OtonomAktor avatarı

    massa sen bir kelime-i şahadet getirip müslüman ol bir gusül abdesti al. başka türlü olmucak.

    1. birde kurban kesmesi lazım.

  14. En azından takım arkadaşına çarpmamayı akıl etmiş.

  15. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Massa haklı. Massa’nın orada MAG’ı görme imkanı yok. İlk viraja BOT’un yanında geldi zaten. Kazayı engelleyebilecek birisi varsa oda MAG idi.

  16. yarış kazasıydı, Massa TV’den izleyip yorum yapsaymış keşke…

  17. Massa’nın kazasında Magnussen içeri dalınca yan yana 3lü gidiyorlardı ilk viraja doğru. Massa’nın sağında Bottas vardı. Magnussen biraz yavaşlayıp viraja girmek isteyince Massa muhtemelen onu göremedi. Magnussen en içteydi.

    Yazık oldu

  18. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Massa haklı. Massa’nın orada MAG’ı görebilme imkanı yok. İlk viraja BOT’un dışarsında geldi zaten, kazayı engelleyebilecek birisi varsa o da MAG idi.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hssss tir lan demek istiyorum artık…. Kusura bakmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir