Trulli: "Yeni Araçları Yağmurda Kullanmak Çok Zor"

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, Toyota’nın yeni aracını Portimao’nun dünkü ıslak koşullarında sürmenin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Ancak İtalyan pilot TF109’un potansiyeline de inanıyor. Trulli yeni kurallar altındaki aerodinamik tutunmanın hayatı zorlatırdığını söylüyor.

“Downforce ve tutunmada çok büyük bir azalma var. Bu koşullarda lastikleri doğru ısıya getirmek çok zor. Bu herkez için aynı ve sürüş yapmak neredeyse imkansız. İlk izlenim bu!”

Yeni kurallarla birlikte ıslak koşullardaki endişesine rağmen Trulli Toyota’nın mevcut durumundan memnun.

“Araçta herhangi bir büyük problem görünmüyor ve son birkaç günde Kamui (Kobayashi) ile oldukça iyi testler oldu. Bu yüzden bu sene için kendimize güveniyoruz."

Trulli, yeni kuralların geçişi artırıp arttırmayacağı konusunda ise, “Bunun olmasını umduğumuzu söyleyebilirim. Bazı geçiş hamleleri olacak ve izlenmeye değer yarışlar olacak. Ancak şu anda bunu söyleyemem çünkü henüz karar vermek çok zor. Hepimiz için daha iyi yarışlar olması adına amaç bu.”

Takım arkadaşı Glock ise yeni kuralların geçişi arttıracağı konusunda şüpheli.

“Bu sene aerodnamiklerle birlikte F1’de büyük kural değişiklikleri var ve herkez daha fazla geçişin olmasını umuyor. Ben geçiş açısından çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Çünkü hâlâ virajlarda keskin fren yapmak mümkün, özellikle de bu lastiklerle.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir