De la Rosa, 2009 Araçlarının Temposuna Şaşırdı

yazar:

kategori:

McLaren test pilotu Pedro de la Rosa, geçen sene kullanılan yüksek downforce özellikli araçlarla 2009 araçlarındaki performans benzerliğine şaşırdı.

Bu hafta Algarve’de McLaren’in yeni aracı MP4-24 ile teste çıkan De la Rosa, downforce kaybı nedeniyle aracın yüksek hızlı virajlarda zaman kaybetmesine rağmen düşük virajlarda oluksuz lastiklerle kazanılan tutunmanın bu açığı dengelediğine inanıyor.

Pedro de la Rosa: "Oluksuz lastikler ve aero pakedin yapmış olduğu farkın küçük olmasına şaşırdım. Araç düşük hızda daha fazIa tutunmaya sahip bu yüzden kesinlikle zaman kaznaıyoruz ama sonrasında yüksek hızlı virajlarda bir parça kaybediyoruz. Tur zamanlarının çok benzer olacağını düşünüyorum. Yüksek hızlı virajlarda kaybettiğinizi, düşük hızlı virajda geri alıyorsunuz"

"Genellikle aracın ön ucunda bir parça daha fazla tutunma mevcut ve dönüşlere cevap veriyor. Herşeyi bir araya getirmeniz gerekiyor. Eğer bu lastikleri, geçen senenin aracına takarsanız, tur başına 3 saniye daha hızlı olabilrisiniz."

De la Rosa, 2009 kuralları arasında en önemlisinin oluksuz lastiklere geçiş olduğunu ve pilotlar tarafından bunların idaresinin, gelecek sezonun büyük mücadeleleri olacağını söyledi.

De la Rosa: "Lastikler en önemli parça. Çünkü asfalta temans eden tek parça onlar. KERS ve ön kanat flapı, sadece bir kaç ondalık eder ama bu yeni oluksuz lastikler en önemlisi"

"Bu oluksuz lasriklerin nasıl çalışacağını Avustralya’ya kadar bilemeyeceğiz. Çünkü kış koşullarında test ediyoruz. Yüksek pist sıcaklıklarında nasıl tepki vereceklerini veya ne kadar bozulacağını ne kadar ufalanma olacağını tam olarak bilmiyoruz"

"Bu, işin hassas tarafı. Tamamıyla değişti. Sadece lastik yüzeyinin düz olarak değişmesi durumu değil, bunun yanında geçen seneden bu yana çok değişen hamur sıcaklığının idaresi de söz konusu."


Yorumlar

  1. o hiç kullanılmayacak testlerde kulanılıyor

  2. bu bizim jant kapaklarını herhalde ön kanadımızı kırmaya odaklanacak bazı pilotları caydırmak için kullanılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir