Raikkonen: “Araçtaki Hasar Yarışımı Etkiledi”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Almanya GP’de Lewis Hamilton, Fernando Alonso ve Sebastian Vettel ile yaşadıkları temasın puan kazanamamasının ana nedeni olduğunu söyledi.

Raikkonen, Spitzkehre virajına gelirken 3 araçlık mücadelede iki defa temas yaşadı. İlk temas Hamilton ile olurken ikinci temas Alonso ve Vettel’le oldu.

Raikkonen “Doğru strateji olduğunu düşündük ancak 2 defa darbe gördüm. İki aracın ortasında kaldım ve ön kanadım zarar gördü. Kanat kenarı kırıldı.”

“Onun yardımı olmadı. Ön lastikleri öldürdüm. Ön lastikler dışında lastiklerim hep iyiydi.”

“Bu yüzden süper yumuşak lastiklerle istediğimiz kadar uzun sürüş yapamadık ve hasar nedeniyle performans kaybettik.” dedi.

Raikkonen kazalardan şikayetçi değil. Raikkonen “Sorun yok ancak hareket edemeyeceğim şekilde arada kaldım. Çok büyük temaslar değildi ancak kanada hasar vermeye yetti. Sağa ya da sola gidemezdim çünkü başka araçlar vardı.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Araçtaki Hasar Yarışımı Etkiledi”” için 30 yanıt

  1. Strong_Union avatarı

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/64858-raikkonen-gelisim-konusunda-temkinli.html

    Ben bu haberdede demiştim şimdide diyorum önden kayma problemi olduğu sürece rai herkese göre daha kötü bir durumda kalacak sürekli ön tarafla savaşarak lastiklerini herkese göre hatta takım arkadaşına göre bile daha çabuk bitiriyor. yumuşak lastiklerle bottas 40 tur attı rai 20 geçen senelerden rainin lastiklerine ne kadar iyi davrandığını biliyoruz tabi lotusun çok büyük etkisi vardı ama avustralyada bahrainde canadada ingilterede falan grosjeandan az pite girdi hatta japonyada vettelden önce bitirmişti grosjean lastiklerini. 2005 te tek pitle bitirebiliyordu.

    Şu adamın f1 kariyerinde tek bir zaafı var önden kayma oda bu araçla başına geldi. Alonsonun bu kadar hassas olduğunu düşünmüyorum önden kayma ile başa çıkabiliyor yada ferrari 2010dan beri böyle bir araç üretiyor ki adamda alıştı artık alonsonunda başka bir zaafı vardır ancak o şuan ferraride yok.

    Bence araçta azda olsa his var süper yumuşak lastiklerle 5 araç geçti bunların içinde mclaren ve force indiada var önceki yarışlarda onu bile başaramıyordu hatta ricardoya geri atak bile yapmaya çalıştı bitmiş lastiklerle fakat hamiltonı plana katmadı demekki biraz potansiyel var şu ön tarafı toparlasalar sorunun çözüleceğini düşünüyorum sürekli kontra kontra adam ön lastiklerini yiyor bitiriyor bence bütün sorun ön tarafta.

  2. OtonomAktor avatarı

    üzülüyorum kimi nin bu hallerine. artık birşeyler yapmalı. özellikle cumartesi günü sıralamalarda adam akıllı biterebileceği en üst noktaya kadar gelmeye çalışmalı. alonso karşısında bu kadar geride kalacağını söyleseler sene başında kimse inanmazdı. gerçekten çok yavaş kalıyor yarış içindeki hemen her zaman turlarından farkediliyor alonsodan yavaş kaldığı. umarım yakın zamanda bir şeyler olur ve toparlanır kimi.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    neden kimse ön kanat değiştirmeye yanaşmadı ben pek anlam veremedim. ön kanat hasarı, hiç olmasa bile kanat değişimi sırasındaki süreden daha fazla zaman kaybettirir muhtemelen.

    1. sanırım öyle olmuyor. bende aynı şeyi düşündüm ama hamiltonda da aynı şeyi yaptılar. ön kanat değiştirmek baya uzun sürüyor sanırım

  4. rosberg power avatarı
    rosberg power

    bu ciddiyetsizlikle yarış pilotu olunmaz. bıraksın gitsin f1 i. rallycross takılsın. eskiden kalma bir ismi var onuda mahvediyor.

  5. Raikkonen’in 2. stint başlangıcı çok iyiydi fakat lastikler çabuk bitti. Burada kendimce bir yorum yapmak istiyorum verdiği demeçleri de göz önüne alarak.
    Raikkonen uzun sürüşlerden memnun ayrılmıştı, bugün de 2. stintte o turlara güvenerek çok hızlı bir başlangıç yaptı fakat 6-7 turda lastikler bitti. Lastik bitti aslında sol ön lastik ve olanları da biliyorsunuz. Daha sonra sütten ağzı yanan Raikkonen yoğurdu üfleyerek yedi ve en azından sapasağlam yarışı bitirmek için daha yavaş stintler attı.
    Keşke öyle yapacağına ön kanatı değiştirselerdi.

  6. Rai aradaki farkı azaltmaya çalışmayacak artık. Çünkü hem sezonun başından beri berbat bir araca alışma süreci negatif sonuçlandı ve o sırada zaten ara açıldı hem de bu dakikadan sonra “bu mağlubiyet gerçeği yansıtmıyor” dedirtmek daha mantıklı.

    Bırak dostum şu sporu. LeMans’a geç LeMans izleyelim.

  7. Artık kendini göstermeli. Alış artık şu araca.Araçta hasar varsa kanat değiştirselerdi.

  8. Artık kendini göstermeli. Alış artık şu araca.

  9. Hala inceden inceden laf edenler yok mu surda…, temaslarda kimiye gercekten hic alan kalmadi.ham in gecisine serhan acar cok iyi mukemmel falan dedi ancak ham hic yer birakmadi, aynisi ham a yapilsa neler yazilir cizilirdi bilemiyorum.

    Kimi hizli degil vs deniliyor da bir dusunun diyorum ben de. “Ferrari” ve “esit sartlarda yarisan iki dunya sampiyonu ” ifadeleri ayni cumle icinde gecemiyor ne yazikki. Durum boyle olunca bu tabiki acik acik yapilmiyor.bahsi gecen firma uzerindeki cesitli ekonomik ve finansal etkiler veyahut baskilar bu durumun perde arkasini olusturuyor.

    Sporu yeni izlemeye baslayanlara da saygi duyuyoruz da , arkadaslar, az biraz bakin ne olmus ne bitmis diye. Alo iyi hos suruyor tamamdir ama gercekten su an pratikte gorunen farkin isin teoriginden veyahut kokeninden kaynaklandigini dusunenler var. Insanlar kendi soyledikleri yalanlara bile bir bahane bulduktan sonra , o bahaneyle iclerini rahatlatir ve o bahaneye inanirlar. Durum tam da bu.

    1. Kesinlikle, her kelimesine katılıyorum. Bunu Rai de farkında ve o yüzden o da tamamen “bahane” moduna geçti. Söylenecek hem çok şey var hem de hiçbir şey yok. Yapacak hiçbir şey de yok. Tarihi kazananlar yazar, bize de “yazık oldu” demek düşer artık.

  10. Kimi hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Her şeyi geç, sorunsuz bir yarışta yaşasa, Alonso’nun yakınlarında dahi olamıyor. Lotus zamanlarındaki performanslarını anımsayınca şaşırmamak elde değil.

  11. hasar olmasa anca 1 puan alırdın

    araca kendini alıştırana kadar sene bitecek

  12. Hayır neden Raikkonen’in üzerine bu kadar gidiliyor anlamıyorum? Aynı şeyi Massa’ya da yaptınız.O koltuğa kimi oturtsanız aynı sıra için mücadele eder.Herkesi Alonso mu zannediyorsunuz onu anlamıyorum? Suçlu açık şekilde Ferrariyken hala Raikkonen’e neden laf atılıyor ki.Tamam belki birkaç yarıştır kötü sürüyor ama bu araçla sürmekten adam bile bıkmıştır.Raikkonen hiçbir zaman hırslı biri olmadı ki.

    1. Otur 2005i izle

      1. 2007 yi de

        1. İzledim bana neyi anlatmaya çalışıyorsun onu söyle?

  13. Onur Gentas avatarı

    Ferrari bu araçla raikkonen yarışa arkadanda başlasa normal pit stratejisi uygulamak zorunda. Yok pistte daha uzun tutalım, özel strateji uygulayalım dersen adamı böyle madara edersin işte. Ben çok üzüldüm açıkçası bugün adamın düştüğü durumlara. Buz adamda olda psikoloji falan kalmadı raikkonende. Yazık.

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kimi iyi güzel diyorsunda o ana kadar da bir varlık gösterememiştin zaten. Adamlar pite girip çıktı, sonra tekrar yetişip geçtiler seni, sen daha pite girmemiştin. Ne kadar gerideymişin düşün işte.

    1. Kimi’nin yarışa softlarla başladığını unutuyorsun. Bana göre Kimi ilk pitstoplara kadar fena değildi, ikili ya da şekildeki gibi 3’lü mücadelelerde çok zaman kaybetti. Softla başlayıp daha sonra süpersoftla ivme kazanmayı hedeflediler ama tutmadı, süpersoftlarla zaten direk trafiğin ortasındaydı ve lastiklerini çok çabuk bitirdi. Son bölümde ne olduğunu bende anlayamamıştım, araçtaki hasar imiş demekki problem.

      1. daha yukarılarda bitirebilirdi. ön kanat arızası lastiklerini çok çabuk eritti. Bi vettel bi de gamilton tıraşladı sağ ön tarafı diye gördüm

  15. Murat Aksoy avatarı

    Aracın kötü olunca hakettiğin saygıyı da göremiyorsun pist üzerinde. Formula 1 bu bakımdan çok acımasız. Gelen geçen çarptı Raikkonen’e çarpışan oto gibi.

    1. Kesinlikle öyle.Şurda Raikkonen’e laf atan çoğu kişi olayı hala anlamıyor.Bu araca Rosberg’i koy o da ilk 10’a girmeye oynar.Bir de gelmişler Rai’ye laf atıyorlar.Yok eskiden iyiydi yok şimdi kötü sürüyor diye.Altında araç mı var da iyi sürecek? Alonso podyuma oynuyor diyebilirsiniz de Alonso zaten şuan gridin en iyisi.Oralarda olması normal.

    2. cok dogru soylemissin

  16. Kimi Sandviç… İki araçla da temas yaşadı aynı anda, 7 dünya şampiyonluğu bir kaç metrede sadece… Kimi’nin o lastiklerle, tamamen farklı bir stratejideyken kendisini bu iki pilotun ortasına atıp görece savunma yapması ve bunun yarışını mahvetmesi günün tabiki en akıllıca hamlesi değildi… izlerken sandalyemde pozisyon değiştirmeme sebep oldu o ayrı 🙂

  17. orta da alo yada vettel olsa idi telsizden aglamari kesilmezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir