Hamilton Güvenlik Aracı Girmediği İçin Çok Şaşırmış

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Almanya GP’sinde Sutil’in aracının yolun ortasında kalmasının ardından güvenlik aracı girmemesinden sonra çok şaşırdığını ifade etti.

Adrian Sutil son virajda spin atıktan sonra aracı start düzlüğünün ortasında kalmıştı ve herkes güvenlik aracı bekliyordu. Fakat öyle olmadı ve birkaç tur araç orada bekledikten sonra start düzlüğünden koşarak geçen görevliler aracı ittirerek yoldan çekti.

Hamilton yarışı 20. sıradan gelerek Bottas’ın arkasında 3. sırada tamamlamıştı.

Hamilton, “Her şeyden önce, Nico’yu kendi evinde kazandığı için tebrik ediyorum. Ayrıca Mercedes’in kendi evinde iki araç ile birden podyumda olmak gururlandırıcıydı.”

“Kendi açımdan bakarsak, çok memnun edici bir haftasonu değildi. Sonuç olarak Nico’ya karşı birkaç puan daha kaybettim. Fakat günü podyumda tamamlayarak hasarı azaltmak güzeldi.”

“Dürüst olmak gerekirse, benim için basit bir yarıştı. Sadece ataklar yapıp yükselmeliydim. Önce Kimi ile güzel bir çekişme yaşadık ve şanslı bir şekilde orada ön kanadıma hasar vermedim. Daha sonra Jenson ile yaşadığımız kaza şanssızdı. O bu sene çok centilmendi ve onu geçerken bana çok fazla sorun çıkarmıyordu. Fakat bugün yaptığı biraz anlaşılmazdı.”

“Son bölümde takım beni yumuşak lastikleri takmak için içeri çağırdı çünkü güvenlik aracı gireceğinden emindik. Çünkü herkes böyle olacağını bekliyordu. Daha sonra pistte güvenlik aracı göremedim ve çok şaşırdım. Güvenlik aracı neden girmedi, daha fazla ne olması gerekiyordu, bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton Güvenlik Aracı Girmediği İçin Çok Şaşırmış” için 6 yanıt

  1. Sutilin olayı olmasa Hamilton daha iyi bir strateji ile belki ikinci olacaktı. Süper yumuşak lastiklerle yaptığı stintlerin biri 8, digeri 17 tur. Tabi güvenlik aracı kesin girer diye 8 tur sonra Hamiltonu pite aldilar. Aslinda 12 ve 13 turluk iki stint yapacak diye dusunuyordum. Böylece ikinci stintine başlarken belki de hemen Bottasin arkasinda cikacakti ki, Süper yumusaklarin en güçlü olduğu ilk 4 ya da 5 turda Bottasi gecebilirdi. Ancak erken pite geldiginden bu ilk 4, 5 turu Bottasa yetisebilmek icin harcadi. Tabi lastikler en azindan atak yapma kapsaminda performans kaybedince gecis mümkün olmadı. Her neyse Mersedes yönetimi bile bu hamleyi yaptığına göre kesin güvenlik araci bekliyordu ancak bu durum istemeden de olsa Hamiltonun 2. likten etti.

  2. OtonomAktor avatarı

    açıkçası bende güvenlik aracı girer işler değişir dedim ama olmadı. neden girmediğini anlamak güç. ama alman bir pilot almanyada 1. sırada giderken onun pozisyonunu sıkıntıya sokmak istemediler sanırım kendi seyircisinin önünde. başka bir mantıklı izahı yok bence. başka herhangi bir yerde olsa start düzlüğünde yolun ortasında araç kalsa mutlaka güvenlik aracı girerdi. anlamak güç karar alıcıları.

  3. Laudaya güvenlikten anlamıyor diyen Whiting nerelerde ? neden konuşmuyor.

  4. Raikkonen’in kazasında araç çok daha dışarda olmasına rağmen Sc girmiştir ve kırmızı bayrak çıkmıştır.Burda ise neredeyse ideal çizgiye yakın yerde durdu.Fakat bırakın yarış durdurmayı Sc bile girmedi.Bunlar insanları saf zannediyor galiba.

  5. Geçen yaris Rai bariyere vurunca 1 saat güvenlik nedeni ile yarişi durduran akil bugün sadece politik davranmistir.

    1,ile 3, yer değiştir o sirada 1000 kere sc sokarlardi.

  6. rosberg power avatarı
    rosberg power

    bana pek basit gelmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir