Glock Yeni Toyota için İyimser

yazar:

kategori:

Timo Glock, Portimao’da TF109 ile yaptığı ilk test sonrasında Toyota’nın yeni aracı hakkında olumlu düşüncelere sahip.

Alman pilot, aracın gelişim programı için görevi takım arkadaşı Jarno Trulli’den almıştı.

Dün 63 tur atan Glock, öğleden önce yağ hattında bir bağlantı kopukluğu nedeniyle ortaya çıkan alevler nedeniyle 5 saat zaman kaybetmesine rağmen aracın hakimiyetinden memnun olduğunu söyledi.

Glock: "Daha çok GP2’de doğrultuda olduğumuzu söyleyebilriim. Olumlu olan, büyük bir sorun yaşamamam"

"Ara, frenleme dengesiz değil, hızlı virajlarda yeteri kadar iyi değil vs."

"İyi bir pencereydi ve iyi bir başlangıç noktasıydı. Araçla 10 turun ardından büyük bir sorun yaşamamış olmanız önemli. Bizde de böyle oldu, bu da iyi bir sinyal"

Yağmurlu geçen iki günün ardından Portimao’daki hava koşullarının gelişmiş olmasına rağmen Glock, havanın hâlâ aracı iyi bir şekilde tartmak için yeterli olmadığını belirtti.

Glock: "Konu bugünkü hava koşulları. Hâlâ oldukça soğuktu ve pist sıcaklığı düşüktü, pistin bir kaç yerinde hâlâ akan su vardı"

"Bu şartları yazın yarışlarda gerçekten olmaz. Bahreyn’deki test daha önemli olacak. Çünkü sezon içindeki gibi daha istikrarlı hava ve şartlar var."

"Kuru zemin çalışmaları açısından yarım gün kaybettik. Ama olumlu olan şey, ayarlarda herhangi bir büyük değişiklik yapmamamıza rağmen aracın ıslak şartlarda iyi olmasıydı. Bu yüzden bugün (Çarşamba) bir şey kaçırdığımızı söyleyemem."

"Kuru şartlarda bir kaç daha fazla turun yardımı olurdu ama sorun değil. İlki etki olumlu ama diğerlerinin nerede olduğu soru işareti"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir