Ferrari, KERS Konusunda Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Ferrari içindeki üst düzey mühendisin, KERS ile ilgili çalışmaların mümkün olabilecek en iyi şekilde ilerlediğini öne sürmesinin ardından sezonun başında bu sistemle yarışma konusunda takımın umutları alevlendi.

Maranello kökenli takım geçen senenin sonunda, KERS ile ilgili çalışmlarında rakiplerinin gerisinde kaldıklarını kabul etmişti, özellikle de bu yeni teknolojiden en fazla kazanımı elde etmesi beklenen BMW Sauber’e kıyasla.

Ama bu hafta Mugello’da yapılan bazı cesaret veren testlerin ardından takımın düşünülenden daha ileri gidebileceğinin işaretleri alındı.

Gazetta dello Sport’a konuşan Ferrari’nin şef mühendisi Chris Dyer, KERS’ten ziyade şu anda en büyük endişenin, oluksuz lastiklerle sürüş eksikliği olduğunu belirtti.

Chris Dyer: "Şu anda nasıl olacağını söylemek zor"

"Bildiğiniz gibi temel yeni şeyler, gerçekte üç şey: aerodinamikler, KERS ve oluksuz lastikler."

"İlk ikisi ile ilgili olarak herşey mümkün olan en iyi şekilde ilerliyor ama ne yazıkki sonuncusu için henüz bir açıklık getiremedik. Tabii ki oluksuz lastikleri takmak için sabırsızlanıyoruz. Çünkü ne kadar hızlı olabileceğimizi onlarla bileceğiz"

KERS ile ilgili çalışmalar konusudan daha ayrıntılı konuşan Dyer: "Her tur için söylemiyorum, belki de pilotlar öyle isteyecek, ama onun güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacağız. İlginç bir şey, teknik açından bir meydan okuma"

F60’ın gelişim çalışmalarının iyi gidip gitmediği sorulduğunda ise Dyer: "Evet, hüç şüphe yok. Bu üç günde 500 km.’den fazla yaptık ve herşey olumlu bir şekilde geçti. Gerçekten endişe edecek bir durum yok"


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Michelin den beri, lastik bakımından yüzümüz gülmez bizim. Çok şeyler kaybettik, bari bundan sonra kaybetmesek ve düzlükler dışında da performansa alabilsek!
    Herzaman Raikkonen

  2. meltem ceylan avatarı
    meltem ceylan

    aylar sonra 😀

  3. burak bocek avatarı

    Bugün test var ama yarın bilmiyorum.Diğer testlerde 3gün sürecekti yani bugün son gün olması lazım.Büyük ihtimalle bir dahaki test haftasını bekleyeceğiz

  4. tijs_wervest avatarı

    Çok güzel bi haber hadi hayırlısı.Hangi günler test yapılcak arkadaşlar bileniniz var mı ?

  5. Hep böyle ii haberler duyalmm

  6. burak bocek avatarı

    Takım gece gündüz çalışıyor öyleki aracın daha alt kısımlarını kırmızıya boyayamamıştı.Son gün açılışa yetişti bu araç ve hakkında dedikodular çıktı.Yinede ben takımıma güveniyorum çok iyi iş çıkarttığımıza inanıyorum.Geçen seneki lastik problemlerini yaşamazsak herşey şuan pozitif.Zaten aerodinamik anlamda her zaman iyi bir araçtır Ferrari ve Kers zımbırtısınıda iyi çalıştırıyoruz inşallah.Geriye en önemli faktörlerden lastik kullanımı var.Oda daha kuru hava koşullarında testlerde umarım bugünde kullanılır.Eminim daha çok yol kat edicez

  7. Ertan Akkaş avatarı

    Oh ya bi rahatlama hissettim 😀

  8. tolga soydan avatarı

    süperr 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir