Renault, Mercedes Tarzı Turbo Tasarımına Yönelebilir

yazar:

kategori:

Renault, Mercedes’i performans olarak yakalama çalışmaları kapsamında gelecek seneki motorda Mercedes tarzı turbo kullanabilir.

2014’te motor konusunda beklentilerin gerisinde kalan Renault, 2015 motorunun ilk versiyonunu geçen hafta Viy’deki tesisinde çalıştırdı.

Bu sene Mercedes’in motoru ve turboyu tasarlama şekliyle (kompresör ve türbinlerin motordan ayrılması) avantajlı olduğu söyleniyor. Bu tasarım sayesindeki turbo gecikmesinin minimuma indiği ve aerodinamik paketlemenin daha iyi olduğu iddia ediliyor.

Renault’nun mevcut motor tasarımının radikal değişikliklere müsade etmeyeceği düşünülse de yetkililer, Mercedes’in öncülüğünü yaptığı ayrı turbo fikrini değerlendireceklerini belirttiler.

Renault’tan daha önce gelen açıklamalar, bu konseptin fark yaratacak bir konsept olmayacağı yönündeydi ancak görünen o ki düşünceler değişmiş.

Remi Taffin “Tabi ki farklı çözümlere bakıyoruz. Tüm çözümleri keşfedeceğiz.”

“Şu anda cevabı bildiğimi söylersem yalan olur çünkü şu anda tam olarak neler olduğunu bilemem. Geliştiriliyor.”

“Motor çok farklı olmayacak. Temeli oldukça benzer ancak çok fazla şeyi değiştirebiliriz.”

“Geçmişte V8’leri tartışırken, kullandığımız son motorun 6-7 sene öncekine çok benzer olduğunu söylemiştik. Ancak parçaların % 90’ı değişmişti. Ancak baktığınızda oldukça benzer görünüyordu.”

“Gelecek sene de aynısı olacak. Tabi ki bazı farklılıkları göreceksiniz ancak radikal değişiklikler olmayacak.” dedi.


Yorumlar

“Renault, Mercedes Tarzı Turbo Tasarımına Yönelebilir” için 14 yanıt

  1. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    RENAULT UN kazanmadigi yerde FERRARİ kazansin aga

  2. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    Mersedes bi bu sene 10 tur sonra iflas etmeyen acaba bu yaris mortu cekip havlumu atacaz korkusundan uzaklar V6 larda nolsun iste ellemeyin kazansinlar

    1. Zaten fia senin bu açıklamanı bekliyordu, artık gönül rahatlığı ile kazanabiliriz.

    2. Bir yerlerden V8 motor döneminde iflas eden mercedes motor sayısını öğren.V6 motor döneminde tüm mercedes motorlu araç sürücüleri 3.motordalar.Vettel 5. motorda

  3. Renault’un Mercedes tarzı turbo sistemi fikrini motor tasarımında düşündü ama maalesef bu sistemi benimsemediler şimdi ise bu sistemi benimsediler benimsemelerin de ise birçok neden var.

    Birincisi Renault her şasiye göre motor yapmayacak fabrika takımı Red Bull’a göre motor yapacak ve diğerleri bunu sadece şasilerine uyarlayacaklar şuanda Mercedes’in yaptığı gibi.

    İkincisi yeni motor ve İntercooler sistemin şasi ile daha uyumlu olması sağlanacak buda aerodinamik performansı etkileyecektir motor performansının yanı sıra.

    Motor formülü aynı her üretici için piston çapı krank mili çapı aynı sadece farkı belirleyen Turbo sistemi ve turbonun tedarik edildiği firma ve yeni motora göre yeni yakıtın hazırlanması Mercedes’in bu alanda çalıştığı firmalar daha başarılıydı Renault bu alanlarda gelişim sağlayacaktır 2015 için.

    Bu sezon yaptıklarımızdan gurur duyuyorum Renault elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam ediyor bu sezon ve gelecek sezon için Mercedes’in en büyük avantajı bir şasiye göre motor tasarlamaları ve ellerinde ki şasiyi diğerlerinden daha önce geliştirmeleri oldu bunun yanı sıra kimsenin elinde lastik verileri şekilleri yokken 1000 km test yapmaları tuzu biberi oldu.

    2015 sezonu çalışmaları 2014 sezonu çalışmalarından daha iyi gidecektir bu sezon yapılan hatalar 2015 için yapılmayacaktır Motor gelişime açık şasi gelişime açık ERS sisteminden tam performans alabiliriz hepsi umut verici 2015 için. V10 dan V8 motora geçildiğinde ilk polü ilk yarışı ve V8 motorla ilk şampiyon Renault olmuştu şimdi ise V6 motor da Mercedes Renault’un 2006 sezonunda yaptığına doğru gidiyor.

    1. Helal olsun, Renault’un başarısızlığını perdelemek için sezon başından beri iyi demagoji yaptın, azmine hayranım. Mercedese b*k atmayı bırak da kötü motor yaptığınızı kabul et.

      1. 1000 km lastik testi yalanmı? iki tur lastikleri kullanamıyordunuz.
        peki siz renaultu tebrik etinizmi? v8 motorlarda!

        1. Niye tebrik edelim ki?Adam kendi diyor motorun %70’i değişti diye.Üstelik bunu motorlar dondurulmuşken yaptınız.Aynı numara bu yıl sökmedi.Şimdi beş yılda yaptığınızın yanlış olduğunu anladınız.

          1. meraktan soruyorum, kim diyor motorun %70 i değişti diye, hemde motorlar dondurulmuşken ?

            1. Adam 90 yazmış.Ben yanlışlıkla 70 yazmışım.
              Geçmişte V8′leri tartışırken, kullandığımız son motorun 6-7 sene öncekine çok benzer olduğunu söylemiştik. Ancak parçaların % 90′ı değişmişti. Ancak baktığınızda oldukça benzer görünüyordu.”

              1. Dondurulmuş dönemde Fia’yı çekilmekle tehdit ederek aşağıdakileri yaptılar.
                1)Silindir deaktivasyonu.Reno motorunda tam güç gerekmediğinde silindirleri devre dışı bırakma özelliği yoktu.Sadece mercedes dört silindirle çalışabiliyordu.Motoru üç silindirle çalıştırıp bunu patinaj kontrolü amacıyla kullanılır hale getirdilerr.
                2)50-70 hp güç artışı.
                3)EBD’yi beşleyecek şekilde sürücü ayağını ayağını gazdan çektiğinde de egsoz gazı üretmesini sağladılar.Bunun için benzin egsoz manifolduna püskürtülüp orada yanması sağlanıyordu diye hatırtlıyorum.Daha detaylı bilgisi olan varsa yazabilir.
                EBD yasaklanınca Ferrari birden yarış kazanmıştı hatırlarsınız.Sonra tekrar serbest bırakıldı.

  4. su rbr ye helal adamlar dogru duzgun test yapmadilar ama sorunlari cozmeyi iyi biliyorlar.ferrari nezaman bir adim atacak acaba?? gerci onlarin alonso su var yeerli oluyo aldigi besincilik. ha simdi fanlari derki kimi yi geciyor ya o yeter 3 yil massayi yendi bu yilda kimiyi yener

    1. Raikkonen’in 11 .olduğu yerde Alonso’nun aldığı 5.lik yetiyor.Kendin de söylemişsin zaten Kimi’yi yeniyor diye.Gerçekten de öyle.

  5. Ugrasmayin direkt olarak size motor verelim.Simdi bir suru sorun cikar yeni tasarimdan oldu mazeretine siginirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir