Marko: “Mercedes ve McLaren Vettel’i İstiyor!”

Sport Bild gazetesi, McLaren ve Mercedes takımlarının Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in peşinde olduklarını açıkladı.

Habere göre Mercedes, 2015’te anlaşması biten Lewis Hamilton’un yerine geçmesi için Sebastian Vettel’i istiyor.

Bu konuyu değerlendiren Helmut Marko, özellikle McLaren’in Vettel’e çok yüksek bir teklifle geldiğini söyledi. Marko “Tabi ki onu almayı hedefliyorlar.” dedi.

Son 4 senenin şampiyonu Vettel’in Red Bull’la anlaşması 2015 sonunda bitiyor.

Mercedes’ten Toto Wolff de bu iddiaları pek yalanlamadı. Wolff “Bu dünya planlarımızı ortalıkta açıklayamayacağımız kadar rekabetçi. Bir kaç tane üst düzey sürücüden bahsediyoruz. Tüm büyük takımlar onlar için mücadele ediyorlar.”

“Karar vermeden önce pazarın nasıl ilerleyeceğine bakmaya çalışıyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Mercedes ve McLaren Vettel’i İstiyor!”” için 15 yanıt

  1. lewis ve alonso gerçekten çok yetenekliler ben bir hamilton fanı olmama rağmen alonsoyu çok beğeniyorum çok özel bir pilot ama vettel hakkında aynı şeyleri söyleyemiyeceğim… belki duygusal düşünüyor olabilirim ama vettel de lewis ve özelikle alonsodaki bazı şeyleri göremiyorum 4 dünya şampiyonluğu fln eyvallah ama bilmiyorum bu adam çok düz geliyor bana ve mercedes hamiltonla sözleşme yenilemezse oraya tek geçecek adam alonsodur eğer alonso gelmezse hamilton yerine vetteli getirmek saçmalık

  2. Vettel dört kere dünya şampiyonu olmuş ismi markalaşmış bir pilot dur bunu bazıları ister kabul etsin ister kabul etmesin bu prestijli ve eşi benzeri olmayan bu sporda McLaren-Mercedes-Ferrari gibi dünya devleri gelecekte Vettel ile ilgili plan düşünüyorlarsa bu adam bir şeyleri kanıtlamıştır demektir.

    Bu gün Infiniti reklam filmi çekerken neden Ricciardo ile çekmiyor da Vettel ile çekiyor bir düşünün bakalım. Bu her marka için böyledir prestij ve ismi bir pilotun her zaman önemlidir. Red Bull Renault dan Vettel ayrılırsa takım gerilere düşmez ama reklam sponsor ve takımda en önemlisi de bir dünya şampiyonu olmaması Pr çalışmalarını etkiler. Mercedes Lewis ya da Nico Rosberg’in yerine bu gün Vettel’i istiyorsa Alman olması ve Nico Rosberg de olmayan dört kez dünya şampiyonu olması ve markanın yüzü olması için istiyor yoksa Lewis ve Nico’dan daha iyi pilot olduğu için istemiyorlar.

    McLaren gibi bir takım maalesef isim sponsoru yok bunun böyle olmasında ki en önemli etken pilot kadrosu ama takımda bir Fernando Alonso bir Vettel olmuş olsa çoktan bir isim sponsoru ile anlaşabilirlerdi bunu her zaman saygı duyduğum yaptığı her işi taktir ettiğim bir çok başarıya imza atmış Ron Dennis de biliyor ki Vettel ile Alonso’nun peşinde bu iki pilottan birini Japon devi Honda’da istiyor çünkü ürettikleri motor da ürettikleri yol arabalarında daha prestijli bir ismin yer almasını istiyorlar. Bakalım zaman ne gösterecek.

  3. değeri düşen ricciardo’nun ders verdiği pilotlarının değerini arttırma çalışmaları.

    bild’in ne kadar milliyetçi bir gazete olduğu zaten biliniyor. bild alman, mercedes alman, toto wolff alman, marko avusturyalı (alman) kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar.

    vettel rosberg’in yanında muhtemelen ikinci pilot olur. adam tur taklit etse de, şansıyla önde olsa da hamilton’a gerçekten çok yakın (yağmur performansını saymıyorum) vettel’e şampiyonluk günlerini aratır.

    ricciardo bu şekilde devam ederken vettel’i alacak takım hata eder.

  4. Murat Aksoy avatarı

    Ben demiştim. Mclaren herşeyi istiyor. Hem Vettel’i hem Alonso’ya aynı anda teklif yaptı. Bugünü düşünen Alonso’yu ama gelecek 10 yılı düşünen kesinlikle Vettel’i takımına katmalı. McLaren’in daha doğrusu Ron Dennis’in Senna’dan sonra Schumacher’i takıma katmak istediğini ama bunu başaramadığını düşünürsek aynı talihsizliği ikinci kez yaşamak istemeyecektir. Mümkünse her ikisi de ama Vettel mutlaka.

  5. Motor üreticisi nedeniyle Mclaren’i 1995’ten beri tutuyordum.Ondan öncede Sauber. Eğer Mercedes’in satın almasını kabul etselerdi hala onu tutacaktım.

  6. Acaba Vettel Ricciardo korkusuna takım değiştirmeyi mi amaçlıyor 🙂

  7. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Vettel fark yaratacak bir pilot değil. 4 kez şampiyon olmuş ama hafızada kalan vay be diyeceğim bir yarış galibiyeti yok. Şuanki performansıda ortada. Kısacası hatalı tercih olur Mercedese gelmesi.

  8. Siteye girdiğim günden bu yana kendim yazmış gibi hissettiğim tek yorum 😀 ellerine sağlık !

  9. Vetteli destelemek zorunda olmak hiç isteyecegim birşey degil umarım lewis ile devam ederiz umarım..

  10. Mercedes beni hiç ilgilendirmez ancak bir McLaren taraftarı olarak ben kesinlikle Vettel, Hamilton, Alonso ihtimallerinden Alonso’yu tercih ederim. su an Alonso hırsı ve isteği ile kapasitesine erisilemeyecek tek pilottur. Umarim Honda, Alonso konusunda ısrarcı olur ve transferi gerçekleşir.

  11. Muammer UYAR avatarı

    Vettel Mercedes e, Alonso Redbulla Hamilton da Mclaren e

  12. Bunu beni delirtmek icin mi yapiyorlar?
    Senelerce Sumiye sov.Sonra takima gelsin.Simdi de bu.Olamaz.Rambo Ve Mehmet Gunaydin ile ayni takimi tutmak mi?Hayiirr.

    1. Siteye girdiğim günden bu yana kendim yazmış gibi hissettiğim tek yorum 😀 ellerine sağlık !

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      2010 dan önce hangi takımı tutuyordun ?

    3. şumiye niye sövüyon, tavuğuna bişey mi yaptı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir