Honda, Barrichello'ya Güveniyor

yazar:

kategori:

Honda Racing sorumluları; Barrichello’nun, hakkındaki eleştirileri gelecek sezon susturacağına inanıyor ve Brezilyalı pilotun 2007’deki hayal kırıklığı yaratan performansından gerçek haline geri döneceğini tahmin ediyor.

Barrichello, geçen sezon pilotlar şampiyonasından hiç puan alamadı ve senesinin sonuna doğru takımdaki yerinin tehlike altında olduğuna dair söylentiler bulunuyordu.

Ama kendisini F1’in en tecrübeli pilotu yapacak bir sezonun öncesinde, Honda Racing sorumluları, Barrichello’nun tekrar parlayacağına tamamiyle inandıklarını ifade ettiler, özellikle de yeni takım patronu Ross Brawn’ın gelmesiyle.

Honda Racing başkanı Nick Fry: "Bu sene onun için zor oldu. Ama inanılmaz derecede cılız görünüyor. Açıkçası oldukça sıkı antrenman yapıyor. Daha önceden çalıştığı ve ne yapğabileceğini bilen Ross Brawn gibi birine sahip. Bu onu gerçekten motive etti."

Fry, bu sne Barrichello’nun şevkinin, takımın RA107 ile karşı karşıya geldiği sorunlar nedeniyle kırıldığını kabul etti ama başkan, Brezilya pilotun 2008’de çok farklı olacağını düşünüyor.

Fry: "Ferrari gibi üst seviye bir takımla uzun süre F1’de olan biri için, zayıf bir araca bindiğinde, motivasyon daha zorlaşır. Ne bekleyeceğini veya ne yapması gerektiğini bilmeyen genç bir kişi, bir parça daha uzun süre ile devam eder"

"Ama her iki pilot da sıkı çalıştı ve Rubens, hıza sahipti. Bu sene, özellikle başlarda, Jenson ile başa baştı ve inanılmaz derecede sıkı antrenman yapıyordu"

"Gelecek sene için bana, elindeki kozları oynayacağına dair söz verdi"

Ferrari’de iken Barrichello ile çalıan Ross Brawn, Barrichello veya Button’un kalitesinden endişelenmediğini söyledi.

Ross Brawn: "Sahip olduğumuz iki pilotla da çok mutluyum ve amaçlarımızı başarma açısından onlarla ilgili endişem yok"

"Rubens’i çok iyi tanıyorum ve daima Michael Schumacher’i zorlayabiliyordu, ki bazen onu arkada turuyordu. Ona doğru ekipmanları ver ve yarışları kazanabilsin. Bu yüzden Rubens, başarılı olamamamızın nedeni değil"

"Ve aynı şeyler Button için de hissediyorum. Bir yarış kazanabildi ve açık bir şekilde olağanüstü bir pilot. Başarısız olmamaızın nedeni o olamaz. Başarısız olduk, çünkü ekipmanı yaratamadık"

"İki çok iyi pilota sahibiz. Rubens’i çok iyi tanıyorum ve Jenson ile çalışmayı dört gözle bekliyorum"


Yorumlar

  1. 5-6 yarışa bakar bu laftan sonra, eğer gözle görülür bi gelişme olmazsa bence gönderirler rubensi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir