BMW Sauber, Valensiya Testlerini Tamamladı

yazar:

kategori:

Valensiya’daki rüzgar BMW takımını, testlerin son gününde programı değiştirmeye zorladı ancak takım Valensiya’daki testlerden memnun ayrıldı.

Nick Heidfeld, F1.09 ile geçirdiği ikinci test gününde sistem kontrollerine odaklandı ve makink veriler topladı. Alman pilot toplamda 91 tur tamamladı ve bugünkü çalışmasından memnundu.

“Rüzgar piste bazı yabancı maddeler sürüklediği için testler sekteye uğrasa da öğleden sonra uzun sürüşler gerçekleştirmeyi başardım ve günü farklı lastik bileşenleriyle gerçeleşen yarış simülasyonu ile tamamladım.”

Elde edilen dereceler konusunda ise takım tarafından açıklama yapılmadı.

BMW Sauber idari şefi Walter Riedl, “Çok değerli veriler elde etmeyi ve şimdiden gelişlim göstermeri başardık. Son iki günde kuvvetli rüzgar testleri biraz zorlaştırsa da, pistin kuru olmasından fayda sağladık. Sıcaklık da aralık ayındaki testlerdekinden daha yüksekti. Böylece lastikler konusunda da değerli veriler toplayabildik.”

“KERS’i 2009 versiyon V8 motorunu 18000 devir limitinde kullandık. Genel olarak testlerden memnunuz. Aracın dayanıklılığı da yüksek bir seviyede. Şimdi rekabet açısından nerede olduğumuzu görmek için sabırsızlaınıyoruz ama bu konudaki ilk izlenim için gelecek teste kadar beklememiz gerekecek.” diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir