Ecclestone: "Büyük Takımlar Boşluğu Doldurabilir"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’ye göre F1’deki büyük takımlar, araç sayılarını arttırarak griddeki boşluğu doldurabilir.

Honda’nın spordan ayrılışı ve küresel kriz ile diğer takımlarla ilgili ayrılık söylentileri ile birlikte Formula 1, yakın gelecekte daha az arçla yarışma durumuna düşebilir.

Yeni girişimcilerde boşlukların doldurulmasından başka olarak Ecclestone, bu soruna en kolay çözümün, şu anda en iyi şekilde finanse edilen takımların daha fazla araç sokması olduğunu öne sürdü.

Ecclestone: "Esasen olacak olan bu."

"Eğer üreticiler, diğerlerine motorlar tedarik ederse, kendileri adına 3 araç yarıştırabilirler"

Ecclestone ayrıca, eğer Honda’nın Brackley kökenli takımına bir müşteri bulunamazsa derhal bu sistemin gündeme gelebileceğini de ima etti.

Ecclestone: "Herhangi bir fark yaratmaz, üreticilerin veya özel insanların, kimin elinde olursa olsun gridde 20 aracın olması daha iyi."


Yorumlar

  1. eğer 3. araçlar olcaksa puanlamaya dahil olmalı.yoksa çok atıp-tutmalar olur kazanan araçlar için.en iyisi giderleri düşürüp , küçük takımların hepsini atıp yerlerine Audi,Lamborcini,Porsche,Dodge,Aston Martin gibi takımları almak :):)düşünsenize Macca,iferrari,bmw,renault ve saydıklarım :):):))))

  2. test aracı olarak gezinir yarışta o zaman:) 3 turda bir pite girip diğer takımlara karşı büyük bir test avantajı sağlanabilir sezon içi testlerin yasaklandığı bu dönemde

  3. burak bocek avatarı

    Bu daha önce 20 aracı tekrar pistte görmek için konuşulmuştu yani 2 büyük takımdan birer araç daha.Mclaren daha önce buna hazırız demişti.Yanılmıyorsam Ferrari başkanıda bahsetti bundan.Yani büyük takımların hepsinin bir araçta vermesi söz konusu değil kaldı ki zaten eğer böyle bir durum olursa 3.araçlar puanlamaya etki etmeyecek sadece görüntü olucak yani bence çok garip bir durum oluyor böyle.Yarışın kaderini çok etkileyebilirler kazalara karışabilirler yavaşlayıp yol verebilirler vesaire.Yani bu uygulama bana mantıklı gelmiyor

  4. şu andada aynı durum yok mu sanki.alt tarafı biraz daha desteklerle küçük takımları.mclaren nin f.india ya yatığı gibi.
    3.arac cıkarmaya gerek yok.çıkarsalarda zaten 3araç normal olmayacak söylenenlere göre.anlamı yok.
    Honda yarışacaktır.Eğer bu durumda da yarışlara katılamayacaksa Fry la Hondanın anlaşamamasındandır.

  5. saçmalama tamam 20 araç iyi ama 3 ferrari 3 macca 3 reno 3 toyota olur motor tedarık eden takımlar bunlar arac sayısı 22 ye fırlar bu kucuk takımların hıc ısıne gelmez puan nasıl alcaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir