Heidfeld: "Pilotlar Ücret Kesintisini Kabul Etmeli"

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, küresel ekonomik kriz nedeniyle sporda kemerlerin sıkılması nedeniyle pilotların, ücretlerinde kesintiye gidilmesi konusunda hazırlıklı olmalarını söyledi.

FIA ve FOTA’nın çalışmaları sonucu sporda ortaya koyulan maliyet kısıtlayıcı kurallar sonrasında, piotların ücretlerinde kesintiye gidilmesi gündeme gelmişti ve ayrıca bu düşüncenin hayata geçmesi ile pilotların performanslarında düşüş olup olmayacağı da merak ediliyordu.

Ferrari’den Felipe Massa, daha önceki yapmış olduğu açıklamada ücretinde kesintiye gidilmesinden memnun olmayacağını, aldıkları paraların takımın bütün bütçesi göz önüne alındığında küçük kaldığını belirtmişti.

Bunun yanında F1’de en fazla ücret alan isim olarak bilinen takım arkadaşı Kimi Raikkonen, bu konuya dahil olmaktan kaçınmıştı.

Ama BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, pilotların sporun gerçeklerinden saklanmaması gerektiğini söyledi.

31 yaşındaki Alman pilot, F1 takımları bütçeleri göz önüne alındığında pilot ücretlerinin önemli miktarlarda olduğunu da kabul ettii

Spox.com’a konuşan Heidfeld: "Bu nedenle kendimizi duruma göre ayarlamalıyız, herkesin olduğu gibi."

"Şu anda bu gerçekten bir mesele değil. Umarım başka yolları vardır ve böylelikle kimse işini kaybetmez ve pilot ücretleri aynı kalır"

Öne sürülen bir görüş de takımlar için pilot ücretlerinde bir sınır olmasıydı ama Bernie Ecclestone, böyle bir ölçütün getirilmesini reddetti.

Ecclestone: "Eğer takımlar para önermezse herhangi bir ücret sınırına gerek olmaz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir