Raikkonen: “İhtiyacımız Olan Adam Mattiacci”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Macaristan GP öncesinde perşembe günü basın mensuplarının karşısına çıktığında takım patronu Marco Mattiacci hakkında olumlu şeyler söyledi.

Raikkonen “Marco Mattiacci F1’e geldiğinde pek bilgisi yoktu ancak o zeki birisi. İyi iş çıkarıyor ve iyi kararlar alıyor. Ancak tam dahil olması ve insanların güvenini kazanması biraz zaman alıyor. Ama ihtiyacımız olan kişi o.” dedi.

Macaristan GP’yi kendileri için değerlendiren Raikkonen “Umarım araçta iyi hislere sahip oluruz ve araçtan istediğimizi alabiliriz. Antrenmanlardan başlamak üzere sorunsuz, temiz bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum.”

“Burası kıvrımlı bir pist olsa da, geçiş yapılmayacağı söylense de geçmişte çok fazla geçiş olduğunu gördük bu yüzden bakalım nasıl bir yarış olacak.” dedi.

Araçtaki hisleri için Raikkonen “Bazen iyi hisler olabiliyor ancak ne yazık ki çok uzun sürmüyor. Ama geçen hafta sonu daha iyi hislere sahiptik. Araçta bir şeyleri değiştirdik bu yüzden umarım doğru yolda ilerleriz ve olmamız gereken yere geliriz.”

“Fabrikadaki insanlara % 100 güveniyorum ve yapmamız gerekeni yapabilmemiz için gerekli araçlara sahip olduklarını biliyorum.”

“Olmamız gereken yere gelebileceğimizden eminim ve umarım bu gelecek sene olacak.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “İhtiyacımız Olan Adam Mattiacci”” için 8 yanıt

  1. Teorim dogrulaniyor…. Ferrarinin sampiyon olamamasinda en buyuk etmenlerden biri de Alonsodur. Takimi yillardir yanlis yonlendiriyor ve dillere destan gittigi takimi 0.5 sn hizlandirmasini gerceklestiremiyor. Alonso gonderildigi gun Ferrari tekrar sahlanacaktir.

    1. Raikonen nasıl yönlendiriyor takımı ? 2007 seki araba Schumacher’in hediyesi. Onda raikonenin bir katkısı yok. Mclaren sayesinde şampiyon oldu. 2008 de 2007’nin devamı 2009 da raikonen’e göre düzenlenen araba ortada. Ya sanki arabayı pilotlar yapıyorda burda boş boş konuşuyorsun. Bütün pilotların istediği araç aynıdır önden arkadan dengeli ve hızlı bir araç. 2009 da rai egsozu yapamadı 2014 de Alonso turboyu mu yapamadı. Ya da Rosberg mi yaptı bu seneki mükemmel arabayı. Vettel 4 seneden sonra araba geliştirmeyi mi unuttu.

    2. Saiko raiye cevaben yazcaktım yanlış olmuş buraya yazmışım

  2. Mattiacci geldiğinden beri belli belirsiz anlaşılıyordu Rai ile daha yakın olacağı… Söylememiştim ama gerçekten ufak tefek sinyaller anlaşılıyordu Mattiacci geldiğinden beri… Rai’nin 2015 hakkındaki demeci, ondan önce daha fazla kendine güvenerek kesin konuşmaları, Mattiacci’nin Rai hakkındaki demeçleri bir bütün olarak Ferrari’nin yeni aracı Rai odaklı tasarlayacağını gösteriyor. Demek ki Alonso’nun sürüş stili+aracın aerodinami ve motor performansı ve mühendislik olanakları gibi teknik konular uyuşmuyor, en azından Mattiacci’nin kafasındaki planlarla uyuşmuyor. Geçte olsa bir şeyler değişecek artık… Alonso’ya da hafiften yol görünüyor gibi.

    1. Alonso kötü pilot demiyorum sadece “olmadı, olmuyor” diyorum. 5.’lik yetseydi, süper oluyor derdik ama bu takım Force India değil ne yazık ki..

      1. ferrari yatsın kalksın alonsonun aldığı beşinciliklere dua etsin force india olmadıysa bu takım alonsonnun tek başına o takozla yapabildikleridir !! sporu izlemesk ferrari alonso yuzunden boyle sanır 😀 😀

        1. Takım, Alonso geldiğinden beri Force India olmaya doğru gidiyor. Sonunda oldu zaten, profesyonel surucusu Alonso olarak…

          1. Raikonen ne yapmış f

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir