ING, Renault Sponsorluğunu Gözden Geçirecek

yazar:

kategori:

Bir sözcünün Herald Tribune gazetesine verdiği demece göre, Renault F1 takımının ana sponsoru ING, Fransız ekiple olan sponsorluk anlaşmasını 2009 yılının ortasında gözden geçirecek.

Ekonomi haberi kanalı Bloomberg de Hollanda Bankası’nın hükümet tarafından desteklendiğini ancak şirketin Renault ile olan sponsorluk anlaşmasındaki payını bu sene %40 kadar düşüreceğini duyurmuştu.

Formula 1’in en göze çarpan ve kazançlı sponsorlarından biri olan ING son olarak büyük bir F1 fanı olan idari şefleri Michel Tilmant’ın şirketten ayrılığını açıkladı.Mli kriz nedeniyle milyonlarca dolar zarar eden ve yaklaşık 7000 çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan banka bazı grand prixlere de sponsorluk yapıyor ve yarışlarda pistlerde reklamları bulunuyor. Böyle bir sponsorun kaybı F1 açısından büyük zararlar doğurabilir.

Sözcü, Bloomberg tarafından rapor edilen, desteğin %40 azaltılacağı konusundaki haberin ING’nın F1 anlaşmalarıyla ilişkisi olmadığını ancak Renault anlaşmasının bu yıl sona ereceğinin doğru olduğunu söyledi.

ING’nın, Formula 1 ‘deki yıllık harcaması yaklaşık 77 milyon Avro.


Yorumlar

  1. arkadaslar sız ısın gorunus kısmndasnz ama ıng renaulta 60m euro kadar para verıyor yılda alonsonun aldıgı paranın cogunu ıng verıyor yanı o buyuklukte bır sponsor bulmak bu krızde epeyce zor

  2. arkadaslar sız ısın gorunus kısmndasnz ama ıng renaulta 60m euro kadar para verıyor yılda alonsonun aldıgı paranın cogunu ıng verıyor yanı o buyuklukte bır sponsor bulmak bu krızde epeyce zor

  3. ing gıtsın eskı renklere donsun arac tıpten bu sene zaten sınıfta kaldı bari renkten kurtarır hem o eskı havayı bırzda olsun yakalarız belkı maviş maviş:)

  4. ing gitsin milde seven gelsen ne düzel olur renk meselesi

  5. ING giderse ve ıyı bır sponsor bulunamazsa renault f1 spordan cekılr 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir