Alonso ve Webber Cuma Antrenmanları Konusunda Farklı Düşünüyor

yazar:

kategori:

İki Formula 1 yarış pilotu, sezon içi testlerin yasaklanması ile daha da ön plana çıkacak olan cuma antrenmanları hakkında farklı düşüncelere sahipler.

Mark Webber, cuma günü antrenmanlarda her bir dakikanın önemli olacağını düşünürken Fernando Alonso yarış haftasonlarının sezon içi testlerden etkilenmeyeceğini düşünüyor.

Webber " Test sınırlaması yüzünden cuma günleri tamamen farklı olacak."

" Pist iyi koşulda olmasa bile her bir dakikayı kullanacağız. Yeni araçları ayarlamada her türlü bilgiye ihtiyacımız olacak. Ancak en iyi dayanıklılık testi pazar günleri olacak." dedi.

Webber, yeni parçaların geliştirilmes için simulasyonların geliştirilebileceğini de söyledi.

Ancak Renault’un çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso bu görüşe karşı çıkıyor. Alonso " Eğer takım cuma günü yeni şeyler test ederse panik yapar."

" Cuma günlri sadece her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek, sıralama ve yarışa hazırlanmak için vardır. Bazı aşırı durumlarda cuma günleri setup değişikliği yaparsınız ancak motor kuralları yüzünden pilotların çok fazla tur atmasını beklemiyorum." dedi.


Yorumlar

  1. "başka çareleri yok" olucaktı

  2. takımların yeni parçaları denemk için cumadan başka çareleri ama cuma günleride anca aracın yarış set up ları yapılabilir.yeni parça deniyicem diye bundan ödün verilemez.yani bence alonso haklı.

  3. tolga soydan avatarı

    ikisinin dediğide mantıklı.Herkesin işi zor bu sene

  4. Alonso'ya katılmıyorum Test Kıtlığında Takımlar Ne Yapıcak? Araç geliştirme durucakmı? slick lastkler yeni bir aero düzen herkes bişeyler yapıcak? Cuma günlerinin önemi öyle veya böyle artacak allah kolaylık versin.. F1'de gösteri diolar bunun adına

  5. fernandoya katlyrm cuma gunu yenı seyler denemek ıcın cok sınrlı bır zaman eger yenı seylere konsantre olursaz ozmn arac setupları sekteye ugrar belkıde ıkncı aracta yenı seylerı denemek 1.aracta ıse setup yapmak daha mantklı ıkncı aractakı yenı seyler ıse yaramazsa 1.aracın setuplarını ıkncı araca da uygulyablrsnz sanrm en mantıklı olan bu tabı ıkncı arac 1.aracın setuplarına nasıl tepkı vereck oda soru ısaretı soncta pılotların arac kullanma seklllerı ve aractan maksımımumu almaları ıcın gerklı seylerı farklı oldguna gore oldukca karmasık bır durum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir