Symonds: "Alonso, Mücizevi Bir İlaç Değil"

yazar:

kategori:

Fransız takım, 2005 ve 2006 yıllarında Fernando Alonso ile geçen iki verimli sezonda iki şampiyonluk çıkarttı. Fernando Alonso’nun ayrılmasının ardından Renault, sıkıntılı bir sezon geçirdi. Symonds, takımın sorunları çözmek için üst düzey bir pilotun alınmasının tek başına yeterli olmadığını ifade etti.

Symonds: "Fernando Alonso, bir pilot. Teknik bir personel değil. Renault’ta yapmamız gereken teknik işlemler, teknik bölümümüzden ortaya çıkacak"

"2007’nin sorunlarını anlamamız ve çözmemiz gerekiyor"

"Fernando’ya, sürmesi kolay, istikrarlı, iyi ve rekabetçi bir araç vermek bizim sorumluluğumuz. Ve bu, korkarım mühendislere kalmış bir şey"


Yorumlar

  1. arkadaşım bn onu eski efsanelerle kıyasladımmı, yada onlardan daha iyi dedimmi diememki zaten ne haddime bk öel bişi yazdımmı bn?hem diosun yetneğine bişi demedm sora diosun nası şampiyon oldu tezatlığı yaratıyosun işte snde bilirsinki puanlar gökten zembille inmez bunun için mücadele gerek.işte alonso yetenek ve mücadeleyle şu anda burda.adam dişile tırnağıyla minardiden buralara geldi işte eğer sn bunları küçümseyip olayı basite indirrirsen buna sinirleninirm fanatiklik diildir bu insanların emeklerini hiçe sayanlara lafım.ha ayrıca yetenekleri ztn abartılmıyo gerek yok çünkü şampiyon!!at gözlüğüne ihtiyacım yok çnkü asla ortada bi başarı wrsa rakip adınada olsa bunu gölgelemem.çıkar hakkını verir tebrik ederim,raikoneni ettiğim gibi!

  2. ben yeteneğine birşey demedim ama çok abartılıyor. ondan çok daha yeteneklileri geldi geçti ve şuan pistte de var ondan üstünleri. at gözlüğünü çıkar artık, bu kadar fanatik olma.

  3. sinan şahin alonso nasıl şampiyonluklar kazandı??? f1 deki herkes şampiyonlukların şansla yada mucizeyle gelmiceğini bilir bilioruzki o arabada sürmeden gitmez!! bzm onun yeteneklerini abartmamıza gerek yok ztn sonuç ortada merak etme sen.bırak alonsoyu flnda başka işlerle uğraş ha hala bilmiosan aç geçmiş yarışları izle şumi ve diğerleriyle nası başa çıktığını herkes kabul etmiş sen etmesen nolurkii???adam 2 yılı parsellemiş sen hala neden bahsediyosun??yada amacın başarılara başka faktörleri ekleyip gölge düşürmekmi?alonso sana göre mükemmel olmayabilir ve bz onun yeteneğini asla tartışmayız gerek yok çünkü ama sen hala bunu tartışıyosan ne kdr f1 le ilgilisin işte o şüpheli…

  4. bu sene en çok yarış kazanan, sezonun son turuna kadar soğukkanlılığını koruyan, çaylakça hatalar yapmayan(araca alışma devresi hariç) bir pilotun şampiyonluğuna hâlâ laf etmeniz gerçekten çok tuhaf, cahilce. ve Alonso'nun kazandığı şampiyonlukları nasıl kazandığını benim kadar sizde biliyorsunuz. elbetteki alo.nun yeteneği inkar edilemez fakat sizin abarttığınız ölçüde de değil maalesef. ("Gamze-Alonso"; alo. ile benim kişisel bir sorunum yok ve olamazda. alo. ile bu kadar alakalı olmanın nedeni ne acaba? yoksa Alo. seni arada bir ziyaret mi ediyor? :))

  5. 2007 yılında lastiklere alışmakta güçlük çeken reno bu açığını biraz olsun kapatabilirse alonsonun pilotajı sayesinde ve daha rekabetçi bir araçla yukarılara oynamasını engelleyecek bi duum görmüyorum reno mühendisleri rekabetçi bir araç yapma konusunda zorlanacaklarını düşün müyorum…

  6. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    ALONSO nun pilotlugu tabiki hic süpesiz iyi reno bakalim nasil bir arac vercek gecen sezonki gibi bir arac verirse ücüncülüge oynar ama daha iyi bir arac verirse basa güresir yeterki takim arkadasi ondan hizli olmasin eyer ikinci pilot ondan hizliysa reno da isler karisacaktir demektir GÖRECEGIZ

  7. Ama yine de Alonso'nun Minardi'de iken bile aracın hakkını vererek kullandığını unutmayalım.

  8. alonso_vahit avatarı

    massa the best bızım konusmamıza gerek yok sen en guzel sekılde yorum yapmıssın tsk ederım yorumun ıcın.demmekı senın gıgı hakkı verenlerde var alonsonun.baskaları gıbı gormemezlıkten gelmıyosun.ınsallah bu sene cok daha guzel bır sampıyona ızlerız.

  9. alonsoyu duyduğumuz nefret mclaren'ı bir yılda bırakmasıdır belkide..amaa 2005 ve 2006daki renault mühendisleri bence alonsoyu yukarı taşıdı..

  10. massathebest dostum yorumun mukemmel olmus taktir ettim bişi yazmaya gerek bırakmamıssın benim acımdan..

  11. Gamze-Alonso avatarı

    sinansahin Alonso hakkında olumsuz yorumların ilgimi çekti.Bu kadar kuyruk acısı nereden geliyor?Daha akıllıca yorumlar yapamazmısın?İlginç yani bu kadar at gözlükleriyle bakılmamalı.Bu F1 tabi ki arkadaşların da dediği gibi Kimi olmadan Alonso'nun şampiyonluğunun Alonso olmadan Kimi'nin şampiyonluğunun bir anlamı yok.Bu kadar nefret duymanız için bir neden de yok.Kişisel bir sorunun yoksa tabi :)))

  12. Ne olursa olsun alonsonun kişiliğine zaman zaman kızsakta onun muhteşem bi yetenek olduğunu kimse inkar edemez,etmemeli!ztn bu spor ,karakter yarıştırma yarışı olmadğına göre burda yetenek konuşur ve alonso 2005 te 2006da bunu konuşturmştur.2007dede onun için başarısız olmamakla berbaer şansız bi yıl olmuştur.massa the best gerçkten çok ii tanımlamış.zaman zaman herkes tutuğu pilotu savunur ama bu asla diğer piltları aşağılamak,onların yeteneklerini görmezden gelmemek olmaz rekabet onlar wrsa wardır.kimi warsa alonsonun şampiyonluğu daha anlamlı olur yada alonso wrsa kiminin şampiyonluğnun daha anlamlı olucağı gbi.renoya gelince kesinlikle tekrar bi prestij kazanıcak ve özlediği günlere iyi bi araçla dönmesi bu pilotlarla beraber büyük bi ihtimal.aynı şekilde bmw de bi çıkış yakalayacağını düşünüyorum ve çekişmeli bi sezon bizi bekliyo gibi.tüm takımlara başarılar mümkünse sadece yarışların konuşulduğu bi yıl olsun..

  13. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    icemane katılıyorum guzel bı yorum yapmıs hıc bır basarı tesaduf degldr alonso byuk bır pılottur 2 kez ust uste sampıyon olan bır takım ve pılot iyi bir takım ve iyi bir pılot demektır renault kapasıtesı olan bır takım bu sezon cok fazla neden vardı basarızlık ıcın ama bu sezon hıcbr neden yk ve yenıden zırveye mucadele etmelı renault edemezse yazıklar olsun alonsoda nelson da ii pılotlar ıyıbırde r28 olursa neden sampıyon reno olmasın 😀 ama ben hala heıkkı ye haksızlık edılgını dusunyrm alonso heıkkı süper olurdu ama schumı ve alonsoyu kesfeden flavında bıldgı vardır dıyrm bu nelsona bu kadar guvenıosa vardır bı sebebı alonsoyada zmnnda guvenms ve button ve trullı yı takmdan uzaklastrmstı belkıde yenı bı alonso doguydrr:D

  14. ben hiçbir şampiyonluğu şansa bağlamam,öyle şampiyonluk böyle şampiyonluk,önemli olan sonuçtur..alonso yeteneği le 2005-2006 da şampiyon olmuştur,niye fisico aynı araç ile şampiyon olamadı,sonuçta fayton kullanmadı…aynı durum raikkonen in şampiyonluğu için de geçerli,mclaren takımı son iki yarışta 17 puanlık farkı kapattırıyosu bu raikkonen şansı değil mclaren in yönetememe ve beceriksizliğidir…

  15. massathebest avatarı

    alonso şampiyonluklarını renault'un gücüne ve dayanıklılığına ek olarak, sürüş tekniğine, vazgeçmeyen yapısına, baskı altında soğukkanlılığına, pist ayırdetmeden hızlı oluşuna ve doğuştan yeteneğine borçlu asıl olarak. sevelim yada sevmeyelim, alonso süper bir pilot. ayrıca 2007 yılında mucizevi şampiyonluk tanımı baştan sona değişti. alonso'nunkiler mucizevi olmaktan çıktı artık..

  16. Başa güreşemeyen bir araçla, Alonso'nun neler yapacağını çok merak ediyorum. Mucizevi şampiyonluklarını, o dayanıklı renault'a borçluydu, bakalım bu sefer nasıl olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir