FIA "Motorların Açılmasına Bir Seferlik İzin Verildi"

yazar:

kategori:

Formula 1 araç üreticilerine, bu kış performansları eşitlemek için bazı motorların açılmasına izin verilmesinin yalnızca bir kereye mahsus olduğu açıklaması yapıldı.

FIA motor performansının eşitlenmesi için bazı taraflardan istek aldı. Ve sonuç olarak motorların dondurulmasından sonra rakiplerinin gelişimine rağmen kendisi gelişmeyen Renault’a izin verildi.

Renault’a bu konuda izin verilmesine rağmen Charlie Whiting, bu konunun düzenli bir hal almayacağını söyledi.

Whiting "Biz tüm takımlara  motorlarda eşitlik için neleri değiştirmek istediklerine dair bir fırsat sunduk çünkü performans bakımından fark var gibiydi."

"Ve Honda’nın çekilmesiyle motor üreticileri motor değişikliklerini incelemeyeceklerini ve Renault’a birşeyler yapması için izin verebileceklerini belirttiler."

"Bunu küçük bir gelişim olarak adlandırabilirim. Bu bir kereye mahsus; sürekli olmayacak. Takımlar listelerini verdiler ve bunlarda karar kıldı. Bu 2012 sonuna kadar geçerli olacak." dedi.


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    Artık bu f1 değil …Yardımlaşma fonu kursunlar bi vakıf gibi motor yada aero performansı açıdından geri kalan takımlara destek versinler …
    Reno yarın aero paketim kötü fazladan test istiyorum derse ne olacak yine spordan çekilme tehtitini karırın verilmesini tetiklrmek için kullanıcaklar mı?
    Yakışmıyor bunlar f1 e ,herşeyden emeğe saygı gösterilmiyor, ne oldu o kadar emeği Ferarri ve Mercedesin ne anlam ve önemi kaldı böyle bi geliştirme uygulanacaksa ya her takıma uygulanmalı yada hiçbirine uygulanmamalı ,mallesef eski yılardaki yarışların tekrarını ,yeni sezonlara tercih eder duruma gelicez böyle giderse

  2. Bunlar da bile motorlar eşitleniyor biz batracer da eşitleyemedik 😀

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu yapılanlar Fianın tek motor tedarikçisine geçmek için hazırladığı oyunun senaryosu olabilir mi ? ….

  4. 2012ye kalmaz reno yine fia'nın kapısını aşındırır diyenler burayaaa:)

    ya peki bu gelişim izniyle birlikte diğer takımlardan daha iyi bir motora sahip olurlarsa nolucak? böyle olursa, işte o zaman bu sporu izlememenin bir anlamı kalmamamış demektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir