Mercedes, Motor Arızası İçin Hamilton’dan Özür Diledi

yazar:

kategori:

Mercedes, Macaristan GP sıralamalarında bir kez daha mekanik bir sorunla kalmasının ardından Hamilton’dan özür diledi.

İngiliz pilot, Hockenheim’da Q1’de fren diski arızası ile kaza yaptıktan sonra, Hungaroring’de de motoru alev aldıktan sonra gümüş okunu tek bir tur dahi tamamlayamadan durdurmak zorunda kalmıştı.

Mercedes’ten Toto Wolff, “Onun için bugün işleri batırdık.” dedi.

Wolff sözlerine şöyle devam etti; “Takım olarak iki araçla da mümkün olan en iyi pozisyonları almak için çabalıyoruz, dolayısıyla başka bir problem yaşamamız büyük hayal kırıklığıydı.”

“Lewis’den ve tüm destekçilerinden özür diliyoruz. Fakat bu işi birisi başarabilecekse, o kişi de Lewis.”

“Alevler içindeki bir Mercedes dünyaya göstermek isteyeceğimiz bir şey değil.”

Hamilton yarınki yarışa 21. sıradan başlayacaktı, fakat takım sorunun ardından araçta birçok şeyi değiştirmek zorunda kalacağı için İngiliz pilot yarışa Magnussen ile birlikte pit yolundan başlayacak.


Yorumlar

“Mercedes, Motor Arızası İçin Hamilton’dan Özür Diledi” için 14 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Michael Schumacher’in başına gelenler Hamilton’ da gelmeye başladı..Her yarış 2 yarışa bir arıza çıkarıyordu araç inşallah yarışta sıkıntı çıkmaz hamilton kafasına göre ayarlar aracı miss yağmur ayarı yaparsa ve yağarsa geçmiş olsun yarış çok keyifli olur

  2. Bir Hamilton fanı olarak bu şansızlıklar benu üzüyor rosbergten en üstün olduğu şey limit hızı yani.pole almak için rosbergten daha avantajlı ama olaya objektif yaklaşmak gerekirse mercedesin komplo kurduğuna falan inanmıyorum ama rosberge daha fazla özen gösterildiği ve onun şampiyonluğunda daha mutlu olacakları kesin

  3. OtonomAktor avatarı

    yazık oldu ham e kazanacak veya kaybedecekse de bunu yaparken yarışarak yapmasını isterim her pilotun. umarım hasarı minimuma indirmeyi yeniden başarabilir.

  4. en azından takımdan bi özür gelmiş… raikkonen den özür dileyen bile yok…ne çektin be rai şu takımdan.

  5. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Sezon başından beri yaşadıklarına bakarsak bir özürden daha fazlası hak ediyor Hamilton. Umarım yarın yarışı bitirebileceği en iyi nokta da bitirir ve şampiyonluk yarışından kopmaz.

  6. Aslında özür dilemelerine gerek yok. Madem pilotların datalarını birbirine gösterecek kadar eşitlik politikaları var, dayanıklılık anlamında neden eşitsizlik olsun? Sonraki 1 yarışta rosberg yarış dışı bırakılsın, ondan sonraki iki yarışta sondan başlatılsın. Eşitlik böyle olur.


Bu kadar şanssızlığa rağmen avustralyayı bitirebilse 18 puan farkla liderdi. Bu yarıştan sonra da muhtemelen liderliğe devam edecekti.

  7. Onur Gentas avatarı

    Bugün için söylenecek çok şey var ama aynı zamanda Sözün bittiği yerdeyiz. Komplo olayını kabul etmiyorum ama yapılan işte bir özensizlik olduğu ortada. Olaya sadece Hamilton olarak da bakmayın. Fanlarına her haftasonu hayal kırıklığı yaşatmak zorundamısınız? Bu adam Mclarenden bu yüzden ayrıldı zaten, yarışmak ve tepeye oynamak istiyor. Ama sizin işinizi ciddiye almamanız yüzünden yarışamadan sezonu kapatacak. Rosberg yenebilir saygı duyarız ama hiç olmazsa yarışarak şampiyon olsun.

    1. Daha dur dostum çok yarış var sırada. Bak Rosberg bir yarışta kaldı puanlar eşitlendi. Komplo mu değil mi sene sonuna doğru konuşulur. Alonso nun güzel bir sözü vardır sezon sonunda şans ve şanssızlıklar eşitlenir.

      1. Onur Gentas avatarı

        Umarım sıkıntı yaşamaz ama sondan başlanan her yarış risklidir.

  8. Özür dilemekten çok daha fazlasını yapmanız gerek bundan sonra.

  9. peki magnussen ile pitte yarışacak mı lewis kim önden başlayacak ?

    1. pilotların pitten yarışa başlayacaklarının açıklanma sırasına göre (fia delegesinin rapor sırasına göre) başlayacaklar. mesela önce hamilton’un pitten başlayacağı belli oldu, bir kaç saat sonra da magnussen’in diyelim. bu durumda hamilton pit çıkışında ilk sıradan, magnussen de onun arkasından başlayacak.

      1. peki bu adil mi sizce ? bir kriter olmalı

        1. kriter bu zaten. olayların ya da kural kitabına göre verilen kararın gerçekleşme sırasına göre sürücü pit alanından başlamaya gidiyor. kendisinden sonra gelen herkes en arkaya atıldıkça ilk pite gönderilen pilot otomatik olarak 1 sıra yükseliyor. yalnızca pitten başlama değil, grid cezaları da bu şekilde veriliyor zaten. özünü şöyle açıklayabiliriz, ceza alıp arkaya düşürülen pilotlar içinde cezayı ilk alan pilot, kendisinden sonra ceza alıp arkaya düşürülen pilot sayısınca öne ilerliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir